Градинарство - моето хоби 29

• 40 936
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Приятно четене!

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Ипомеи непременно ще пробвам, харесаха ми, незнам от разсад ли се засаждат?

направо на мястото се сеят когато трайно се затопли.
до май-юни ще започнат да цъфтят. Simple Smile до есента ще е много зелено и много цветно. сланата ги убива и напролет започваш отначало.
Благодаря за инфото, незнам дали ще виреее в саксия , зависи колко дълбоки са й корените..

от август насам показвам ипомеи в сандъчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile вървят си. по-дребни са отколкото в градинката, малко по-проскубани вече, но цъфтя и ме радват.
да ти измеря сандъчето?
50х16х16 Simple Smile

# 92
Да попитам опитните - каква е разликата между мини лента за цветни лехи и пластмасов бордюр.
Показвам линк към артикулите:
https://shop.jilishta.com/13463-1690-mini-lenta-za-cvetni-lekhi- … -cvyat-tmno_zelen
и
https://shop.jilishta.com/28972-1456-plastmasov-bordyur-900kh15k … -cvyat-tmno_zelen

На пръв поглед не забелязвам. Трябва да сложа такъв бордюр/лента на границата между градинка и бетонена площадка, които са под наклон. Целта е да предотвратя "изтичането" на пръстта и мулча към бетона в най-ниската част и водни потоци от бетона в градинката при дъжд в най-високата.

# 93
Скрит текст:
Ипомеи непременно ще пробвам, харесаха ми, незнам от разсад ли се засаждат?

направо на мястото се сеят когато трайно се затопли.
до май-юни ще започнат да цъфтят. Simple Smile до есента ще е много зелено и много цветно. сланата ги убива и напролет започваш отначало.
Благодаря за инфото, незнам дали ще виреее в саксия , зависи колко дълбоки са й корените..

от август насам показвам ипомеи в сандъчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile вървят си. по-дребни са отколкото в градинката, малко по-проскубани вече, но цъфтя и ме радват.
да ти измеря сандъчето?
50х16х16 Simple Smile

И моите саксии са подобен размер и това лято гледах петунии в тях , цъфтяха , но не особено много за разлика от тези в градината, което се разклониха и на бели подпори излежаха просто чудесно .. и си мисля че е от размерът на съндъчето, и тубгениите много ми харесаха като описание и почти се навих да изпробвам и тях. И да попитам понеже сте много по в час от мен Според вас в тези дънерчета, които са дълбоко около 10-15 см какво цвете би могло вирее, като се има предвид, че са и на сянка
Тази година само здравеца се задържа в тях

# 94
Sari vale,
Имам от първите между чакъла и тревата. Много се чупят. От слънцето стареят. Хем са гардена. Тези вторите май да от един по- мек материал?
Мин година сложих друг модел между тревата и градината. Ribbonboard Konrado-Garden (Black) flexible plastic lawn edging with securing pegs Flexible Flower Bed Edging (10 m, Black) https://www.amazon.co.uk/dp/B073RH8PP7/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fa … ng=UTF8&psc=1

# 95
Driada, сенчестото ти място е чудесно за хости. Има стотици сортове - ниски, средни, високи, с най- различна окраска на листата.

# 96
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и винка. Simple Smile може би вариегатна.
тази винка, не едногодишната. Simple Smile
http://gardenparadise.eu/index.php?route=product/product&product_id=130

# 97
Благодаря за отговорите, непременно ще изпробвам някое от тях. Незнам дали на снимката се вижда, но там точно на сянката има дървени трупи , които са издълбани като саксии и в тях сложих пръст, много е плитко обаче и освен здравеца друго цвете не успя да се задържи. Пробвах с кълдаръмчета, но и те бяха хилави и загинаха .. Докодина ще продължа с експериментите Simple Smile

# 98
  • София/Варна
На калдъръмчето му е било сянка и за това не е станало. винката, която ти е предложила Добри трябва да стане. Има плитки корени, вирее на сянка под борове, значи и суша би трябвало да преживява.

# 99
Аз бях сложила снимка и на винката. Ето какво става пред блока, не я поливам, колкото дъжд завали, толкова. Вкоренява се дори и в малко пръст, паднала по тротоара. Превзема всичко.

А сандъчетата от дънери, имат ли дупки отдолу за изтичане на излишната вода? Че без дупки, може да станат блато при един по-сериозен дъжд.

# 100
Аз бях сложила снимка и на винката. Ето какво става пред блока, не я поливам, колкото дъжд завали, толкова. Вкоренява се дори и в малко пръст, паднала по тротоара. Превзема всичко.

А сандъчетата от дънери, имат ли дупки отдолу за изтичане на излишната вода? Че без дупки, може да станат блато при един по-сериозен дъжд.
Не, нямат . С ММ доста се потрудихме да ги издълбаем, но пак станаха плитки … за дупки не се сетихме. И може би наистина се     задържа вода там. А тази винка от снимката има ли цветове? Или е само листа? В нета поразгледах снимки и имаше цъфнали …

# 101
Пролетно време цъфти в синьо, има доста снимки в нета на цъфнали. Но атрактивността са листата целогодишно. Това чудо на снимката, е само част от цялото завзето пространство. Размножи се сама от 1 коренче. От другата страна бях сложила обикновена винка минор, но не я тревата я задуши. А тази маоьор задушава тревата. Направо е агресивна, но я оставям, че дава цвят пред блока, без да изисква никакви грижи. Дори пълчищата охлюви не успяват да й навредят. Единствено може да се ограничава растежа, при нужда.

Сандъчетата ги изпразнете, пробийте дупки с една по-голяма бургия. Ако дупките станат много големи и пада пръст от тях, сложи парченца пластмасова мрежа за прозорци над всяка дупка.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 16:30 от Diorela

# 102
Някой тук ли пита за това парково растение ? В нашата оранжерия го има в момента и казаха, че все още можело да се засади.

# 103
Някой тук ли пита за това парково растение ? В нашата оранжерия го има в момента и казаха, че все още можело да се засади.

Аз бях, благодаря!

# 104

Може да се засади, но ако вече е вкоренено. Аз питах дали някой е успял да го получи от семена и как по-точно. Указанията на опаковките със семена често са оскъдни и подвеждащи.

Общи условия

Активация на акаунт