Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 026
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета. От 2015 г. Ходим по мъките за детенце. Няма да влизам в подробности за да не спамя темата. Решихме да се преместим с мъжът ми в Мемориал Турция. Но може ли да ви помоля да ми разкажете как се записва час и как се случват нещата с превода. Писах на една от кординаторките на болницата по вайбър,но все още нямам отговор.
Ако имате възможност, направете прегледи поне на още едно място. Да усетите клиниките. И аз отидох с идеята да бъдем в Мемориал, но за всеки случай запазих час и за др. Тургут. Ей така, така и така сме там. Оказа се, че Мемориал не е моето място, не го почувствах просто. И резервният ми вариант стана основен. А иначе кординаторките отговарят с една идея по-бавно, но отговорят.

# 241
  • София
Момичета на кой ден се прави хистероскопия нямам полипи, кисти, миоми имам срастване на матката. Искат да ми я правят на 14 ден, а на мен овулацията ми е на 11-12 ден. Не е ли късно след овулация да се прави хистероскопия ???

# 242
А да ви попитам от първоначалният преглед до трансфер колко често се ходи на прегледи. По време на стимулация прегледите през ден ли са? Как процедират?

# 243
А да ви попитам от първоначалният преглед до трансфер колко често се ходи на прегледи. По време на стимулация прегледите през ден ли са? Как процедират?

При всеки е различно. По време на стимулацията в началото се ходи по рядко, после пред 3-2-1 ден зависи. Общо взето стимулацията трае около 10-14дни. Не всяка стимулация завършва със свеж трансфер.

А ако имате предвид за самия трансфер, ходи се на прегледи в България, изобщо не е нужно да ходите там. Викат ви в деня преди трансфера, защото се прави тест за Ковид.

# 244
Здравейте, момичета! Някоя от вас да е правила хистероскопия тук и в Мемориал може ли да изрази мнение? Имам 7 генекологични операции за 6 години (а уж нищо ми няма 😆), от 2.5 години сме пациенти на инвитро клиника, но  загубих доверие в лекаря си. Тук искат да ми правят нова хистероскопия заради нови сраствания и по-малък размер на  матката. Предната за същото нещо ми я правиха преди 1.5 година и според доктора ми сега положението било по-трагично, а през този период са ми направени само 4 пункции и 1 трансфер. Тук имам 1 замръзен  3 дневен ембрион и съм пред дилема дали операция тук и трансфер (въпреки че миналия месец искаха да ми направят трансфер с лигавица 6 мм и киста) или стига съм им наливала пари и направо да се насочим към Турция.
Всяко мнение ще ми е от полза. В неделя имам консултация с д - р Шахин от Мемориал през Турмед и ще го попитам какво предлагат за моя проблем, но ще се радвам да споделите и вие опит.

# 245
Аз имам лапароскопия в България и лапароскопия в Мемориал. Процедурите и разликите са от небето до земята, периода за възстановяване също. С превес на турските специалисти. Цената, обаче също имаше съществена разлика спрямо България.
Не мога да изкажа мнение за вашата манипулация, но да идете на безплатеб преглед и да си направите една разходка из Истанбул, никога не е излишно.
За мен е важно да съм спокойна с лекаря на когото съм се доверила. В България ми беше омръзнало да се чувствам претупана и с чувство на неудобство, че искам да питам нещо.

# 246
  • Пловдив
Здравейте момичета, пуснах си стерилна урина и излезе Ешерихия коли.С какво се лекува освен с антибиотици някаква народна медицина

# 247
Аз правих хистеро преди 2г и половина там и съм супер доволна. Да, цената е доста по-висока,но всичко става много бързо,оставаш една нощ на хотел и си тръгнаш на другия ден, няма болки, минимално зацапване.

Здравейте, момичета! Някоя от вас да е правила хистероскопия тук и в Мемориал може ли да изрази мнение? Имам 7 генекологични операции за 6 години (а уж нищо ми няма 😆), от 2.5 години сме пациенти на инвитро клиника, но  загубих доверие в лекаря си. Тук искат да ми правят нова хистероскопия заради нови сраствания и по-малък размер на  матката. Предната за същото нещо ми я правиха преди 1.5 година и според доктора ми сега положението било по-трагично, а през този период са ми направени само 4 пункции и 1 трансфер. Тук имам 1 замръзен  3 дневен ембрион и съм пред дилема дали операция тук и трансфер (въпреки че миналия месец искаха да ми направят трансфер с лигавица 6 мм и киста) или стига съм им наливала пари и направо да се насочим към Турция.
Всяко мнение ще ми е от полза. В неделя имам консултация с д - р Шахин от Мемориал през Турмед и ще го попитам какво предлагат за моя проблем, но ще се радвам да споделите и вие опит.

# 248
  • София
Zaples, за "нищо да ти няма", бая операции си направила... Pensive Аз нямам опит в хистероскопиите, но подкрепям мнението на Semana15 и MaDu. И аз след толкова години в България реших да се насоча към Турция, пък да видим какво ще стане. Силно вярвам, че промяната ще ми се отрази добре най-вече чисто психологичеки, което пък е много важно, за да продължа напред с борбата Hands Pray Последните няколко процедури в България ги наравих малко по задължение и ходих насила. Разбира се резултатът беше ясен...
ddd29, споделя ли ти се как мина при Тургут? Може и на лично, ако не ти се пише тук. Relaxed

# 249
На мен ми предстои хистеро в събота в Аджибаден за премахване на сраствания и поставяне на гел и спирала. Ще пиша как е минало. Пакетна цена 12500 лири. Знаете ли кога започва да действа Лукрин депото, тоест сега след този цикъл ли се считам за блокирана?((днес ми свършва, поставих я на 24 ти) Казаха ми, че няма да имам цикъл два месеца но не разбрах два месечни цикъла или два календарни месеца. Ще питам в петък.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 09:01 от IRusinova

# 250
Да, тук сме с "вторичен неизяснен стерилитет" и никой не казва защо така. Мъжът ми вече си е решил, че е време за нова стратегия, защото и ние напоследък сме като "по задължение", а и само ми съсипаха здравето още повече.
Следя ви от известно време и виждам, че при вас нещата са далеч по - добре като развитие и лечение. Извинявам се, че разводних малко темата.
Благодаря за споделеното мнение и успех, момичета!
IRusinova,  стискам палци за събота

# 251
аз имам хистероскопия в БГ при Калчев и в Мемориал. От луната до земята или наобратно все тая.
Предполагам за втория трансфер ще ми е нужна пак и пак ще си е в мемориал.
Аз тук се замислих по един въпрос, реално при извадени и оплодени и замразени ембриони на едно котило 😂Сещате се
се получават нещо като близнаци бебета фактически ?
Какъв е шанса супер много да си приличат външно ?
Много пи стана интересно това

# 252
аз имам хистероскопия в БГ при Калчев и в Мемориал. От луната до земята или наобратно все тая.
Предполагам за втория трансфер ще ми е нужна пак и пак ще си е в мемориал.
Аз тук се замислих по един въпрос, реално при извадени и оплодени и замразени ембриони на едно котило 😂Сещате се
се получават нещо като близнаци бебета фактически ?
Какъв е шанса супер много да си приличат външно ?
Много пи стана интересно това
Само еднояйчни близнаци си приличат супер много.Естесъвено, че ще си приличат, но доколкото братя и сестри си приличат.  Моя позната с два върнати ембриона и съответно две момиченца - разлика от небето до земята, едното русо, къдраво и бяло на баща си, другото чернооко с тъмна кожа и коса на майка си.

# 253
Аз бях питала ембриоложлата преди единия ми трансфер дали биха били близначета. Каза, че хипотетично, да близнаци са, но не точно, поне това беше превода 😀
По моята логика са си разнояйчни близнаци.

# 254
Момичета от мемориал ми назначиха изледвания за тромбофилия и излезе, че имам някакъв проблем. Искам да ви попитам от там изписват ли лечение, което да се спазва по време на бременноста?

Общи условия

Активация на акаунт