Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 030
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Ще ти кажа след един,два месеца Simple Smile За сега по снимките от феталната  са едно към едно.

аз имам хистероскопия в БГ при Калчев и в Мемориал. От луната до земята или наобратно все тая.
Предполагам за втория трансфер ще ми е нужна пак и пак ще си е в мемориал.
Аз тук се замислих по един въпрос, реално при извадени и оплодени и замразени ембриони на едно котило 😂Сещате се
се получават нещо като близнаци бебета фактически ?
Какъв е шанса супер много да си приличат външно ?
Много пи стана интересно това

# 256
Освен, че са от едно ...как се изразихте...."котило"... до там.
Вие ще сте с различно здравословно състояние, физическо и психическо в двете бременности.
По време на последващата бременност ще преживявате различни моменти от тези с първата.
Ще се храните различно.
Да,  ще имат една генетична възраст, но ще са си по-скоро братя и сестри от колкото близнаци.

# 257
Здравейте, бихте ли споделили какви точно маркери изследвахте? Аз имам изследвани от пакета тромбофилия на Бодимед, но мисля че са непълни. Чудя се какви допълнителни да пусна.
Момичета от мемориал ми назначиха изледвания за тромбофилия и излезе, че имам някакъв проблем. Искам да ви попитам от там изписват ли лечение, което да се спазва по време на бременноста?

# 258
Здравейте, бихте ли споделили какви точно маркери изследвахте? Аз имам изследвани от пакета тромбофилия на Бодимед, но мисля че са непълни. Чудя се какви допълнителни да пусна.
Момичета от мемориал ми назначиха изледвания за тромбофилия и излезе, че имам някакъв проблем. Искам да ви попитам от там изписват ли лечение, което да се спазва по време на бременноста?

Това е което ми дадоха.

# 259
Здравейте на всички,един бърз ъпдейт,вече на българска земя:
08.12 консултация при д-р Емре Тургут. Толкова много се притеснявах преди срещата ни, а се оказа, че е било напълно излишно. С влизането в кабинета му и първите 5мин аз забравих,че ние сме пациентите, а той доктора. По скоро беше като приятелски разговор. Добре подготвен с цялата ни предистория. Карахме го по същество. Разкошен доктор,вдъхващ много доверие и позитивизъм. Бяхме очаровани!!! Координарката му Хафизе,също е една разкошна млада дама. Супер отзивчива,разбира си от работата, помага адски много. Консултацията вървеше толкова добре (беше почти 2 ч) че в един момент забравих,че говорим различни езици.  Още същият ден усетихме,че това е "нашият човек", но въпреки това имахме записан час за консултация и в Мемориал, все пак и там са професионалисти.
09.12 консултация в Мемориал. Записан час в 11ч при д-р Шахин. Преди да стигнем до там обаче ми направи много лошо впечатление комуникацията с координаторките. Да, със сигурност са доста заети, но им отнемаше часове за отговор, а телефона дори никога не ми го вдигаха. Нещо което смятам за доста важно, все пак те са връзката с докторите. С Хафизе такъв проблем не сме имали никога. Отидохме в 10:30, все пак ние да сме по-рано там, а не те да ни чакат. До 11:30 никой не забеляза дори,че ние чакаме. Както и да е,изчакахме и попитах координаторката какво се случва, кога ще влезем на консултация. Отговор нямаше. Даде ми се една анкета,която беше доста дълга. Беше на английски, аз се затрудних на повечето места и я помолих да ми помогне. Тя беше така добра да го направи. Попълвахме я до 12:30. Притесних се защото времето напредваше, още не бяхме влязли на консултация а трябваше да се връщамв към БГ. Към един без нещо ни викна в кабинета и се оказа,че консултацията ще бъде с друга докторка. Изненадахме се. Ок приехме и това, макар че беше несериозно от тяхна страна. Вече имахме база за сравнение спрямо това как премина консултацията при д-р Тургут. С влизането в кабинета въпросната анкета,която попълвахме с координаторката във фоайето, се оказа че явно е била излишна, защото с докторката започнахме всичко на ново цялата анкета, която не е много кратка и отнема време. Половината ни консултация премина с това. В един момент попитах за проф. Кахраман, все пак заради нея бяхме отишли и знаехме че дори и за малко идва на всяка консултация и извършва прегледа. Отговорът беше ами тя е доста заета,няма да дойде, ама спокойно ще ви погледне всички документи,които носите. Друга докторка ще ви прегледа. Дойде и другата докторката, отне време да я въведат и нея в нашата история. И пак не стигаме до нищо конкретно,касаещо бъдещето ни лечение. Накрая ни се даде една папка с изследвания,които да направим,нищо че някои от тях носихме и бяха правени преди много по-малко от 6м. Казаха ни че ни дават около 65%успех и това беше. Преводът и комуникацията, не вървяха много гладко.
В крайна сметка и в двете консултации се откриха множество грешки,които са допуснати в България. Да не говорим и че въобще не се бяха запознали с нашето досие и с документите,които бяхме оставили предварително. А се започна едно търсене гледане,лутане из папката.Ако някой има въпроси съм на среща да отговоря. Знам че много дами са успели в Мемориал. Това бешв и мястото на което се бяхме спряли. Д-р Тургут, беше нашата опция Б, но както се казва първите впечатления са най-силни. И той стана нашият избор. Успех желая на всички вас,където и да сте. Пожелавам и на себе си успех третият ни опит да е с така желаните две чертички и едно живо и здраво детенце. Вярвам, че по Коледа се случват чудеса ❤

# 260
  • Пловдив
Здравейте на всички! Мислим в началото на Новата година да отидем да си направим трето детенце( имаме два замразени ембриона). Та, въпроса ми е, някой от вас пътувал ли е до Истанбул с антигенен тест? Доколкото разбрах там в Мемориал правят пср.

# 261

Това е което ми дадоха.

Много благодаря за информацията!

# 262
Здравейте на всички! Доколкото разбрах там в Мемориал правят пср.
здравейте,правят ви пср преди пункция,трансфер или операция ва предния ден. : )

# 263
Здравейте на всички! Мислим в началото на Новата година да отидем да си направим трето детенце( имаме два замразени ембриона). Та, въпроса ми е, някой от вас пътувал ли е до Истанбул с антигенен тест? Доколкото разбрах там в Мемориал правят пср.
Да, миналата седмица се минаваше спокойно само с антигенен тест границата. Важи зеления сертификат (както е за ЕС без измислиците за Бг за антитела и за първи дози).

# 264
Здравейте, един бърз върпос пролутекс освен в корема , къде другъде може да се поставя?

# 265
Tук може да проверите
https://www.ilacabak.com/

# 266
Мина и моето хистеро в АБ, казаха ми, че са оправили срастванията, сложили са ми гел и спирала и на следващата ЦС се надяваме всичко да е наред и да продължим към трансфер. На който му е интересно ще споделя как продължават при мен нещата. Тъй като имам аденомиоза на матката ми поставиха Лукрин депо (аз си я сложих де на 24 ти предния месец). Още вечерта след хистерото ме почнаха едни вълни, та цяла вечер не можах да заспя, явно блокирането и вече факт (шести ден от Ц). От днес ми тече само някаква бяла течност и имам спазми от време на време. За да ми помогне да изкарам по леко този период ми изписаха Дивина, пия 21 дни цялата опаковка, почивам седем дни, после другата опаковка и до десет дни да чакам Ц, после махане на спиралата, нова ЦС и така. Изписаха ми доксициклин за седем дни след хистерото, както и след ЦС имах този антибиотик. Това е! Аз влизам в Коледно настроение и малко почивка от туркиш-муркиш, както се шегуваме с моя ММ. Дай Боже догодина да е нашата година и на всички нас тук, които сме се събрали със сходни съдби и една обща цел! Да бъде!

# 267
  • София
IRusinova, пожелавам Ви светли празници и Новата година да Ви зарадва с много положителни емоции, голям тумбак и едно малко вързопче в ръцете!  Hands Pray Flowers Four Leaf Clover
ddd29, благодаря, че сподели. Мисля, че е полезно за всички ни   Пожелавам Ви от сърце много късмет и наистина това да е Вашият опит, увенчан с пухкав финал!  Relaxed
Ние с д-р Тургут се запознахме на 10.12 и мнението ми е едно към едно с Вашето! След няколко минути разговор вече бях напълно спокойна, уверена, очарована и от отношение и от професионализъм и от Човещина.
Ще разкажа накратко как минаха при нас нещата:
В 11:00 ч. имах записан час за цветна снимка, а от 11:30 ни беше консултацията с д-р Тургут. Към 11:10 влязох за снимката изключително притеснена и уплашена какво ми предстои и дали ще се справя. Имам правена една цветна снимка в Б-я с пълна упойка и то не защото ме е страх от болката (аз търпя много на болка) ами защото много ме уверяваха, че така е по-добре. Идеята бе да не направя спазъм и да разваля снимката. Та в Турция влязох със свито сърце, но излязох с убеждението, че там е нашето място! Мина изключително добре, бързо и напълно безболезнено. Тук е момента да подчертая, че при мен нещата излязоха отлични и всичко е наред (нямам запушвания). Може би и затова не усетих нищо като болка и дискомфорт. Може би много леко напрежение, все едно ще ми дойде Ц.
Та дойде и заветният момент.... Със силно туптящо сърце пристъпих плахо, плахо прага на кабинета. Там се появи един усмихнат, излъчващ спокойствие и увереност Човек, който ни поздрави и покани да седнем. Направи ми силно впечатление, че стартира разговора с това, че минути преди да влезем отново е погледнал "досието" ни, за да си припомни какъв е нашият случай. Започна един много лек и ненатоварващ разговор. Разпита ни подробно за всичко, обсъдихме подробно всяка преминала процедура, всеки неуспех, всяко наше притеснение. Докато говорихме донесоха и снимката. Показани я и ни обясни подробно всичко по нея. Последва преглед и отново разговор.
Не знам как да опиша чувствата си... Беше вълшебно, ако мога така да се изразя...Laughing   Почувствах се значима, почувствах се разбрана, почувствах се спокойна, почувствах се уверена в себе си и че няма сила, която да ме спре да имам още едно детенце!
Не мога да не спомена и Хафизе - изключителна млада дама, много мила, която постоянно беше с нас, обясняваше ни, превеждаше и всичко минаваше с лекота и без напрежение.
Не знам какво друго да кажа, тъй като все още съм силно развълнувана. Ако някой го интересува нещо по-конкретно, с удоволствие ще споделя!
Аз, също като ddd29, бях замислила да посетя няколко клиники, които си бях набелязала, но по стечение на обстоятелствата не успях да си организирам нещата и записах консултация само при д-р Тургут. Еми и аз го усетих веднага като "нашият човек" и мисля, че явно така е трябвало да стане.
Имам сили, имам надежда, имам хъс да продължа (бях ги изгубила последните 2 години...)

Силно вярвам, че скоро ще "отворим" нова страница от живота ни и ще бъдем истински щастливи, като едно голямо щастливо семейство. Не губете вяра и Вие!!!  Wink

П.С. докато пиша тук Хафизе ми пише, че следващият ми преглед ще започне с 15 мин. по-късно от уговореното, представяте ли си? Smile  Може да е нещо малко, но ми прави огромно впечатление. Не е като да чакам с часове пред кабинета на доктора (в България) и да не знам какво се случва и кога ще вляза...

# 268
IRusinova, пожелавам Ви светли празници и Новата година да Ви зарадва с много положителни емоции, голям тумбак и едно малко вързопче в ръцете!  Hands Pray Flowers Four Leaf Clover
ddd29, благодаря, че сподели. Мисля, че е полезно за всички ни   Пожелавам Ви от сърце много късмет и наистина това да е Вашият опит, увенчан с пухкав финал!  Relaxed
Ние с д-р Тургут се запознахме на 10.12 и мнението ми е едно към едно с Вашето! След няколко минути разговор вече бях напълно спокойна, уверена, очарована и от отношение и от професионализъм и от Човещина.
Ще разкажа накратко как минаха при нас нещата:
В 11:00 ч. имах записан час за цветна снимка, а от 11:30 ни беше консултацията с д-р Тургут. Към 11:10 влязох за снимката изключително притеснена и уплашена какво ми предстои и дали ще се справя. Имам правена една цветна снимка в Б-я с пълна упойка и то не защото ме е страх от болката (аз търпя много на болка) ами защото много ме уверяваха, че така е по-добре. Идеята бе да не направя спазъм и да разваля снимката. Та в Турция влязох със свито сърце, но излязох с убеждението, че там е нашето място! Мина изключително добре, бързо и напълно безболезнено. Тук е момента да подчертая, че при мен нещата излязоха отлични и всичко е наред (нямам запушвания). Може би и затова не усетих нищо като болка и дискомфорт. Може би много леко напрежение, все едно ще ми дойде Ц.
Та дойде и заветният момент.... Със силно туптящо сърце пристъпих плахо, плахо прага на кабинета. Там се появи един усмихнат, излъчващ спокойствие и увереност Човек, който ни поздрави и покани да седнем. Направи ми силно впечатление, че стартира разговора с това, че минути преди да влезем отново е погледнал "досието" ни, за да си припомни какъв е нашият случай. Започна един много лек и ненатоварващ разговор. Разпита ни подробно за всичко, обсъдихме подробно всяка преминала процедура, всеки неуспех, всяко наше притеснение. Докато говорихме донесоха и снимката. Показани я и ни обясни подробно всичко по нея. Последва преглед и отново разговор.
Не знам как да опиша чувствата си... Беше вълшебно, ако мога така да се изразя...Laughing   Почувствах се значима, почувствах се разбрана, почувствах се спокойна, почувствах се уверена в себе си и че няма сила, която да ме спре да имам още едно детенце!
Не мога да не спомена и Хафизе - изключителна млада дама, много мила, която постоянно беше с нас, обясняваше ни, превеждаше и всичко минаваше с лекота и без напрежение.
Не знам какво друго да кажа, тъй като все още съм силно развълнувана. Ако някой го интересува нещо по-конкретно, с удоволствие ще споделя!
Аз, също като ddd29, бях замислила да посетя няколко клиники, които си бях набелязала, но по стечение на обстоятелствата не успях да си организирам нещата и записах консултация само при д-р Тургут. Еми и аз го усетих веднага като "нашият човек" и мисля, че явно така е трябвало да стане.
Имам сили, имам надежда, имам хъс да продължа (бях ги изгубила последните 2 години...)

Силно вярвам, че скоро ще "отворим" нова страница от живота ни и ще бъдем истински щастливи, като едно голямо щастливо семейство. Не губете вяра и Вие!!!  Wink

П.С. докато пиша тук Хафизе ми пише, че следващият ми преглед ще започне с 15 мин. по-късно от уговореното, представяте ли си? Smile  Може да е нещо малко, но ми прави огромно впечатление. Не е като да чакам с часове пред кабинета на доктора (в България) и да не знам какво се случва и кога ще вляза...

Радвам се за вас, изключително хубаво е, че сте възвърнали надеждата си! А всички тук знаем, колко крехка е тя...Искрено ви стискам палци и ви желая успех!

# 269
Здравейте момичета, пациент съм на Мемориал, засега с 1 неуспешен трансфер. Планираме 2ри  в началото на януари, този път на естествен цикъл (първият беше програмиран с естрофем). Тъй като изпитвам затруднения в комуницията с координаторите в Мемориал, бихте ли ми казали как се процедира на естествен цикъл? Предполагам че отново трябва преглед на 2ри ден, но не съм сигурна какви хормони трябва да се пуснат, и то в кои дни точно.
Благодаря предварително на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт