Градинарство - моето хоби 29

• 41 026
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Въпреки някои поражения по размарина, той е много инатливо растение. Всичките , които съм виждала са в градини по вили, като самоотглеждащи се. А най-голямото насаждение беше между двете разнопосочни ленти, на голям път в квартала- слънце, сняг, вятър....само ги стрижеха, за по-хубав изглед.

# 256
Розмаринът издържа неполиване и расте супербързо. Този на снимката долу е на 2-3г. Други растения за сухо са армерия, юка, ириси, мащерка, дебела мара/седум, декоративни треви, храст цистус (прилича на дива роза), еригерон (прилича на маргаритки), фритилария империалис/крем (големи оранжеви камбанки), перовския (лилав храст), многогодишен мак, джипсофила, еуфорбия, иксия, лихнис, трителея, гаура, цъфтяща салвия, сантолина... доста има, трябва да се разходиш до някой разсадник.

# 257
Сетих се и за Cytisus. Това е най-издръжливият храст, понася слънце, суша, вятър, студ, дъжд.
Цъфти много обилно, през зимата също е интересен, защото клонките му остават зелени.

# 258
Здравейте. Какво бихте посадили на това място? Иска ми се да е увивно и зелено и зимата, но разстоянието е доста малко.  Не пече пряко слънце, оградата се пада от юг, но съм в Благоевградско и е топло.  Миналата година пробвах с каскадни петунии от саксии, а долу увивни латинки, но и на двете им беше топло и не пораснаха много.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 16:51 от hoaxy

# 259
  • Карлово
Пасифлора. Щом е топло и зимата ще е зелена.

# 260
Колко е дълбока тази пръст? Ако не е съвсем плитко може и орлови нокти. Има и вечнозелени, но листопадните цъфтят повече.

# 261
Phloxx, около 15-20 см само. Сега я разрових.

# 262
20см е плитко за орлови нокти или пасифлора. Можеш да засееш ипомеи, те са непретенциозни, но вероятно ще се промушват и ще цъфтят откъм южната страна. И аз имам ограда от юг, всичко цъфти навън, а аз им гледам гърба Confused
Или едногодишни сенколюбиви цветя, нисички зад циментовата стена.
Аз бих увеличила дълбочината, нещо като повдигната леха с отворено дъно върху почвата, тогава може да садиш и по-големи растения. Например катерлива роза, или някаква висока трева.

# 263
около 15-20 см само. Сега я разрових.
Не се сещам какви катерещи се биха расли там. Ще растат луковични и седумчета, но лятото в голямата жега си трябва поливане. Най-добре си купи високи саксии за мястото и сади каквото искаш.

# 264
Да, май ще е най-добре да изравня бетона и да сложа големи саксии. Благодаря за съветите.

# 265
Първите кокиченца са разцъфтели. Началото на сезона наближава Hug

# 266
Здравейте,
начинаеща съм и тази година реших да си сложа цъфтящи цветя различни от петунии на терасата, с източно изложение съм(пък петуниите по нататък) и имам няколко въпроса:

- Миналата година си посях божур от корен в голяма саксия на балкона. Преди ден реших малко да разроша горния слой на земята отгоре и ми се струва, че се е скрил надолу корена, възможно ли е? Мислех по към март да почна да го торя с течен тор за цъфтящи.

- купих си и хортензии, едната ми се струва супер мъничка а другата е миналогодишна май. Колко бързо растът по принцип? Четох в нета, че уж бързо , но в едно видео казаха, че бавно. Кога да ги изнеса на терасата?

- към хортензиите взех разсад 5 вида карамфилчета и една африканска маргаритка. За сега ще ги държа вътре, но кога мога да ги изкарам на терасата? Мога ли да засадя 3 вида карамфилчета в една ваничка?

- Към тези цветя преди коледа си взех от лидл 3х конифера , тях лятото ще трябва да ги свалям на земята на сянка нали? Колко често трябва да се пресаждат? За сега са в средна саксийка всяко

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 01:24 от Ariadna82

# 267
  • София
Моята тераса е с източно изложение и лятото ако отсъствам седмица - на почивка например - всичко изсъхва. На висок етаж съм и е страшно горещо.
 Също така домашните ми разстения, който не обичат пряка слънчева светлина, страдат много там ако реша да ги изкарам.  Карамфилите са държеливи. Аз слагам по две в съндъче и не прибирам целогодишно. Дори в момента имат пъпки и в някой по-топъл ден някое е цъфнало. Сяла съм кълдъръмчета, тагетес. Имам и мушката, но и те умират.

# 268
  • Sofia
Здравейте, някой знае ли сигурен сайт, от който мога да поръчам луковици. Майка ми е манячка на ранункулус. Той лесно се размножава и тя подарява непрекъснато, обаче последните 2 години нещо поизгниха. Преди ги купувах от Стрелиция, но те спряха да продават. Та някоя от вас дали ще може да ме насочи към друг сайт. Много ще съм ви благодарна. 😊

# 269
Тези Сортови семена http://www.sortovisemena-bg.com/categories/НОВИ+СТОКИ.html?mc=1000134&c=1000134

Общи условия

Активация на акаунт