Градинарство - моето хоби 29

• 41 031
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Ранункулус видях сега да продават в селския магазин. Над 6 лв беше

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много, ама много ми харесват твоите кукуряци. Simple Smile

# 287
На мен пък тези ранни ирисчета са ми много любими, не мога да имам достатъчно от тях Blush Но май някой ги е отмъкнал, тази година покараха съвсем малко.

Само моите кукуряци ли ги гризе нещо? И листата, и цветовете са сериозно нахапани. Уж са отровни...

# 288
Само моите кукуряци ли ги гризе нещо? И листата, и цветовете са сериозно нахапани. Уж са отровни...
Голи охлюви сигурно. Сложи наблизо половинка портокал с издълбано "месо" и малко бира вътре, може да се съберат. Иначе бръмбари разни и въшки, но те ще се видят, пък и би трябвало да е твърде студено за тях. У нас охлювите ядат избирателно, един са го опоскали до дъно, другите не са ги пипали ¯\_(ツ)_/¯

Компостът най-после май се сготви, дори луковици растат в него! Или  ММ е вадил туфи трева и ги е хвълял там цели Rolling Eyes

# 289
Идеи за борба с Попово прасе?

# 290
  • Бургас
Идеи за борба с Попово прасе?
Само "Надежда". Всичко друго нямаше успех при нас. При съседите е същото. Кучето ми  , Джак ръсел, ходи и бясно рови, нищо не е извадило, но дано ги плаши. Надяваме се.

# 291
Градината се събужда, това е любимото ми време от годината Heartpulse

# 292
Градината се събужда, това е любимото ми време от годината Heartpulse

И моето Blush Прекрасна теменужка, когато видях моите , последния път,  бяха все на същото положение зелени, но почти без цвят и пъпки.
И тази връзка мисля в неделя да засея семената за моите разсади Simple Smile
Пък да да видим какво ще излезе. Ще пусна снимки на моят мини разсадник Blush

# 293
Здравейте. Купих си камелия в саксия, но градината още не ми е готова за засаждане.Въпросът ми е дали ще и стане нещо на камелията,ако поседи около месец в саксията? После, доколкото разбрах от интернет, трябва да я сложа на сенчесто място, най-добре до иглолистно,нали?

# 294
не съм сигурна, че издържа зимата навън. моята не оцеля.

# 295
  • На морето!
И аз искам Камелия, но не знам дали няма да се наложи за я прибирам заедно с Бугенвилията, Олеандъра, Стефанотиса, мандарината, авокадото и .... нямам много място вече за големи саксии.
В тази връзка- някой има ли опит с Трилистник и Дървото на живота (Красула) в градината целогодишно?

# 296
В разсадниците казват, че камелиите издържали до -20 градуса. .. и аз затова си мисля, че в градината би трябвало да и е добре.

# 297
при нас не е падало до -20, ама не издържа.
и за трилистника си мисля, че няма да го бъде и за красулата...
освен ако не живеете в на юг от Петрич или Бургас.

# 298
Не рискувам да оставя огромните си Дървета вън.
Когато строихме къщата ги бях донесат тук, защото нямаше място в къщи вече. Значи под няколко градуса не е падала Т, но все пак на закрито. Линееха доста.

# 299
Здравейте. Купих си камелия в саксия, но градината още не ми е готова за засаждане.Въпросът ми е дали ще и стане нещо на камелията,ако поседи около месец в саксията? После, доколкото разбрах от интернет, трябва да я сложа на сенчесто място, най-добре до иглолистно,нали?

Камелията не е съвсем зимоустойчива, горе-долу като магнолиите е. Ако не си в регион с много мека зима, избери някое заветно място, да не я блъска ледения зимен вятър. Например до стена на къща, там и от самата стена леко ще и топли. През зимата, особено докато е младо растение, около корените се натрупва слама, листа или нещо подобно, за да не мръзне.

Общи условия

Активация на акаунт