Домашното насилие – тема №3

• 73 220
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 975
  • Пловдив
Той те биеше и душеше редовно, но защото ти каза, че ти си виновна и ти му повярва и "създаде толкова трепети, мечти и вълнения по новия дом"? Инстинкт за самосъхранение нямаш ли? Знаеш ли, че всеки път може да ти е последен? Може да оставиш невръстни дечица сираци, а престъпника майка му ще го измъкне за няколко години, като се позабрави случая?
Сигурна съм, че майка му знае, че те бие редовно, но си го подкрепя и също вярва, че си го просиш. Все пак насилниците до голяма степен са такива, заради семейството си.

# 976
  • Варна
Много филми си гледала, Анонимна. Не стига, че е криминален тип, но и проявява насилие към теб. Дори едно от тези двете не е на добре, а и двете накуп са си направо алармен сигнал да си биеш камшика на мига. Но ти оставаш, връзваш се с общо жилище и даваш шанс. Защо? Вярвала си, че любовта променя сигурно. Пак ще кажа - тоя сценарий го има само във филмите. Добре, че не сте направили дете. Сега си събирай акъла и го ползвай по предназначение. Все още не е късно.

# 977
Да, той е разказал на майка си.
Но тя няма доблестта да ме потърси, да поговори с мен, да се извини, да каже, че не го подкрепя. Не!
Когато нямаше замесено жилище беше звъннала, за да ми обясни, че трябва да си правим компромиси.
И също така ме подкрепяше, защитаваше...
А сега най-важно и е прехвърлянето на жилището, защото ги е страх, че ще си тръгна преди да решим въпроса.
Освен това го насърчава да ме остави, забележете той мен!

# 978
Ами не си добра за момчето, по-кротка и покорна търсят в неговото семейство явно.

# 979
  • Най-красивата страна
Като чета темата и си мисля,че е добре родителите да обясняват на дъщерите си още от ранна възраст,че никой няма право да им посяга,че трябва да стоят далече от хора със зависимости-алкохол,хазарт,наркотици,както и от такива с криминални прояви.

Защото домашното насилие може да започне с шамар и да завърши на гробищата.

Той я душал,тя била виновна.
Ами каквото и да е направила ,има си цивилизовани начини да се раздели с нея.Например да я изгони или той да си тръгне.
Ама да я души и да я бие-НЕ.
Компромиси?Да в една връзка би трябвало да има компромиси и от двете страни.Но само в рамките на нормалното.
За насилие не се правят компромиси.
Защото последствията са ужасни за жертвата.

# 980
  • Mediterraneo
...беше звъннала, за да ми обясни, че трябва да си правим компромиси.
И също така ме подкрепяше, защитаваше...

В две поредни изречения си противоречиш. Направо целият казус е оле- мале.

# 981
  • София
Като чуя "той казва..." или "той/тя ще ме изкара..." и ми идва да се гръмна.
Ами изкарай го и ти, дори засили краските, кажи, че те е гонил с нож. Да види как се говорят неистини.
Ключов виц: "Наборите се хвалят, че го вдигат по Н пъти на нощ, пък аз и веднъж не мога. - Ами хвали се и ти."

Анонимна, прехвърляй и се спасявай. И се привързвай към хора, не към сгради и вещи.

# 982
  • София
Ъпдейт:
Четохте ли за фолкпевицата Мария

# 983
  • here and now
Четохме, ама не я мисля нея. Ще извлече само ползи от случилото се(ако се е случило).

# 984
  • София
Пиша за моя близка..дори ме е страх, но не знам от къде да започна. Как да се оттърве, първата крачка е направена да сподели, има подкрепа от роднините..но е психически смазана и се притеснявам,че няма да събере смелост да докара нещата до край. Ако някой има съвети, може на лични, не искам да пиша подробности Sad

# 985
Четохме, ама не я мисля нея. Ще извлече само ползи от случилото се(ако се е случило).
Какви са ползите?

# 986
  • София
Какви са ползите?
Ами някое скъпо бижу, почивка на някой остров... до следващия кютек

# 987
Това трябва да е сарказъм, трудно ми да е приема, че има хора с толкова елементарно мислене.

# 988
  • here and now
Това трябва да е сарказъм, трудно ми да е приема, че има хора с толкова елементарно мислене.
Визираш конкретната жертва или нас списващите?

# 989
Всеки прави грешки си мислих и му дадох шанс.
Знаех, че има проблеми с агресията, но се задълбочиха.
Казва, че аз съм виновна...
 Поисках си вноските, защото той няма да се промени, а скоро щях да съм вътре с немалка сума пари вложена в този имот, който така или иначе е малко вероятно да стане мой.
Смисъл, направен е така, че дори да го продадем по взаимно съгласие пак няма да получа и стотинка.
А защо да влагам, там където няма да живея?
Те са защитени с договор, а аз как си гарантирам връщането на вложеното от мен и моето семейство?

Това с ап. ти е много силен коз, за да ги манипулираш. Собственик си на 1/2 ид.ч.от ап., но не си кредитополучател или ипотекарен длъжник. Ако си тръгнеш и се разведеш, ще те молят на колене да им дадеш имота. Бъди умна. Трябва  ти адвокат, да те представлява пред тях и да ги изтупа финансово в твоя полза.

Общи условия

Активация на акаунт