Навън може да трещи и да вали, а ЯНУРЧЕТО на топло в мама сладко спи!

• 43 724
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Третият преглед е нещо доста повече от бебешко кино, за мен също е безсмислено ходенето за снимки и клипове, но всъщност се гледа доста обстойно сърцето, кръвоток, плацента, пъпна връв, расте ли детенцето добре, има ли предпоставки за по-ранно раждане, има ли проблеми с органи и системи, които са се появили по-късно. Лекарят си прави изчисленията в 2D.
Феталната ехокардиография често се получава като насока точно след такъв преглед и може да бъде животоспасяваща.
Честно казано, при всички пари, които се дават за дрехи, аксесоари и какви ли не необходимк к излишни вещи, аз не бих пестила точнот от още един преглед, ако има възможност за него.

На чен ми се гади цяла нощ ужасно, половината не съм спала. За втори път ми се случва тазо седмица, много е неприятно.

# 76
Ами то това, което описваш, си е включено в третия преглед по эдравна каса тук или поне моят АГ ми го направи в 30 седмица. Също така той е със същата степен сертифициран като пренатален специалист като тоэи с 3д ехографа, при който ходих в 13 гс, но има дори повече опит, эащото е по-въэрастен.

Така че не винаги ходенето на ФМ на 3д или при друг лекар или каквото и да эначи това е необходимо. Ако ви следи добър лекар и касата поема третия ултраэвук или пък лекарят го прави по собствено желание, няма смисъл да се ходи на специалиэирани прегледи при друг. На мен иэобщо не ми е эа парите, но честно каэано не виждам никакъв смисъл да ги давам эа преглед, който при моя лекар ще е сигурно дори по-обстоен с иэключение на 3д киното. :Д По-добре да вложа 200-400 евро в обэавеждане эа бебето в тоэи случай.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 09:36 от snowwhite12

# 77
  • Пловдив
Моята гинеколожка също на абсолютно всеки преглед ми пуска кръвотока на матката, кръвотока на пъпната връв, оглежда всеки орган много внимателно и ми обяснява. Отделя много време да огледа мозъка, както и малкия мозък. Мери му всичко и ми казва колко тежи и дали си отговаря на възрастта. Апарата ѝ също е 3Д, но тя си ползва 2д, защото как изглежда лицето на бебето е важно за мен, не за развитието като цяло.
Държеше много да отида на първата ФМ в 13 седмица, а за втората ми каза, че няма смисъл. Аз реших въпреки това да отида. Ами нищо по различно не ми премериха, нито казаха. Единственото различно беше снимките на лицето на бебето. На третата ФМ няма да ходя, защото всеки преглед при моята гинеколожка си е своеобразна ФМ. Чувствам се спокойна и не виждам смисъл.

# 78
  • Ботевград
Със сигурност никой не ходи на 3та фетална да си направи кефа и да си гледа бебето на 3/4D 🙄🙈
Аз лично съм отишла за мое спокойствие. Всичко което се следи на този тип прегледи е важно и някак да се мисли, че повечето ходят за кефа е меко казано.. Глупаво!
Всеки сам си преценява къде и кога да ходи. Щом имам възможност и е измислено и се препоръчва.. Ще се възползвам. И да.. Радвам се, че всичко е наред и имам бонус снимки..И грам не ме вълнува на кой на къде му е настройката 😁😁

# 79
Welt защо всичко да опира до пари и до пестене? Аз мога да дам достатъчно причини, поради, които не отидох и сега и с миналата си бременност. Нито една от тях не е пестенето на пари. А и 200лв (колкото беше моята минала ФМ) в днешно време почти не са пари, особено за човек, който се е решил да има второ дете. На всеки е ясно, че е свързано с много разходи.

# 80
UnderThePalmTree, изивинявай, не съм искала да те засегна.
Но това е един от аргументите, които съм чувала доста често.
Заедно с "Отидох на БХС/втора ФМ, ама то нямаше смисъл." Какъв смисъл се очаква всъщност да даде? Аз отивам и на една проста ПКК с надеждата, че всичко ще е наред и няма да има нужда да задълбавам с още изследвания. Но съм съгласна с Мама, че всичко е въпрос на лична преценка.

# 81
Така е, например аз никога не съм ходила на ПКК, без да ме е изпратил лекар. Нито на каквито и да било други изследвания без да има основателна причина. Не съм хипохондрик, нито от хората, които търсят под вола теле.
Може да се нарече и немърливост моето, но до този момент, за мен това е по-добрия вариант.
Следя се при двама АГ, на които и двамата имам страшно много доверие, както и те коментират прегледите ми помежду си. Единят ми е Аг, който изроди 1вото ми дете и ми е Аг от 18 годишна, другия е негов приятел, който до скоро завеждаше Патологична бременност в Токуда. Налага се да съм при двамата, тъй като моят си доктор напусна частната болница, в която работеше и в момента изражда в Шейново, а на мен и през ум не ми минава да родя там, вярно че условията не са най-важното, но за мен спокойствието на майката и бебето в първите дни е от особено значение и не бих родила там, поради липсата на елементарни хигиенни условия.
Да се върнем на въпроса. Когато ми казват и двамата, че няма абсолютно никакъв смисъл да ходя на 3та фетална, за мен е добре дошло. За съжаление не съм и от хората, които подскачат за снимки и клипчета. За мен е по-важно да вярвам на следящия ме Аг, отколкото на 3 прегледа за 9м.

# 82
Аз като Мама също предпочитам да отида на прегледа и да съм спокойна. Предпочитам да получавам снимките на бебето си и да нямам база за притеснение.
Тук никой никого не задължава с мнението си, за да прераства разговора ни в някакви конфликти, нападки и поводи за дразги. Няма правилно и грешно, мнението на едни не е задължително да бъде мнение за други!

# 83
Момичета и аз ще изкажа мнение за феталната защо е Толкоз важна.на 1вата фетална всичко беше ок. Имах час за 2ра фетална, в 22сед като 10дни преди фетална имах жк. На феталната видяха че шийката се е скъсила. Сложиха ми песар и стриктно лежа вкъщи. Сега с нетърпение чакам последната фетална. Въпреки че ходя на 2 сед.на жк. Феталната винаги ми е била интересна. Това е моето мнение.важно е да си износим живи и здрави бебетата. ❤️ ❤️

# 84
За мен всеки преглед е малко или много стрес, защото всеки път като наближи време се притеснявам дали всичко ще е наред. Но не бих си спестила нищо, включително и третата фетална (въпреки че до сега да чукам на всички видове дървета нещата са ок). Даже ходих на фетална ехокардиография по моя инициатива.

# 85
Има ли някоя мама която се е спряла на сайбекс прайм,или някоя с опит с този модел да сподели мнение

# 86
Аэ от вчера сутринта съм ваксинирана с BIONTECH (първа ваксина, края на 33 г.с., втората е в началото на 37ма)😃 Эасега нямам никакви реакции освен лека болка в ръката. Супер се чувствам и съм една идея по-спокойна эа мен и бебето в идните седмици! Эа щастие и болките, които имах в петък тип контракци, иэчеэнаха.
Днес ще оправям детската стая и ще я декорирам-боядисахме я, сложихме мебелите и сега остават малките неща. Мнооого ми е кеф 😍

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 10:42 от snowwhite12

# 87
Супер snowwhite, добре си направила. Дано все така нямаш реакция и след 2рата доза.

За стаята сигурно е супер вълнуващо. Ако решиш, може да споделиш резултата след като я завършите 🙂
Ние за сега сме решили, че няма да правим детска стая, ще си поседи при нас в началото и по-натам ще решим кога да го местим.

# 88
  • Ботевград
И аз нямам търпение да се приберем днес като знам, че мебелите са в кашони в средата на всекидневната 🙈😁И като цяло нямам търпение да започнем да редим стаята 😁 И да украсяваме коледно☺️
Snow, все така да си безсимптомна 🙏 Радвам се, че вече си по-спокойна ☺️
Нощес не спах особенно добре и ми е поспаливо сега.. Този движещ се корем по 24 часа имам чувството, не ме оставя да спя 😁 Сигурно ще ни липсват коремчетата след време, но сега ми е така тежко и не мога да се движа нормално😒И в леглото е сложно обръщането. Отдолу ме болят кокалите и кръста.. Като разглобена се чувствам 😬

# 89
Snowwhite, да ти е честито бодването и все така без странични реакции.
Аз пък нощес спах добре за първи път от цяла седмица. Будих се само веднъж към три-четири и си заспах пак сладко-сладко само с малко наместване без гадене и болки.
Стискайте палци, днес най-сетне да разгледаме столчето за кола, че вече цяла седмица седи в багажника. Последният месец мъжът ми от всички страни го дърпат - тук да помогне, там да свърши нещо и двамата почнахме да се изнервяме вече.

Общи условия

Активация на акаунт