Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 023
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
@Atacama , правили ли сте кариотип? Ако не сте, препоръчително е да пуснете. В България се чака по 60 дни (в Геника) и струва по 250-300лв на човек, докато в Истанбул, знам, че се чака по-малко време и е по-евтино.
(Препоръка) Късмет!
Ние сме с на по 33г, АМХ 0,30 и мъжки фактор Азо..тера..(някаква си) спермия...(4% по Крюгер)
С 3 стимулации в България (4 трансфера)- резултати: пълни нули!
За сега 1 опит в Бахчеджи- биохимична бременност(за първи път). Изчакам месец-два и пак ще отиваме.
Казвам го, защото и ние сме много подобен случай.

Да, правили сме, изпуснала съм да го спомена. Всичко е ок. Мисля, че като изследвания сме направили всичко. Колко пари горе-долу излиза един опит? Правихте ли пид?
Успех спедващия път 🍀🤞🏼

Както казах, аз съм с доста изчерпан резерв и правя по 2-3-4 яйцеклетки и това което остане за трансфер са не повече от 2 ембриона. На мен ми препоръчаха да ми ге върнат на 3-ти ден. Не ми препоръчват ПИД, заради малката бройка, заради годините ми, ... и аз им се доверявам.
Стимулацията ми беше доста лека и всичко ни излезе около 7000 лв (всичко- процедура, лекарства, хотел, храна...). Нямам правени допълнителни процедури.
Късмет! Ще стане! Simple Smile

# 211
Аз също съм на мнение, че посредник е излишен. Ние си организирахме всичко сами и бяхме много доволни до април, когато ходихме предпоследния път. Но е факт, че комуникацията с мемориалските координатори конкретно е пълен резил, доколкото знам от началото на лятото насам. Не знам как е към момента. Аз бях там за трансфер септември и ни скъсаха нервичките. Казах на 1 ден от МЦ, че ми е дошло, никаква реакция. На 2 ден си отидох на преглед и си пуснах сама каквито хормони си прецених, пак никаква реакция. 3 и 4 ден им звънях и писах къде ли не и те най-после на 4 ден следобед към 15 ч ми се обадиха, за да ме обвинят, че аз не съм им била казала, че имам цикъл. Е, като ги овиках, ми се извиниха. След това продължиха с игнора и изпълненията. На мен не ми пречи, аз съм нахална, докато не стане на моята не мирясвам. Изнамерих и имейлите на всички доктори, които са ме преглеждали и се оплаках и на тях. Та ако нямате търпение да се занимавате с такива изцепки, по-добре минете през посредник. Момичето, с което бяхме заедно на трансфер, беше с посредник. Когато не ѝ отгаваряха, тя се свързваше с посредника и получаваше отговор от координаторите скоро след това.

# 212

Да, правили сме, изпуснала съм да го спомена. Всичко е ок. Мисля, че като изследвания сме направили всичко. Колко пари горе-долу излиза един опит? Правихте ли пид?
Успех спедващия път 🍀🤞🏼
[/quote]
Имате имплантация от ест. бременност ? Значи става ?
Аз имах имплантации ест.  и инвитро все проблемни, а после 3 опита с ПИД без в БГ. Всички изследвания бяха ок.
Търсете тромбофилии, проблем в ембриона при ранен аборт, проблем с прогестерон…
В Мемориал се получи с ПИД при мен от първи опит, уцелиха мнг добре денят на овулацията ми.
Може да си пуснете от тук имунологична тромбофилия - само част от нея нямах изследвана.
Без посредник , цена около 10 хил. , зависи от стимулация , доп. изследвания и хотелът оскъпява. Храна, транспорт са евтини.

# 213
Имам имплантации от ест. забременяване, но чхг никога не се удвояваше и в последствие ембриона спираше развитие. От инсе и инвитро-нямам. В деня на последния трансфер, прогестерона беше 10ng/ml при реф.стойности 3-25ng/ml 🤷🏼♀ Слагах утрогестан 2х4.

# 214
Но е факт, че комуникацията с мемориалските координатори конкретно е пълен резил, доколкото знам от началото на лятото насам. Не знам как е към момента. Аз бях там за трансфер септември и ни скъсаха нервичките. Казах на 1 ден от МЦ, че ми е дошло, никаква реакция. На 2 ден си отидох на преглед и си пуснах сама каквито хормони си прецених, пак никаква реакция. 3 и 4 ден им звънях и писах къде ли не и те най-после на 4 ден следобед към 15 ч ми се обадиха, за да ме обвинят, че аз не съм им била казала, че имам цикъл. Е, като ги овиках, ми се извиниха. След това продължиха с игнора и изпълненията. На мен не ми пречи, аз съм нахална, докато не стане на моята не мирясвам. Изнамерих и имейлите на всички доктори, които са ме преглеждали и се оплаках и на тях. Та ако нямате търпение да се занимавате с такива изцепки, по-добре минете през посредник. Момичето, с което бяхме заедно на трансфер, беше с посредник. Когато не ѝ отгаваряха, тя се свързваше с посредника и получаваше отговор от координаторите скоро след това.
Напълно съгласна съм с това мнение,много е трудна комуникацията с кординаторките,мъжът ми направо откача с тях.Не обесняват много,думите с ченгел се вадят,пишеш им като луд,каквото и да ги питаш ,казват лекаря ще ви каже.Ясно е че са натоварени,но все пак.Но лекарите вдъхват доверие Blush Дано си оправят комуникацията,защото така ще си загубят пациентите.А координаторките са важни за целия процес ,те трябвя да ти разясняват примерно,как ще протече една пункция,за да си спокоен.

# 215
Кординаторките много не разбират.. Те питат лекарите и после казват, на кой каквото има.
Влезте в някои Бг сайтове и прочетете за пункция, трансфер, ЗЕТ и др.
И в Бг клиниките никой нищо не обяснява.
Стаменов на въпросът ми - При  ЗЕТ, какво правим? Каза - вали сняг, чудесно е за ЗЕТ .. и то спираш да питаш …
Прочетете си за термини, процедури и когато сте при лекарите ги питайте лично, ако имате въпроси.
И в БГ и тук процедурите са едни и същи, там не се чака дълго.

# 216
Еййй, нямам нерви вече за такива изказвания, аз всичко съм научила тук от вас, не от докторите. И от трънливия път. В България винаги съм топка от нерви, от неизвестността, от лутането, от чакането. Такова отношение ли заслужаваме, то ни е достатъчно трудно да се държим, както психически, така и физически и всички тези хормони, и после бъди спокоен, имай вяра в докторите, вярвай и ще стане. Как се справяте момичета? В Турция такова отношение не съм видяла, и на най-глупавите питания ми отговарят спокойно и с усмивка и така те предразполагат и ти да си спокоен, сигурен. Това също е много важен момент от цялото това приключение.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 14:49 от Nina Nikol

# 217
sansaa, не става въпрос за четене. Аз съм прочела всичките теми за инвитро и знам всеки етап на процедурите. Не ги питам за такива неща. Проблемът е, че те са свръзката между теб и лекарите. Когато те просто не предават информацията нататък по веригата, как да се случи цялата работа? Не става.
Аз не мога да си изкривя душата, изобщо не беше така преди. Имаха перфектна организация и ние бяхме повече от доволни. Аз тези доктори не ги сменям за нищо. Жалко за клиниката - заради няколко човека, неспособни да си организират работата, се накърнява имиджа на целия им екип.

# 218
Абе, дразнещо е да чакаш отговор в нашето положение.. Но все пак не мисля, че имат право да дават своето мнение, все пак не са лекари,а координатори... Кои би отнесъл вината, ако нещо се случи с вас, заради това, което координатор ви е посъветвал?
По едно време мислех, че е някакво лично отношение към мен дори.... Но като се замисля, като погледна какво съм ги питала... За повечето неща по-добре, че не са отговорили те, а са питали лекарите. А другото... Едва ли и аз бих си отговорила 😃 едни тъпизми (от притеснение съм писала...)
След сериозен спор с Шефкие, че не ни дават достатъчно информация и че не сме разбрали нещо си, Все пак ми казаха, че не са срещали от години двойка като нас 😁 с толкова въпроси и все не разбиращи нещо 🤭 Приех един съвет от нея - да не чета толкова много и че всичко необходимо ни го казват без да задъбаваме в излишна драма и обяснения.
При нас се получиха нещата, даже и с бавните отговори, вечно недоразбрали 🙃
Пожелавам Мноого успехи на всички вас!
И както повечето вече знаем - търпение му е майката!

# 219
Ходихме в мемориал и Аджибадем, след което си избрахме мемориал. Извън процедурите координаторите може и да реагират с някакво забавяне, но по време или при започване на процедура до този момент комуникацията е била много добра и своевременна. Последно миналата седмица цикъла ми подрани, писах им към 10 сутринта, помолиха да отида на изследвания, в 11.30 им ги пратих и след около час вече имах записан час за следващия ден за преглед. Искаха дори и същия ден да отида, но си бяхме в Бг и нямаше как толкова бързо да стигнем.
Иначе ние много въпроси не сме имали. Реално при процедурите просто изпълняваш каквото ти кажат - не знам какво толкова допълнително можем да питаме. Нито сам може човек да си види фоликулите, нито да си прецени хормони и дози и т.н., така че само изпълнява, но на всеки преглед питат дали имаш въпроси. Също така се съобразяват и с твоите специфични желания стига да не са неподходящи спрямо здравето и шансовете за успех. Хората са професионалисти - не могат да гарантират 100% успеваемост или да правят чудеса, но си разбират от работата

# 220
Ние се отказахме от Мемориал донякъде и заради комуникацията. Наистина беше бавна, но не сме в процедура, така че не ми беше проблем. Само че няколко пъти получих изследвания  и коментари на друга двойка. Бяхме адашки. Това вече не го приемам и откровено би ме стресирало допълнително ако в процедура трябва непрекъснато да го мисля и това.

# 221
Ние използвахме Турмед и не съжалявам.Всеки път, в който имах забавяне на отговор от Мемориал, пишех на Турмед и след няколко минути те вече ми отговаряха на въпроса. Явно на тях веднага пишат и им четат съобщенията по-бързо. При някаква неяснота, беше по същия начин - говоря с Турмед и те комуникират с тях, защото нямах нерви да ги чакам да ми отговорят.

# 222
Ние сме в Аджибаден Маслак и сме доволни за сега. Координатор е Бирсен , а в болницата на процедурите се редуват две преводачки Наргис и Нели но основно е Нели, а Наргис е в отделението. Бирсен запазва часовете, отговаря на въпросите, които имаме към лекаря директно, запазва ни хотел и подобни неща. Понякога и Нели отговаря но честно казано и трите не знаят доста неща, те просто превеждат, а и обслужват не само инвитро пациенти, а  всички пациенти ( различни операции, онкоболни и т.н.). Момичето, което се чуди накъде да се насочи е хубаво да си направи онлайн консултация първо с някои от клиниките. Всички дават някакво първоначално инфо за план и пари.

# 223
Ние също сме доволни засега от координаторката Бирсен в Аджибадем. Винаги ни е отговаряла подробно, дори и с гласови съобщения.

# 224
Аз също имах колебания коя клиника да избера по това, което бях чела. Тук ме посъветваха да отида на консултация и на двете места, на които се бях спряла - в Бахчеджи и Аджибадем. Така и не го направих, т. К. Ми изглеждаше доста сложно за планиране. Съветвам ви, ако имате тази възможност, го направете за лично спокойствие, защото при мен съмненията дали съм избрала правилното място продължиха и след първите прегледи в Аджибадем. При мен ситуацията с координатора беше малко по-сложна, не ползвах човек от централния офис на болницата. Откакто попаднах преди 10 дни на Бирсен съм много доволна, нещата се случват бързо, лесно и без напрежение. Успокоих се и се доверих. Вече 6ти ден съм в стимулация и 3ти ден съм като на почивка в Истанбул, разхождам се и се наслаждавам на свободното време.
Моят съвет е ако имате възможност, си усетете мястото след личен контакт. Ако нямате възможност или сте колеблив човек, "стреляйте в тъмното" и се доверете.

Общи условия

Активация на акаунт