Градинарство - моето хоби 29

• 41 020
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Ван харесваме ние. Едра, но късен сорт.
Едра, тъмна, с къса дръжка, месеста
https://www.ivandimov.net/bg/subcategory/chereshi/van/
Но прочетох, че нямало самоопрашващи… не зная.

# 226
Здравейте,
в двора на съседите ни има прекрасни зюмбюли и нарциси.
В момента тече основен ремонт и машини ще премахват пръстта.
Изпратих мъжа ми да извади няколко туфи и ги напълнихме в кофи от сирене, с пръстта както са извадени.
Как да процедираме от тук нататък?
Оставихме ги снощи в парника ни, но така ли да останат докато прецъфтят?
Благодаря!

# 227
  • София/Варна
Аз бих ги сложила в градината както са си туфите. Те в момента не са чак толкова развити. Имат коренчета и малко зелено връхче. Поне при нас е така.

# 228
Слагайте ги в градината така с туфите.

# 229
Здравейте,
в двора на съседите ни има прекрасни зюмбюли и нарциси.
В момента тече основен ремонт и машини ще премахват пръстта.
Изпратих мъжа ми да извади няколко туфи и ги напълнихме в кофи от сирене, с пръстта както са извадени.
Как да процедираме от тук нататък?
Оставихме ги снощи в парника ни, но така ли да останат докато прецъфтят?
Благодаря!
В градината най-добре да са на студено. Отъпчете добре почвата около туфите и полейте еднократно. Загърнете с листа и дървени стърготини, защото са местени да не измръзнат ако хване голям студ, но най-вероятно ще оцелеят.

# 230
Да споделя нещо, което току-що научих. Приятелка е ландшафтен архитект и работи във Виена. Лятото бях на гости и обикаляхме паркове. Днес ми е изпратила снимка как са завити щамбови те рози. Ние с розите не можахме да се харесаме, но споделям за любителите. Трябвало да се пази мястото на присадката на щамба.

# 231
  • Бургас
Много полезно. Как пък никой от продавачите не ми каза как да ги обгрижвам. Бях накупила 6-7 и всички ми загинаха много бързо.

# 232
Много полезно. Как пък никой от продавачите не ми каза как да ги обгрижвам. Бях накупила 6-7 и всички ми загинаха много бързо.
Gradina Roza в темата https://www.bg-mamma.com/?topic=1253993.msg44182124#new няколко пъти е писала, че се завива присадката. И в интернет го пише на повече от едно място в статии за щамбовите рози.

# 233
Докато кокичетата се ослушват, камелка цъфна Trophy Само един пробен цвят е и нямаше да го забележа, защото й е на д-то, обаче ММ подстригва храсти до нея днес и го видял. 

# 234
В БГ щамбовите рози задължително се зазимяват. Хубаво е когато се купува едно растение и нямате информация за него да потърсите как се отглежда в интернет.
MarietaYo, на снимките е само повърхностната част. Под чувалите присадките са обвити или с клони от иглолистни, или дървесни стърготини. Едва след това се завиват с дишаща материя. Малко грозно е това за парк с чувалите след като има дишащи материи за такива случаи.
Eфибуш, радост е цветенце в градината по това време.

# 235
Вътре имало хартия под чувалите.

# 236
  • София
Здравейте, момичета! Чудех се къде да задам въпроса си, защото темите са безброй..
Можете ли да ми дадете съвет как да посадя кестен? Казаха ми, че може и от ядка, как се прави? Някой има ли опит?

# 237
Не съм садила. Ако става въпрос за ядлив кестен, минават поне 10-20 години докато започне да дава плод, и е по-добре да се потърси поизрастнала фиданка. Освен това, за да се опрашват, са нужни поне две дървета.

# 238
Миналата година си купих фиданка ядлив кестен за 15 лева.Захвана се.Тази есен съседите също засадиха,така че осигурихме опрашването.

# 239
Здравейте,

Аз обичам цветята, живея в апартамент и имам няколко, но нито им знам имената, нито как да ги гледам. Хванах си ги от офиса и ги гледам на интуиция. Отделно с детето садим семена и ядки. Имаме мента, мандарина, авокадо и джинджифил.

Имам въпрос към знаещите, има ли растение подходящо за баня без прозорец, без естествена светлина, влажно и топло?

Общи условия

Активация на акаунт