Градинарство - моето хоби 29

• 41 021
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
има ли растение подходящо за баня без прозорец, без естествена светлина, влажно и топло?
Цветето иска слънчеви лъчи или специална лампа, малко са тези дето ще растат на обикновена лампа. Потос и спатифилум могат и на стайна лампа, не се сещам за други, но в дневните часове трябвада им е светло, не става само като влизате в банята да палнете лампа за пет минути.

Bulb

У нас розите от семенце поникнаха двечки, изкараха досега, по едно време беше -2С в оранжерията, но се развиват доста добре, по нова година беше едно листо. Обикновена градинска роза са.

# 241
  • Бургас
Едва ли ще намериш истинско растение, което да не иска светлина. Преди няколко години една позната организира поръчка на няколко свои приятелки за покупка на някакво  зелено растение за баня, но на никоя от тях не им се получиха наистина нещата. Рекламата нямаше нищо общо с действителността.

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ефибуш, споделяй повече за тези рози. Simple Smile
моето усещане е, че ще си имаш шипки. диви, бодливи и с прости цветове, но пък няма да има по-щастлив човек от мен, ако се окажа в грешка.

# 243
има ли растение подходящо за баня без прозорец, без естествена светлина, влажно и топло?

Няма такова растение, но има вариант ако ти се занимава. Вземаш си 5 саксии със сенколюбиви, и ги въртиш - една седмица в банята, четири седмици на светло. Нещо подобно се прави по офиси и т.н., имат си абонамент за подмяна на саксиите.

# 244
  • Варна
Девойки, време ли е да сея домати и пипер за разсад?
Решила съм тази година да се пробвам....

# 245
чушките по-трудно тръгват и им трябва повече време. може би може да се заложат.
за доматите ми се вижда рано.

сяла съм ги заедно в края на февруари - чушките закъсняха, доматите се чудех как да ги разсаждам и подпирам.

# 246
  • В един копнеж!
Отвори се едно място в двора, което е огрявано целодневно и целогодишно от слънце./когато има слънце, разбира се/. Страшен пек.
Там където не се полива, земята се цепи. До телена оградна мрежа.
Кажете ми цветя, които биха издържали на такова слънце. И с поливане през ден, най- вероятно.
Нищо конкретно не намирам, като обобщена статия например, за такива растения.
Не искам да се катерят по мрежата, а просто на направя цветна линия от външната и вътрешната страна на телта.
Сега се сещам за бугенвилията, но тя иска всекидневно поливане или поне постоянна влага.
Сещам са и за хемерокалис. Казват, че може и на слънце, и на сянка да вирее, сухоустойчиво е.
Калдаръмчетата са ми прекалено ниски.
Може и храстовидно да е, но с една нормална височина до метър.

# 247
Отвори се едно място в двора, което е огрявано целодневно и целогодишно от слънце./когато има слънце, разбира се/. Страшен пек.
Там където не се полива, земята се цепи. До телена оградна мрежа.
Кажете ми цветя, които биха издържали на такова слънце. И с поливане през ден, най- вероятно.
Нищо конкретно не намирам, като обобщена статия например, за такива растения.
Не искам да се катерят по мрежата, а просто на направя цветна линия от външната и вътрешната страна на телта.
Сега се сещам за бугенвилията, но тя иска всекидневно поливане или поне постоянна влага.
Сещам са и за хемерокалис. Казват, че може и на слънце, и на сянка да вирее, сухоустойчиво е.
Калдаръмчетата са ми прекалено ниски.
Може и храстовидно да е, но с една нормална височина до метър.
Наскоро попаднах на информация за Африканската маргаритка, обича много слънце и не много влага, предпочита песъчливи почви. Мисля да ги пробвам на едно място при мен, което е доста слънчево и поливната ни система не го достига, т.е. Ще се полива мах 1 път седмично.
Иначе за разсадите на цветята ми, аз реших да започна от средата на февруари. И проучвам още стимуланти за семена , а също ще ми е необходимо и допълнително осветление, което да помага през деня .. , че остъклената терасата не е от най -светлите. Дали обикновена луминисцентна лампа ще свърши работа, незнам..?

# 248
юката е много устойчива

друго високо и слънцелюбиво, издържащо на безводие май не се сещам

чимшири?
опунциите са ниски... Sad

африканските маргаритки (остеоспермум) си искат вода.

# 249
Кажете ми цветя, които биха издържали на такова слънце.

Равнец. Освен бял, има розов, червен, жълт. Няма нужда да го поливаш изобщо никога. Като порасне туфичката, цъфти почти до зимата, ако режеш прецъфтелите цветове.

Космоси, полски маргаритки, лайка, невени, рудбекия, с малко поливане ще станат също.

Смесени полски цветя, продават се готови смески.

Моят опит с хемерокалиси - на силно слънце в комбинация със суша много бързо се изпържват, даже не успяват да се разтворят всички пъпки.

# 250
  • под тепетата
Лавандула, розмарин, но не знам зимата дали ще оцелее, а и иска много време да стане голям храст.

# 251
  • Карлово
калдаръмче и делосперма са моето предложение.

# 252
Лавандула, розмарин, но не знам зимата дали ще оцелее, а и иска много време да стане голям храст.

Моите оцеляват в по-големи саксии на терасата целогодишно. В градината няма да има проблем. Градинска ружа препоръчвам, непретенциозна е.

# 253
  • под тепетата
За розмарина ми е съмнението. Иначе лавандулата това иска - слънце.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 18:15 от bilqna_69

# 254
Розмаринът ми на завет в градината си расте и хубавее. Но който е на по-ветровито място, му измръзват част от клоните през зимата. Особено миналата зима с ледения вятър, половината растение изсъхна.

Общи условия

Активация на акаунт