Градинарство - моето хоби 29

• 40 999
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Може ли някой да ми каже, ефективен хербицид за тревна морава. Благодаря
ползвам матон, действа след макс 1-2 седмици безотказно. За широколистни плевели. Но трябва постоянство - после семената на плевелите пак поникват и пак трябва да се пръска. Не трябва да се коси известно време след пръскането, за да навлезе до корените на растенията.

# 586
Широколистните плевели 🙂

Благодаря за отговора FB680797BGM

Може ли някой да ми каже, ефективен хербицид за тревна морава. Благодаря
Какво искате да морите Simple Smile?

# 587
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, сърцето ми спря! Simple Smile Simple Smile

чета "какво искате да морите" и веднага след него "здравец, туи и спирея" и за момент спрях да дишам.
Simple Smile бях готова собственоръчно да дойда и да ги изкопая.

матон е селективен, за широколистни плевели, наса е тотален хербицид - мори всичко.
преди продаваха глифоган, но вече е забранен.
при всичко положения трябва да се пръска няколко пъти за да се изморят тревите.

лично аз съм получавала по-добри резултати с метода "черен найлон" Simple Smile
тъмен найлон, плътно притиснат отстрани, слънцето напича найлона, температурата под него се вдига много и буквално сварява тревата отдолу. ключове е да е плътно притиснат, за да не излиза топлото навън.

# 588
  • На морето!
Добри, и аз така се оцъклих като прочетох за "здравец, туи и спирея", после се връщах назад и се смях на себе си.
Ние имаме Бабини зъби на тротоара пред къщата, това като цъфне и се разпука през лятото, ни прави нестинарки всички- пробива всички видове джапанки, кроксове, забива се в лапите на кучето- отврат! Четох, че Матон ги убива и мисля да напръскам тротоара май месец, дано не си повредя пълзящите по оградата лоницери и рози. Хич не обичам такива отрови Disappointed

# 589
сложи един картон да не пръска настрани по розите и няма да има проблем.
тези хербициди проникват през листата, минават до корените и убиват от основата до върха. проблемът е, че ако е имало семенца, те си поникват без проблем. затова трябва да се пръска няколко пъти - да се унищожават и новите растения.
Sad и аз не обичам химиите.

сетих се една глупост, която правихме по пътеката - изпекохме всичко с духалката с горещ въздух. сигурно си я виждала, като сешоар, с много висока температура. обикновено свалят блажна боя с него и нагряват пластмасовите тръби за да омекнат и да направят снадка.
нашето прилича на черното.

# 590
Хич не обичам такива отрови Disappointed
Отровата е страхотен чай,

# 591
Тя има предвид Матона за отрова, а не бабините зъби. Grinning

# 592
  • На морето!
Мерси, Добри! Винаги имаш страхотни идеи, за които не бих се сетила!
Точно това имах предвид.
Иначе знам, че е полезна билка, но е и доста болезнена, а и не бих си направила чай от нещо, което расте по тротоара 😀

# 593
Скрит текст:
Точно това имах предвид.
Иначе знам, че е полезна билка, но е и доста болезнена, а и не бих си направила чай от нещо, което расте по тротоара 😀

Simple Smile върши чудесна работа за фугите между плочките. цял декар двор не бих пърлила така. Simple Smile

# 594
Аз помислих, че имате хубава трева и иде реч да се махат широколистните плевели селективно.
Явно иде реч за обезтревяване ?

# 595
  • Deutschland/HE
Точно това имах предвид.

Ето това е за фугите между плочките. Има ги в строителните маркети, както и на тематична седмица в Лидл.

# 596
Спокойно,дами,нищо няма да морим

# 597
Рапарига, като пръскаш е най-добре да е съвсем безветрено времето. Иначе фините капчици се разнасят от вятъра.
Около мен ползват и газови горелки за обезтревяване на фугите, каквато Колибри е показала, но ако е нещо с по-дълбок корен, той оцелява.
А вчера гледах едни професионални градинари как чистят фуги - с тример за трева, от тези с пластмасов нож, дето прилича на свинска опашка. Леко под наклон с тримера, за половин час един човек изчисти площадка около 100кв.м. Но явно минават редовно, не беше свръх затревено.

# 598
  • Варна
Добри трябва да са били тези градинари.... Като знам какви думи се изливат от устата на ММ, когато се наложи да използва този тример и постоянно му се къса "кордата" (той така нарича резеца)

# 599
  • Пловдив
В Англия имахме плочки на тревна фуга и също с тример минавахме тревата там .

Вече ставам смешна с червенолистния храст, който реших ,че е берберис ,но не е .По-скоро е червено -лилав цвят и няма бодли. Ето близка снимка .

Общи условия

Активация на акаунт