🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVII 🎬

• 54 277
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Don't look up и на мен много ми хареса. 

# 211
  • Стара Загора
Аз харесах The Unforgivable. Сандра Бълок прави много добра роля.

Аз също го харесах. Както и The Power of the Dog, който според мен е много повече от уестърн.

# 212
  • София
ЧНГ, филмомани!
За много години и за много приятни филмови емоции през 2022 г. Simple Smile

Mandalorian,
браво със списъка, внушителен си е.
Ами мне, в грешка си, хех. Изостанах доста с филмите, но аз имам навика да наваксвам за кратко време.
Все още не съм гледал някои от най-големите хитове за изминалата година, но по план това трябва да стане тази седмица живот и здраве. Просто страшно много сериали човек и нямах време, а и с Фермата и Игри на волята в допълнение, септември-декември беше някакъв ужас. Иначе филмите са си свалени и чакат. Ама сега като ги подкарам по 2, 3 на ден и съм готов.
Общо взето поприключих със сериалите, а 2021 г. беше рекордна като количество сериали заради почти нулевата 2020 г. А и отделно чета много книги, гледам много спорт и гледам много ютюб и то не остава време.

Изгледах преди малко по HBO GO:
Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
https://www.imdb.com/title/tt16116174/

И друг път съм писал, че съм бесен фен на книгите и филмите, особено книгите.
И много се разчувствах. Много хубав документален филм, много добре написан и монтиран.
Щях да му дам максимална оценка, но няма заради факта, че не включиха Дж. К. Роулинг освен с архив видео от 2019 г. което е скандално и неуважително. Освен това съм сигурен, че след години някои актьори ще се срамуват от постъпките си сега, но уви, това е положението. Иначе все пак я споменаха на няколко пъти и че без нея този свят нямаше да го има и пр. и пр.
Другата ми забележка е, че не наблегнаха на един от най-важните моменти в поредицата, за туиста с героя на Снейп. Загатнаха де, но реално не дадоха нищо съществено за това в документалката.
Иначе всичко останало просто перфектно. Трогнаха ме много и съм убеден, че реакциите в края бяха напълно естествени. Отдадоха почит и на починалите, браво.
Това са 10 години, много е. И филмите могат да се гордеят с може би най-силния каст ансамбъл в историята. Значи не си спомням за друг франчайз правен по романи с толкова впечатляващ каст. Имах (и все още имам) чувството, че героите от книгите са взети с някаква магия и са вкарани директно във филмите! И говоря за всички герои. От главните, през второстепенните, та до тези с инцидентни появявания.
А, Дан, Ема и Рупърт завинаги ще си бъдат Хари, Хърмаяни и Рон. Това е положението. Харесват, не харесват, никога няма да излязат от тези образи. И тримата са талантливи, но това е тежкото бреме да станеш звезда като дете с една толкова разпознаваема роля. Да, ставаш супер звезда за цял живот и ще останеш в историята, уреждаш си живота (е, има и задокеански изключения...), но от друга страна е почти невъзможно да направиш добра кариера извън този флагмански филм или поредица.

Препоръчвам, гледайте.
-
8.0

# 213
И аз пуснах сълза (няколко), но това, че Роулинг не присъстваше ми развали преживяването.

# 214
  • addicted
Верно ли бяха архивни кадри това? Тъкмо си помислих, че все пак постъпиха човешки. Това е просто позорно..

# 215
Аз изгледах A Year-End Medley  https://asianwiki.com/A_Year-End_Medley - това е корейският новогодишен филм, който споменах в предишен пост.
Напомни ми малко за Наистина любов, но нямаше тежки сцени и нищо скандално (не че Наистина любов е скандален, но на мен не ми беше особено приятно да гледам сцените с голия доктор Уотсън и психично болния човек ... имам предвид две отделни сюжетни линии, не че са имали общи сцени...).
Филмът представя няколко преплетени сюжета, във всеки от тях има любовна история и всички имат щастлив край.
Препоръчвам го, макар че не е нещо особено.

# 216
  • София
Някой, ако е чакал Morbius този месец, премесетен е за април. Част 4 на Джон Уик обаче с цяла година - от май 2022 на март 2023.

# 217
Няма да гледам филма, но споделям мнението за него и либерализма като цяло: https://cinemascrotum.wordpress.com/2022/01/04/%D1%80%D0%B5%D0%B … fJRsUAD0Vz1q9uwzQ

# 218
  • Галифрей
Ее най- сетне целият сезон на Around the World for 80days го има онлайн и мога да го гледам ☺
Хората казват,че е много хубав.
 ХП завръщането аз съм не съм го гледала, то е като от Приятели. Целият каст си спомнят неща от преди 20 години и отдават почит към починалите. А относто Роулинг,защо не е била там. Да не ядосва феновете, тя е проблематична и през последните няколко години събра лоша репутация. Винаги ще обичам Хари Потър, но мразя Роулинг.

# 219
Няма да гледам филма, но споделям мнението за него и либерализма като цяло: https://cinemascrotum.wordpress.com/2022/01/04/%D1%80%D0%B5%D0%B … fJRsUAD0Vz1q9uwzQ
За съжаление, критикуващият е слязъл на нивото на това, което критикува. Има крайно неуместни похвати, които, най-малко от уважение към мъртвите е могъл да спести. Същият ефект би могъл да постигне и без да търси излишна сензационност.

# 220
На мен ми стана любопитно как точно са починали родителите на Уашовски. Нищо не намерих, само това, от интервю: my father and mother got sick, and then they died.

Дано да мога да гледам сериала с Тенант - да не се окаже поредният торент, който не мога да си пусна...

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 12:08 от pppqqq

# 221
Ема Уотсън е обмисляла да напусне Хари Потър-4,но в крайна сметка е останала. Не казва защо. Вероятно се е замислила да откаже да се снима в "детски" филми,за да се захване със "сериозното" кино...Yum

# 222
  • София
Няма кой знае какви проекти след това. Сещам се за "Ной" и "Красавицата и звяра". Само Радклиф има по-значима бройка участия от целия каст дечурлига в главните роли. Обаче Седрик Дигъри, който участва само в един от филмите, стигна до абсолютната топ на роля, която може да получи. И кариерата му бележи възход след пародията за вълци и вампири Simple Smile

# 223
  • Галифрей
Робърт Патинсън ( аз го харесвах много когато бях тийн ) е много добър актьор и има сериозни хубави филми зад гърба си. Все пак той в много интервюта беше казвал,че мрази Здрач. 😃 Не беше толкова лоша продукцията, беше си модерна за годините. Може би кофтито,че повече хора го знаят като Едуард.
Тази година когато излезе Батман,ще видим дали ще стане всеобщ любимец.

# 224
В Синема Терапи, мисля, бяха се бъзикали, че някаква знакова реплика на Едуард от Здрач едва ли не предсказала, че Патинсън ще играе Батман някой ден и наистина се повтаря и в новия Батман. Само дето не помня коя беше тази реплика.

Общи условия

Активация на акаунт