Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 853
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Тези от вас, които имат установена тромбофилия, как се снабдявате с Клексан?
Докато бях бременна пак имаше недостиг и аз лично дълго време бях на турски хепарин - Хибор. Пращаше ми го Бирсен от АБ по пациенти. Моя приятелка пък го заместваше с Оксапар пак от Турция.

# 526
Здравейте! Тези от вас, които имат установена тромбофилия, как се снабдявате с Клексан?
Докато бях бременна пак имаше недостиг и аз лично дълго време бях на турски хепарин - Хибор. Пращаше ми го Бирсен от АБ по пациенти. Моя приятелка пък го заместваше с Оксапар пак от Турция.
Хибор или оксапар е по- добро? Кое от двете е точно аналога на клексан?
С рецепта ри се взима от Турция,ири може и без?

# 527
Привет, да, проф. Башар от съвсем скоро не работи в Мемориал. Работи съвместно с др Тургут,но може би и с други доктори. Не съм запозната.
Проф. Башар беше в Мемориал. Разбрах обаче, че вече не работи там. Нека момичетата, които са в процедура в момента да кажат така ли е.

# 528
От Мемориал ми бяха дали рецепта за Оксапар преди 2 г. . Аз си мислих , че тук Клексан е по-добре . Но хематоложката проф. Паскалева , каза че нямало проблем да взимам Оксапар, да не се притеснявам . Даже е и по-евтин. Аз лично така и не съм го ползвала , защото не бях купила от Турция и си останах с Клексана.

# 529
Оксапар и Енокс са турските еквиваленти. Съставката е същата като на Клексан  - еноксапарин натрий, само търговската марка е различна. Купуваха ми Оксапар мин.декември - от аптеката искаха рецепта. Не стигнах до него, защото имах останал Фракси от мин.път, а тестът беше отриц., но поне си имам за следващия път.

# 530
Разбрах, че в БЪЛГАРИЯ има голям проблем с намирането на клексан, не е както беше преди. Искат и рецепта вече, заради Ковида е цялата ситуация

# 531
В България - само за бременни, и то, ако се пусне заявка през сайта на вносителя. Те се свързват с теб и осигуряват в близка аптека. Това четох от форума, не съм пробвала, защото не съм бременна. Трябваха ми след трансфер. Иначе, питах в София в Токуда - нямаше; във Варна - 5-6 големи аптеки - също нямаше. Реших, че е по- лесно от Турция да ми донесат.

# 532
Моето проучване тогава стигна до извода, че Оксапар е същото като Клексан. От изчетеното обаче Хибор ми се струваше най-доброто от всички хепаринови препарати. Той обаче беше и най-скъп и в малко странни разфасовки. Тук обаче може би е по-редно да каже лекар, защото аз не претендирам с познания. Моето АГ ми беше казало, че няма проблем, който и препарат да ползвам Simple Smile
Миналата година в България пак беше оставен само за бременни  като се изискваше рецепта  и изследване за тромбофилия.

# 533
Здравейте в Турция нямало естрофем в момента да знаете ако ви трябва си го вземете от Бг. : )
След трансфер,какво са ви назначавали като лекарства?

# 534
Прогестеронови инжекции,и веднъж седмично Пролутон депот ,мисля беше .Тя се бие веднъж седмично и мускулно до 8-ма седмица.За името ,ако бъркам,моля да ме поправи някой. Аспирин,естрофем и едни витамини Omepa от там. Прогестероновите инжекции до 3-ти месец.

# 535
Юхуууу, отпада забраната за ваксина, преболедувал и пср. Ще пътуваме както преди тази абсурдна заповед. От 1-ви пак с бърз тест. И после кажете, че не си струва да се борим! И ние допринесохме за новата заповед-сигурна съм! Аз такъв имейл им писах, че и човек с каменно сърце щеше да се разплаче! Благодаря на всички момичета, които подкрепиха и писаха имейли!

# 536

Забраните падат на база статистически данни. Малта дълго време пускаше само ваксинирани. Имаше хиляди хора на които самолетните компании не възстановиха билетите, същото се отнася и за хотелите. Беше голям скандал, но на практика в самолета пътувахме 6 човека. Никой не обърна внимание на всички недоволни.
Спазвайте мерките, за който не ниска да се ваксинират, защото сина ми от днес е в карантина от яслата на година и осем месеца, защото една от лелите е болна. Може да си представите как се чувстваме родителите на 20деца.

# 537
Здравейте, следя темата рядко и гледам да помагам с информация, когато имам полезна такава, понеже и ние минахме по пътя.
Можете ли да ми кажете в последните месеци как се влиза в Турция и колко време важи сертификат за ваксинация с 2 дози Файзер?

# 538
Здравейте, следя темата рядко и гледам да помагам с информация, когато имам полезна такава, понеже и ние минахме по пътя.
Можете ли да ми кажете в последните месеци как се влиза в Турция и колко време важи сертификат за ваксинация с 2 дози Файзер?

В Турция се влиза с едно от изброените:
- сертификат за ваксина;
-сертификат за преболедуване;
-ПСР;
- антигенен.
Мисля, че сертификатите има валидност 6 месеца в Европа, с бустер са безсрочни, но в Турция нямам идея колко е тяхната валидност.

# 539

В Турция се влиза с едно от изброените:
- сертификат за ваксина;
-сертификат за преболедуване;
-ПСР;
- антигенен.
Мисля, че сертификатите има валидност 6 месеца в Европа, с бустер са безсрочни, но в Турция нямам идея колко е тяхната валидност.

Ное в момента сме в Австрия и тук важи 270 дни, но чета, че в Италия е 6месеца. Затова питам, понеже искаме да идем до болницата да ги запознаем с резултата им.

Общи условия

Активация на акаунт