Градинарство - моето хоби 29

• 41 041
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
  • На морето!
при нас не е падало до -20, ама не издържа.
и за трилистника си мисля, че няма да го бъде и за красулата...
освен ако не живеете в на юг от Петрич или Бургас.

На гю от Бургас сме, до Приморско. Убеждаваха ме, че Трилистникът бил като банана- изсъхвал и през пролетта пускал нови листа.
До -20 не са падали температурите, но понякога има доста силен вятър.

# 301
  • София/Варна
Магнолиите издържат до -30 и дълъг период на -20. Това от опит. Моята не я духаше вятър,което сигурно е бонус.
Камелията ми при същите условия се спомина много бързо.

Ей това пише в уикипедия
Камелиите с по-прости цветове в зависимост от сорта издържат температури от -10,-20 градуса, докато сортовете с кичести цветове трябва да се държат в помещения с температура над нулата.

# 302
В разсадниците казват, че камелиите издържали до -20 градуса.
Различните сортове са с различна зимоустойчивост, винаги проверявай за по-сигурно.

# 303
  • Бургас
Добре е, че питаш. Някога си мислех, че Аз ще кажа на цветята дали ще живеят при мен, а не разните книги. Но нито камелията, нито рододендрона оцеляха. Магнолията цъфтеше и тъкмо развие пъпките и късната слана я попарваше. А това е Странджа. На 65 км от Бургас, посока Елхово. Уж не е много студено. Някои хора, които гледат животни, не се стараят да си събират сено за зимата, почти винаги има паша. Райски ябълки няколко пъти купувах и не можаха да тръгнат.

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
райска ябълка отглеждахме на север. Simple Smile на брега на Дунав. раждаше много всяка година. много красиво изглеждаха. Simple Smile
сорт не знам, купувана беше от разсадник.

# 305
Моята магнолия Стелата цъфти дори преди сланите. Имам я от десетина години, не е мръзнала. На 685м над м.н. сме, има сериозни зимни студове. Миналата година я огризаха едни луди кози, дано да оцелее тази зима.

# 306
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дърво стелата има пред Електрониката в София. стелатата сякаш е по-издръжлива.

# 307
Армерия, има и късноцъфтящи сортове магнолии. Аз имам същия проблем, климатът се променя и студовете са все по-късно. Всяка година цветовете на едната магнолия ги попарва студа. Другата цъфти буквално само две седмици по-късно, и си е наред.

# 308
  • Бургас
Армерия, има и късноцъфтящи сортове магнолии. Аз имам същия проблем, климатът се променя и студовете са все по-късно. Всяка година цветовете на едната магнолия ги попарва студа. Другата цъфти буквално само две седмици по-късно, и си е наред.
Тук всичко е непредсказуемо. Помня как на 17 май пред години падна голяма слана и замина всичко в градината зеленчуковата и нацъфтялите дръвчета.

# 309
Убеждаваха ме, че Трилистникът бил като банана- изсъхвал и през пролетта пускал нови листа.

Така е, и е като троскот. Веднъж попаднал в градината се разпространява мълнееносно.

# 310
при нас не е падало до -20, ама не издържа.
и за трилистника си мисля, че няма да го бъде и за красулата...
освен ако не живеете в на юг от Петрич или Бургас.

На гю от Бургас сме, до Приморско. Убеждаваха ме, че Трилистникът бил като банана- изсъхвал и през пролетта пускал нови листа.
До -20 не са падали температурите, но понякога има доста силен вятър.
В Добрич, като дете, имахме три листници. Но нямахме парно и зимата отоплявахме 1 стая в пълзящо куфражния ни апартамент, на 14 етаж… една зима “презимува” в хола, където ти се виждаше дъха и ползвахме като хладилник почти… измръзна.
Прецени си.

# 311
Метнах градинарската работа.
Но най ме изненада това. Не вярвах че ще тръгне живот от тоз’ клематис

# 312
  • Бургас
Отлично. Много рано тръгват клематисите и е време и аз да ги поизрежа. Много благодатно цвете.

# 313
За първи път ми оцелява въобще клематис и не смея нищо да режа!
И лоницерата е покарала.

# 314
  • Майнатаун
Здравейте, моята градинка също лека полека се събужда, лалета и зюмбюлите са се показали, чакам ги с нетърпение, защото сега всичко ми е много голо и пусто.
Искам да попитам за торенето на тревата, кога е подходящо да се започне, рано ли е още или вече може.
Бях споделила, че тревата ни не  е никак гъста, сега виждам, че на много места се е появил  и мъх между тревичките, мисълта ми е да положа повече грижи за тревата за сгъстяване и приемам всякакви съвети.

Общи условия

Активация на акаунт