🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVII 🎬

• 53 736
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
В различни аспекти - и двамата. Впрочем, следя драмата около предстоящия сериал Пръстените на силата и съм отвратена от поведението на Амазон. Последно бяха наели четирима инфлуенсъри да се представят за суперфенове на Толкин. След масираната негативна реакция, видеата с тях са свалени, но вече имат много анализи. Един ютубър беше направил проучване на всеки един от фалшивите фенове (те имат сериозно присъствие в много социални сайтове, което улеснява задачата). Нито един от тях не проявява признаци да е запознат с творчеството на Толкин! А не е като да не коментират книги, просто не се интересуват точно от неговите. Дори не са ги отбелязали като прочетени в Гудрийдс (някои от тях имат профили и там). Това е срамна и обидна политика (имам предвид поправянето на утвърдени произведения, чрез либерална пропаганда и всеки опит за нейното оправдаване). Нещо като интелектуален тероризъм. Rage

# 571
  • София
За анкетата -аз чакам Табу, ама го няма в списъка.

# 572
  • В Космоса
Гея, какво става с Джой, знаеш ли? Тя правеше перфектни ревюта или там както се казва... Дали няма някъде блог или нещо? Винаги с удоволствие четях гледната ѝ точка, добре я поднасяше.

# 573
  • в сърцето на един мъж...
По принцип пише в една група за кино във фейсбук. Последно имаше проблеми с ръката, мисля, че я счупи. Но скоро не е писала. Трябва да я проверя как е

# 574
Кажете ми моля някоя от тези групи във ФБ?

# 575
  • София
Аз съм в същата група, много е яка, но Джойчето и там изчезна и все по-рядко пише.

Петя,
така е, много е долно това, което правят, ама не успяват сега-засега. Има будни хора, които винаги им показват кирливите ризи. Ама подвеждат много хора уви.

# 576
  • Berlin
Ооо, тя не е ли във форума вече? И аз с добро я помня.😀
ФБ групите не са ми подходяща форма за дискусия, нещо не се получава според мен.

# 577
  • В Космоса
И аз ще помоля за тази ФБ група. Липсват ми дискусиите. Искам да чета мнения различни от "Тъп" и "Става".

# 578
От купчинката стари филми отметнах и Жокера.
Много тъжен филм и с много смесени чувства ме остави. От една страна бедните и лудите наистина се неглижират, от друга - всеки социопат се изкарва неглижиран, за да получи съчувствие и оправдание.

# 579
  • в сърцето на един мъж...
Добре е Джой Simple Smile Има много работа и каза, че гледа сериали, затова не пише Simple Smile

# 580
Изгледах и Вечните. Странно ми беше, че явно целят да е по-сериозен филм, но на мен много ми напомня Пазители на галактиката - едно такова веселяшко усещане ми предизвиква през повечето време. Туистът беше добър, щом не го надуших Simple Smile и с това се изчерпват забележителните плюсове. Филмът е от онези, които определям като 'интересни' - хем не са точно лоши, хем и нещо не им достига да са хубави.
Дописвам, че забравих одеве. Все си мислех, че Ричард Мадън е приличен актьор, а Кит Харингтън не толкова, но след този филм мнението ми се завъртя на 180°. Не че Харингтън блести особено, но Мадън е много зле.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 22:16 от Нарцùса

# 581
Днес гледах "Париж, щата Тексас" от 84-та. Много хубаво разказана история, нелогичен край, точно такава музика търсех напоследък. Разбирам защо е шедьовър, но моят мъж се отегчи.

После гледах "303", немски романтичен за двама непознати, които пътуват заедно. Приятно филмче, без да е уау, симпатични актьори. Май вече харесвам всичко, що не е излязло от холивудския калъп на игра. Просто европейския произход внася щипка различност.

И сега  се довършвам с Номадленд, от година го отлагам....миии, не съм загубила нищо. Имах по-големи очаквания, нещо за вътрешно прозрение на фона на трудностите, но виждам през цялото време една Макдормънд с кръгове под очите и крива физиономия...Има още време де, поне част от музиката ми хареса.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 00:26 от Giada

# 582
Аз се разписах с новия Батман и Домът на Гучи.
Батман ми хареса доста. Не съм някаква ултра фенка на поредицата, но според с този филм градира. Изключвам и аз частта с Хийт Леджър. Хареса ми, че е повече а’ла Жокера новия филм. Допада ми как с всеки нов филм все по-сложен образ градят на Брус: все по човечен и противоречив.Патисън - екстра ми е за Батман, супер си прави ролята. Питанката - велик - ще го следя за други филми. Единствената ми критика е, за мен на 2-3 места се забави доста действието и сякаш ми доскуча. Може би нямаше да изгубим съществено, ако 20тина мин. сумарно от филма ги нямаше.

За Домът на Гучи е писано много. След масовия хейт отложих гледането с много. То луда работа: първо супер очакване, после пълно нежелание да го гледам. В крайна сметка ми хареса. Може би друго си представях, но и това ми хареса. Лейди Гага според мен супер си направи ролята (не че другите не са, ама за нея да кажа, че нали тя отнесе най-много критики).
И все пак по-добрия тазгодишен филм на Ридли Скот е Последният дуел. Той и той бая критики отнесе. За мен и двата филма са супер и си струват гледането напълно. Не знам в последните 2-3 години как да си я обясня ситуацията с филмите и критиката - хем всички се оплакват, че излизат само тъпотии, хем като излезе нещо и веднага се критикува остро.

# 583
  • Once there was a Hushpuppy...
И аз ще помоля за тази ФБ група. Липсват ми дискусиите. Искам да чета мнения различни от "Тъп" и "Става".

Някой от тук трябва да те покани там. Аз също пишех, но вече не.
Ще предпочета форума, отдавна трябваше да се върна.

# 584
  • София
Най-накрая стигнах до Спайдърмен. Доста добре направен, супер хрумване за връщане на всички злодеи от различните вселени. Но най-много ми хареса събирането на трите паяка. Как всеки споделя колко е трудно да бъдеш кварталния помагач, колко много си загубил, но за няколко мига намериха своя брат.
Андрю получи своя втори шанс да спаси Гуен (в случая Ем Джей). Тоби пък от времето на по-зрял паяк, но и годинките си личаха. Съвсем заслужено счупи маса рекорди в боксофиса.
Сега обаче чета, че отнова Сони и Марвел водят битка за правата и скоро филм за Спайдърмен няма да видим.

Общи условия

Активация на акаунт