Навън може да трещи и да вали, а ЯНУРЧЕТО на топло в мама сладко спи!

• 42 712
  • 742
  •   2
Отговори
# 630
Сноу, сигурно вече си (била) на лекар и са ти казали как процедират, но понеже и аз миналата седмица имах тези терзания и си мислех, че едва ли не еú сега ще ми назначат секцио, ще споделя как процедират (в голяма болница в Кьолн).

Вариант 1: викат те 7 до 10 дни преди термин на преглед, ако предлежанието не им харесва и се налага секцио, се уговаряте за някоú от следващите дни.
Вариант 2: същият като 1, само че след прегледа оставаш в болницата, чакаш да тръгне родов процес и тогава ти правят секциото.
Вариант 3 (аз си избрах него): чакаш си у дома до последно да тръгне родова деúност и отиваúки в болницата те гледат на ехограф. На място се решава дали ще се прави секцио или не.

Важен детаúл е, че всъщност непланираното секцио не е спешно! (макар всички в БГ да го наричат така), а вторично / секундарно. Спешното е само когато става дума за изключително форсмажорни обстоятелства, когато е въпрос на спасяване на живот(и)...

И така, варианти има! Мен изключително много ме успокои да знам, че са гъвкави и никоú не те врънка за категорично насрочване на дати, даже напротив! Стискам ти палци бебчето просто да се е врътнало, търсеúки изхода и вече да е на път към мама:hearts:

# 631
Аз се връщам от преглед.
Пораснало ми е момичето с 480 грама от последния преглед и вече е 2581 г и си отговаря точно на седмиците, каза лекарката.
Говорихме си за датата на секциото.
Тоновете бяха добре, което ме зарадва, на 29-ти пак.
Утре ще сгъвам дрешки и ще подреждам гардеробче, понеже вече всичко е изпрано.

# 632
Диаз, благодаря ти много за подробното описание на вариантите! Действително ме успокоява това допълнително в случай, че бебето наистина се врътне грешно (до сега не ми е обяснявал никой как процедират). Звучи ми много добре и както казваш гъвкаво. Терминът спешно секцио го знам от форума, та си мислех, че и тук е такова значението му, но явно не.

Аз днес бях на лекар както казах и отидох вече с нагласата, че може и да е секцио. Обаче какво се оказва-главата е долу, а това, което усещам, наистина са крака, ама явно малката е застанала леко като поничка, свита. :Д Усещам дупе от едната страна, дугото явно ритници. Сигурно е доста голяма или поне на дължина, не мога да си го представя иначе защо е такова странно положението, но се успокоих. При мен ситуацията ,,долу"вече е доста омекнала и имам леко разкритие. Не ми казаха колко е, прегледът беше ръчен. Според лекаря може да дойде веднага, може и след 2 седмици. Ако до 10ти не тръгне раждане, най-късно на 10-11 ще го предизвикат. Но аз се надявам да е скоро. Animal Panda Face

По-горе беше попитала дали някой усеща бебето много ниско, сякаш всеки момент ще се изсипе. Аз не мога да идентифицирам глава в таза си 😆, иначе може би нямаше и да се притесня днес, но имам едно силно усещане за натиск надолу, точно все едно всеки момент ще ми падне корема. Той и доста се е снижил вече в сравнение с предната седмица. Така че мисля, че е нормално!

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 18:32 от snowwhite12

# 633
Ходих и аз днес.
Д-ра ще има отсъствиь и като цяло не е сигурно кой ще е, но детето е добре.
36+1 отговаря вместо 37+1 и е 2.640.
Малко ми притеснява колко ще стане.
Имам час на шести вече.
Д-рът каза, че таза ми не е много широк иначе нямам други предпоставки или проблеми , налагащи секцио.

# 634
snowwhite12, и аз бях днес на преглед и ми казаха същото. Имам леко разкритие, но не ми каза колко. Било нормално в тези седмици вече. Следващия преглед ще е на 5 януари, ако до тогава не съм родила. Ако има нещо да ходя в болницата. Аз се надявам поне за Коледа да съм си в къщи с голямото дете и мъжа ми.

# 635
Момичета, да ви се похвала днес дойде кошарката на бебо ❤ баткото беше по-ентусиазиран и от нас 😁

# 636
Много сте ми тихи днес момичета 😁 цял ден имах чувството, че всички сте в родилното, а само аз си седя вкъщи и чакам с нетърпение най-малкия признак за раждане 😆

# 637
Като видях коментара на Димсито, първото изречение “Да ви се похваля” и с периферията кошарка и си викам хайде, имаме си ново бебе 😂

Вече нетърпението ми е толкова голямо, че едва си намирам място. Мисля, че и не бременна жена може да роди след всичко, което свърших вчера - 2 перални, измих всички прозорци в къщи, плюс банята и ваната и две разходки по 1ч. всяка с кучето. Вечерта спах като къпана без грам контракция на хоризонта…

# 638
Аз от днес официално съм в 36-та седмица.
Признаци за предстоящо раждане - нула - и докторката каза, че няма да е скоро. Аз като разбрах, че няма да е естествено, сега се надявам поне да тръгне сама девойката, но по възможност след като изпратим старата година.
Дрешките вече са сгънати и подредени. Ей сега с мъжа ми се разходихме до съседния град и си взех наколко бебешки одеялца от тези, които аз съм ползвала като бебе.

# 639
Sherry Seyhanova 684434 и аз съм като теб 😁 само влизат и рефрешвам и си мисля, че ще има скоро нов бебе бум ама да видим кога 🤗

Rayli де да беше ама младежа май няма намерение да е тази година 😁 иначе браво, че имаш енергия и сили за толкова неща. Аз съм напоследък се измарям супер бързо 🙈

# 640
Аз съм 36+3.Така и не разбрах как се броят тези седмици, но май докторката ми тази седмица я брои за 37 🙄. Супер напрегнато ми е, раздразнено, изнервено, неспокойно и още куп подобни чувства Tired Face Времето ми не минава, мъжа ми по 12 часа е на работа и съм пред откачане. Така като ми е първа бременност и тази неизвестност още повече ме напрягa😁 Оплаках се хубаво и дано вие не ги изпитвате всички тези ужаси като мен 🙏😁

# 641
Привет, момичета! Аз утре влизам в 38 седмица, но нямам някакви симптоми, че наближава девойката ми да излиза. +13кг съм, уж не е много за височина 182см, но се чувствам тежкотоварна като кит. И моят мъж е на работа всеки ден, а аз сама вкъщи. Когато имам сили махам крачоли по улиците. Нямаме тук роднини или познати, но май сме си свикнали на скучния емигрантски живот и много не ми прави впечатление.
Моята госпожица нощес до 4 часа се въртя и премята, досега не е била толкова неспокойна, обикновено като сменя позата, или й говоря и се успокоява. А от сутринта коремът ми е с друга форма и започвам да се плаша на къде се е разположила. Тъкмо беше застанала перфектно на стартова позиция.
Оказа се, че съм се сдобила и с хемороиди. И понеже от 2г вече GP-то ми преглежда само по телефона, ми се наложи да обяснявам на английски по телефона какво точно ми има на з*дника 🤣 Добре че не ми поиска и снимки, щото вече не мога да се сгъвам до там. Голям купон. 🤣 Иначе каза, че било нормално по време на бременност.

# 642
И ние взехме същия тип кошара, която ще сложим плътно до нашето легло. Купихме само отделен матрак. Вие за основно легълце ли мислите да я ползвате?

Момичета, да ви се похвала днес дойде кошарката на бебо ❤ баткото беше по-ентусиазиран и от нас 😁

# 643
  • Варна
Здравейте, отдавна не съм писала, но успях да наваксам.

Честито на новите мами и бебоци! Да растат здрави и щастливи и да са гордост за родителите си!

Аз имам рожден ден на 2.01 затова тайно се надявам на един подарък за рождения ми ден, най-специалния, който мога да получа някога!
Нямам признаци да раждам, тъй както са близнаци ще ги избутам близо до термина. Надявам се на нормално раждане както съм казвала вече. Позицията им през цялото време е кофти, едното е седалищно, другото напречно транс нещо си как се води, две глави една до друга до корема ми, страшни киселини...Имам все пак надежда, че това, което е хоризонтално ще се обърне с главата надолу в последния момент, пък седалищното доктора ще го обърне като се роди другото. Доктора ми е много позитивен за раждането, аз не чак толкова, страх ме е, но се опитвам да бъда и и да си повтарям, че всичко ще е наред. Той е готов дори и седалищно да го изкара първо щото съм раждала и преди. Много уверен звучи, така че освен да му повярвам нямам друг избор, нр искам да имам. Иначе се моля да се обърнат, до последно не се знае.
Лека вечер и сън!!! И аз съм като разглобена, всичките ми кости са паянтови имам чувствтото Simple Smile

# 644
Аз съм 35+2г.с.(или 36та започната) и съм +15кг на 160см. Много качих, а никога не съм мислила, че ще ми се случи, защото винаги съм била слаба и с тренировки и без никога не съм имала проблеми с кг. Не ям чаак толкова много, сладко изобщо защото ме подминаха киселините, но рефлукс имам ужасен от всичко сладко и пак си трупкам кила.
Чувствам се ужасно огромна, тромава, кит е мило даже. Мрън.
Днес шофирах 2 часа и малкият се опитваше да излезе през пъпа ми през половината път, вечер ме оставя да спя за сега, но ще видим до кога. Тясно им е вече, моят не рита толкова, колкото се опитва да ми разпъне корема с крачета и ръчички. Много искам да изчака поне средата на Януари.
Вариантите в Германия при секцио налагащи се заради седалищен плод обаче много ме радват. Аз все така си мислех, ако не се завърти да тичам към болницата след като започнат контракции, много не ме кефи как го назначават 10дни/2седмици преди термин, мен ми се струва много рано.

Общи условия

Активация на акаунт