Навън може да трещи и да вали, а ЯНУРЧЕТО на топло в мама сладко спи!

• 42 692
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен.Аз също влизам в 38 седмица,не мога да спя вечер.много.Само се въртя и прегръщам възглавници с крака и ръце 😀  Имам рефлукс доста често и сладко си  хапвам май в повече.😀 Първо раждане ще ми е и доста взех да го мисля и да се страхувам напоследък.Надявам се всичко да мине безпроблемно за всички. 🤗

# 646
Здравейте,скъпи мами. Не съм се включвала скоро,но не спирам да ви чета. ❤️ Честито на тези,които родиха..да са им живи и здрави малките ангелчета !
Явно ми е в повече вълнението. На няколко пъти вече съм с менструални болки,но си пия магнезия ходя на прегледи и т.н. казват ми,че няма да добутам до термин.. вече съм 1ви ден от 37 г.с. и малката беше около 2700.. тъкмо се зарадвах,че успях да убедя АГ поне да пробваме нормално (макар че той се съгласи само при условие ,че отида по спешност с над 6см разкритие иначе ако дочака датата ще е секцио 🤷) но се оказа,че отново имам Candida krusei .. и полудявам,знаейки че заради тази гъбичка няма изобщо да се навие за нормално.. изписа ми Гиназол та ще го купя утре да видим,но се тревожа ако тръгне скоро след слагането на гиназола дали е опасно или пък ако задържи повече от седмица още дали ще трябва да слагам пак или отново да изследвам или АГ ще каже просто Секцио и това е.. не ме интересува толкова начина на раждане , колкото всичко да мине добре накрая ,но просто се тревожа и исках да ви споделя.. 😔❤️

# 647
И аз взех да надничам често тук, през деня се притесних, че няма движение. Simple Smile Това много е забавно: "цял ден имах чувството, че всички сте в родилното, а само аз си седя вкъщи". Simple Smile Позабавлявахте ме с коментари, благодаря.
Кремена, такъв герой си, близнаци до термин и желание за естествено раждане е чудесно! Вярвам в нашия лекар, всичко ще бъде наред!
Аз от няколко дни съм доста нервна вече. Simple Smile Изпрах и пуснах в сушилня дрехите на бебето, завити са прилежно и баткото е инструктиран да не ги пипа, което е съмнително. Simple Smile Казах на мъжа ми: от темата с термин януари мамите, които чакат първи деца, са вече с измити прозорци дори! След Коледа мием нашите поне отвътре. Simple Smile Ще поизперем пердета, щори и т.н. за успокоение, че не пренебрегваме второто дете. Simple Smile
Вчера докато опаковах коледните подаръци ме опъна гадно кръстът, легнах и утихна. Направо се чудя ще усетя ли какво става. Днес бях на тонове пак, всичко уж е спокойно. Никак не ми се ражда по празнични дни, ще полежавам колкото мога и ще съкратя менюто за празниците до минимум. Детето уж оздравява, но ми е все напрегнато да не се влоши пак. Празници, бременна и болно дете, просто супер. Simple Smile
Аланче, напълно те разбирам, защото моето очакване и неизвестност са от друго пък: генитален херпес. Той се проявява спонтанно и сега следим антитела за остра инфекция. Ако се активира, отивам директно на секцио, защото рискът за бебето е голям. Та си казвам, че каквото трябва ще стане, важното е да се случи най-доброто за бебето главно. Ще ме оглеждат при разкритие как съм и така. Дано успят да ги изчистят гадините до раждането, надявай се и вярвай, дано си изненадана приятно! Аз се опитвам да пазя самообладание, малко по малко с гнезденето(т.е. подготовката на гнездото за малкото пиле) се успокоявам, че вече не съм така назад и зле. Simple Smile Но не знам дали ще се почувствам готова за раждането. По-малко ме е страх отколкото при първото, даже не е точно страх още, а притеснение от всички неизвестни. Но то какво ни е известно със сигурност в живота за утрешния ден.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 23:57 от Dandelion.wish

# 648
Стискам палци нещата да се случат както ги желаеш 🍀❤️  а относно дрешките и аз смятам да ги пера тези дни,чаках до сега заради липсата на шкафчета,но вече всичко е готово.. дано да удържи след Коледа ,защото ми се ще да си оправя аз дрешки и шкафчета , но ако бебчето реши да излиза няма да имам тази възможност..
И аз взех да надничам често тук, през деня се притесних, че няма движение. Simple Smile Това много е забавно: "цял ден имах чувството, че всички сте в родилното, а само аз си седя вкъщи". Simple Smile Позабавлявахте ме с коментари, благодаря.
Кремена, такъв герой си, близнаци до термин и желание за естествено раждане е чудесно! Вярвам в нашия лекар, всичко ще бъде наред!
Аз от няколко дни съм доста нервна вече. Simple Smile Изпрах и пуснах в сушилня дрехите на бебето, завити са прилежно и баткото е инструктиран да не ги пипа, което е съмнително. Simple Smile Казах на мъжа ми: от темата с термин януари мамите, които чакат първи деца, са вече с измити прозорци дори! След Коледа мием нашите поне отвътре. Simple Smile Ще поизперем пердета, щори и т.н. за успокоение, че не пренебрегваме второто дете. Simple Smile
Вчера докато опаковах коледните подаръци ме опъна гадно кръстът, легнах и утихна. Направо се чудя ще усетя ли какво става. Днес бях на тонове пак, всичко уж е спокойно. Никак не ми се ражда по празнични дни, ще полежавам колкото мога и ще съкратя менюто за празниците до минимум. Детето уж оздравява, но ми е все напрегнато да не се влоши пак. Празници, бременна и болно дете, просто супер. Simple Smile
Аланче, напълно те разбирам, защото моето очакване и неизвестност са от друго пък: генитален херпес. Той се проявява спонтанно и сега следим антитела за остра инфекция. Ако се активира, отивам директно на секцио, защото рискът за бебето е голям. Та си казвам, че каквото трябва ще стане, важното е да се случи най-доброто за бебето главно. Ще ме оглеждат при разкритие как съм и така. Дано успят да ги изчистят гадините до раждането, надявай се и вярвай, дано си изненадана приятно! Аз се опитвам да пазя самообладание, малко по малко с гнезденето(т.е. подготовката на гнездото за малкот пиле) се успокоявам, че вече не съм така назад и зле. Simple Smile Но не знам дали ще се почувствам готова за раждането. По-малко ме е страх отколкото при първото, даже не е точно страх още, а притеснение от всички неизвестни. Но то какво ни е известно със сигурност в живота за утрешния ден.

# 649
И аз все се каня да перем пердета и все не стигаме до там. Ама много ми се иска, ей сега да мине 25-ти и ще дам зор на мъжа ми. Joy
Аз да се оплача на съвсееем друга вълна. Нали исках да предам още една курсова работа тая седмица, но тя е свързана с наблюдение на градски пространства, снимане и описване. Ходих два пъти на коледния базар тук - скучна и заспала работа, разхождат се десет човека на кръст, никакво коледно настроение няма и съответно в наблюдението ми освен да напиша "умряла работа", друго не виждам какво да отбележа. Joy А много ми се иска (а и трябва) да я предам и нея преди да дойде големият момент.

# 650
  • Пловдив
Влизам и аз да помрънках малко😆
Много се радвам, че има местенце като това в което да споделяме и хубаво и лошо покрай взаимното бременеене 😆😆😆
Направо ме разсмяхте с това, че няколко момичета споделиха взаимното чувство и самоопределяне на кит 😆 И аз се включвам ама баш кит в пълния си блясък с всички възможни екстри от хемероиди до брутални киселини.
Значииииии всичко хубаво ама накрая вече хич не ни е хубаво, уморих се честно казано, малко или много 9 месеца се съобразяваш с много неща. Най ми тежи социалната дистанция. С никой не се виждаме, излизаме с щерката и обикаляме като глухи кучки. Липсват ми приятелите, да седнеш спокойно да пиеш едно кафе и да си побъбриш сладко с някоя дружка😟😔 Всеки е забързан и за жалост цялата тази ситуация с вирусите още повече ни раздалечава. За празниците ще сме си вкъщи 3та , решихме тази година да не пътуваме към родното място.
Още нещо, не правете грешката да пиете портокалов сок, ей такива киселини ми предизвикаха, ужасни, изгарящи, прасе и кит в едно.
Весело посрещане на празниците на всички! Да са спокойни, ,хубави и изпълнени с топлина и прекрасни емоции!

# 651
Vani_yo основно ще е, защото с баткото имахме дървено и си седеше неизползвано почти 😁 а аз да питам какъв матрак сте взели, че аз за сега още гледам 🙈

Момичета да ви питам някоя от вас взела ли е или смята ли да взима ергономична раница 🤷‍♀️

# 652
Как забравих и аз да спомена за моите хемероиди. Simple Smile Но те са на приливи и отливи засега.
Умряла работа и коледен базар е лоша комбинация. Simple Smile Дано те споходи някакво вдъхновение все пак!
И ние ще сме сами вкъщи тримата за празниците, надявам се поне да сме здрави.
Ергономични раници имаме, но нашата първата е за след 6 месец, регулируемите мисля, че ставаха за след 4 най-рано. Има доста опции за новородени. Приятелка ми даде еластичен слинг и от това видео на Олга се обнадеждих, че не е така страшно. Пробвах и с една плюшена играчка на детето, стана мисля добре.Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=BdypkZV9V9E
Може и да опитам после наем на различни други варианти, когато понатежи. Тук има описания по възрасти:
https://www.facebook.com/BibliotekaZaSlingoveBG/photos/a.8649787 … 4612396278848933/
Мисля да опитам и този пакет новородено като влезем в час след раждането, не мога да копирам линка от страницата на "Вълшебен възел", копирам текста:
Скрит текст:
"Новородено", състоящи се от комбинацията тъкан, еластичен и ринг слинг с идеята за едновременно и напоително тестване и сравнение на трите вида носилки за цял месец! Цената е повече от достъпна - 20 лв за един месец. Получавате плейлист с видеа за правилно поставяне, чат с мен за справка и указания за пране и поддръжка при нужда.

Изпращат с куриер също. И във Варна имаме друго момиче, което дава под наем, ще видя къде ми допадат офертите повече.
Носенето на бебче е голямо удобство и е много мил момент. Със сина ми започнахме след 4 месец, сега мисля да опитам по-рано.

# 653
Добро утро. Преди 5 10 минути се изправих и изведнъж текна нещо не беше като по филмите леко ми се намокриха краката и роклята според вас може ли да са води

# 654
Добро утро :Д Да, според мен абсолютно може да са водите! Ако при мен текне нещо така по краката, ще го приема за водите. Контракции има ли?

# 655
Добро утро :Д Да, според мен абсолютно може да са водите! Ако при мен текне нещо така по краката, ще го приема за водите. Контракции има ли?

не нямам контракции

# 656
Водите и контракциите не е задължително да са ръка за ръка. Водите може и по малко да изтичат, не е като по филмите, пукат се и край.

# 657
Да, и аз така знам. Когато са водите, но няма контракции, се чака в зависимост от болницата 6-48 часа да се появят по естествен път. При 80-90% от случаите това се случва в рамките на средно 24 часа след водите. Аз бих отишла в болницата, за да се разясни какво е.

# 658
Аз имам ергономична раница, но не е регулируема (т.е. ще става, когато бебето е на 6-7м). Дотогава ще ползвам тъкан слинг и може би мей тай, ако ми дадат.
Ани, ако не мирише на урина, може да са водите. При първото ми раждане изтекоха, а контракции почнаха чак 30 мин по-късно. Отиди да те видят. Ако раждането е почнало, стискам палци да мине леко и по план!

# 659
И от мен леко раждане, ако е почнало! Истински коледен подарък ще е! : )

Обаче каква дружина сме се събрали в 4-5 сутринта Grinning Аз заради контракции не можах да заспя, после спряха и взех, че огладнях зверски. :Д Сега нагъвам филийки със сирене...

Общи условия

Активация на акаунт