Градинарство - моето хоби 29

• 41 029
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Тези Сортови семена http://www.sortovisemena-bg.com/categories/НОВИ+СТОКИ.html?mc=1000134&c=1000134
Мерси Hug

# 271
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пишеш, че си в София, виж в големите вериги - практикер, бриколаж, бау-мяу Wink

# 272
  • В един копнеж!
Понеже още си опознавам двора, открих една дървовидна ружа.
Била е засадена на сянка, северно изложение. Рядко виждала слънце.
Преместих я днес. Дано в старанието си да й помогна, не съм я прецакала много, трябваше да прекъсна основните й корени, но видях, че има и огромна мрежа от други по-тънки.
Та,  тази ружа е в недобро състояние. Покрита е като на петна със сив и жълтеникав лишеи.
Да я намажа ли с нещо, да я пръскам ли, като съм я преместила на слънцето те дали ще се разкарат от самосебе си?

# 273
Лишеите не пречат на растението. Лошото състояние вероятно е заради неподходящото изложение и ще се оправи сега.
Само да те предупредя, прочетох, че си рязала корени. От моя опит дървесните ружи са много податливи на гъбични заболявания. Навлизат през отрязани клонки и поразяват цялото стъбло отвътре.
Коментирали сме по темата, други момичета казаха, че изобщо нямат такива проблеми. Явно зависи и от климата, при мен е влажно и по-хладно.

# 274
  • Sofia
пишеш, че си в София, виж в големите вериги - практикер, бриколаж, бау-мяу Wink

Майка ми живее в Бургас. И там има Практикер и Баухаус. Тя беше търсила миналата година там, но не беше намерила. Казах и да си поръча от Сортови семена. Видях, че още приемат заявки.

# 275
за Бургас не знам. в София съм си взеимала от строителните хипермаркети. даже в един момент ги намаляват драстично и съм вземала много цветя за никакви пари. цяло чувалче като тези за картофите с луковици на нарциси за левчета. и от лидл съм взимала. и там пускат сезонно.

# 276
  • Бургас
И в "Бриколаж" пускат торбички с луковици.  Браво на мама! Ранункулусът зимува ли при нея в земята? Моите луковички все изгниваха.

# 277
  • Sofia
И в "Бриколаж" пускат торбички с луковици.  Браво на мама! Ранункулусът зимува ли при нея в земята? Моите луковички все изгниваха.
В Бургас е по топла зимата. Тя уж ги вади, но винаги има такива, които остават и зимуват. Само миналата година се случи така, че поникнаха много рано и после застудя и измръзнаха.

# 278
https://seme.bg/ Аз съм хрвърлиха око на този сайт. Имат семена, луковици , разсади, пише че са внос от Холандия …

# 279
  • Sofia
https://seme.bg/ Аз съм хрвърлиха око на този сайт. Имат семена, луковици , разсади, пише че са внос от Холандия …
Имат интересни предложения, но не видях никъде описание по колко бройки са в пакет. защото, ако цената е за 1 брой луковица, е доста висока.

# 280
Имат интересни предложения, но не видях никъде описание по колко бройки са в пакет. защото, ако цената е за 1 брой луковица, е доста висока.
Има описание , под картинката, в “детайли”. От там мисля да си поръчам луковици на гладиоли, те са в опаковки по 5 или 10. Видях, че имат и живи растения. Някой поръчвал ли е от тях? И за тях пише , че са внос от Холандия , та се зачудих дали ще виреят при нашите условия?

# 281
И за тях пише , че са внос от Холандия , та се зачудих дали ще виреят при нашите условия?
Холандия е огромен износител на растения за Европа, може и по-нататък да пращат, но това не е показател. За отделните растения може да си провериш в гугъл или тук по темите при какви условия се гледат най-добре, но примерно това че едни гладиоли идват от Холандия не значи че виреят само в холандски климат.

# 282
  • Sofia
Има описание , под картинката, в “детайли”. От там мисля да си поръчам луковици на гладиоли, те са в опаковки по 5 или 10. Видях, че имат и живи растения. Някой поръчвал ли е от тях? И за тях пише , че са внос от Холандия , та се зачудих дали ще виреят при нашите условия?
На мен днес цял ден ми е бавен нета иявноне ми зарежда цщлата информация. Ще пробвам от телефона. Blush

# 283
в друга тема ми попадна това Wink

Не устоях на това в неделя:

Нешо се мъчи в тази саксия, ще го местя.

# 284
Много рано са тръгнали ранункулусите Open Mouth В наше село няма нищо такова още, май само иглики и калуна продават в момента, анемони виждах ама и на тях им е рано по мойте мерки, някой каза че април ще е студен.  Но пък забелязах в градината един син ирис, а дори не си спомням да съм садила такова, по принцип не е моето. Кукуряците се събудиха, нещо ги няма откъм листа, но цъфтят добре ¯\_(ツ)_/¯

А една мистерия в саксия което не помня дали тука или в "нашите цветя" пусках с чуденката какво цвете е, вече я изядохме, май беше някаква китайска зелка/чой, няма странични ефекти засега  Satisfied На мястото му сложихме мини-далии. Уж трябваше да са 10, но излязоха повече, беше един пакет пръст и вътре някакъв сбиротък израстъци с размер на палец всяко, ще видим какво и дали ще никне. Аз очаквах че ще са коренища, в смисъл не единичен "морков", а поне с няколко такива на растение Thinking Днес косих трева и вадихме мъх, но не ми се градинарства, седи ми се вътре на топло с олимпиадата.

Общи условия

Активация на акаунт