Навън може да трещи и да вали, а ЯНУРЧЕТО на топло в мама сладко спи!

• 43 737
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, чували ли сте за това масло и масаж? Отзиви дали наистина върши работа? Препоръча ми го много доволна приятелка, но аз съм малко скептична към подобен род неща.
https://remedium.bg/waleda-perineum-masazhno-maslo-za-perineum-h50-ml-65603/p

# 91
Аз съм чувала, че с всякакъв вид естествени масла се постига такъв ефект.
Моят въпрос е, дали сте виждали във физически магазин от онези зимни якета, които стават и за бебеносене 🤗 По разни сайтове има доста, но не ми се рискува.

# 92
Момичета, вчера минавах покрай Babylife Malechko и реших да влезна, оказа се, че има някакво намаление 25%, взех разни дрешки, една термочанта си бях набелязала от доста време, но не ми се ходеше само за нея, шишета взех един комплект за новородено на Авент. Дрешките са уникални като материя, но аз като цяло харесвам фирмите, с които те работят.

# 93
Аз съм чувала, че с всякакъв вид естествени масла се постига такъв ефект.
Моят въпрос е, дали сте виждали във физически магазин от онези зимни якета, които стават и за бебеносене 🤗 По разни сайтове има доста, но не ми се рискува.
За София може да видиш в Сгушени (виж работното време, не е стандартно) или да си уговориш среща за Рошаво.
За Пловдив виж Коалабейби, поръчвала съм от там суичер и съм доволна.  
В Лидл пускат якета, май наскоро имаше, но не знам къде са останали. Може да звъннеш имат ли в някой Лидл до вас.
Още идеи биха имали във фб групата "Бебе в слинг".

# 94
Момичета, чували ли сте за това масло и масаж? Отзиви дали наистина върши работа? Препоръча ми го много доволна приятелка, но аз съм малко скептична към подобен род неща.
https://remedium.bg/waleda-perineum-masazhno-maslo-za-perineum-h50-ml-65603/p

Да и бих си вэела такова. Някои масла са по-ефективни от други эа таэи цел, эатова бих си вэела точно специалиэирано эа перинеума. Една приятелка скоро ми препоръча, но не помня точно растението, от което трябва да е маслото. Трябва да я питам пак.

Благодаря ви эа пожеланията, момичета. Аэ действително от вчера вечерта съм иэцяло беэ симптоми от ваксината, дори ръката не ме боли вече. Не мисля, че ще получа при това положение, но едтествено ме чака и втора ваксина. Дано и след нея да ми е леко като сега.

Със стаята эа жалост не съм много готова още, эащото в момента се иэмарям много лесно, т.е. эаболява ме всичко ,,долу" эаради раэхлабената симфиэа и трябва да си почивам. Но се надявам днес да свърша останалото. В крайна сметка почнах да пера и дрешките... супер рано е, но искам да ги наредя в гардеробчето по раэмери, абе да ми е готово всичко. А то си е доста пране. После, ако ми е скучно, мога да ги иэпера пак. 😄 Единственото непрепоръчително нещо, което сложих, е балдахин, но той е много просторен, много стабилно эакачен и много ефирен, от лека материя, а и не е точно над главата на бебето. Бях си харесала такъв от пинтерест и ми се струва страхотна идея эа декорация. Правилеглото супер уютно. 💗

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 09:50 от snowwhite12

# 95
Не знам дали съм споделяла, аз си мажа корема и гърдите, че и шията с бадемово масло, уж против стрии. Харесва ми повече от разните продукти против стрии, мазно е, но попива и не оставя следи, а кожата много омеква и става еластична и хубава. Виждам го особено добре на ръцете, където кожата ми е суха и напукана, особено на пръстите (на работа всеки ден работя  с чист спирт, не винаги с ръкавици Simple Smile ). Но само да предупредя - преди ползване да нанасяте по малко на ръката за евнтуални алергични реакции. Преди време някой препоръча на майка ми някакво масло и тя такъв обрив получи, че не мога да ви опиша (мисля, че масло от чаено дърво беше).

# 96
Аз за стрии редувам Мустела с премита свинска мас с какаово масло.

На мен също ми е любопитно дали подобни масла за перинеума действат - чела съм доста разнопосочни мнения дали има смисъл или не. На нашето девойче още му усещам главичката нагоре, въпреки че пълзя, лазя, вися и какви ли не щуротии. Малка твърдоглавка - каква ли да е... С мъжа ми си говорихме, че просто жените в нашите семейства са от инат нагоре. Майка му е родена в седми месец, понеже баба му работила на нивата; баба ми е родена вкъщи, понеже майка и през март в девети месец избягала от болницата от страх и вървяла пеш до село 20 км; аз ни се водя, ни се карам. Ясно е, че няма да излезе някой хрисимичък човек от мен, а ще е такъв със собствено мнение и упоритост. . Joy

Най-сетне си разгледахме столчето - много е хубаво - върти се на 360 градуса, регулира се наклона, изглежда ми стабилно. Остава си със забележката от мъжа ми "тия товите столчета са много скучни и все сиво-черни" и една от мен, че в ADAC съвсем правилно си пише, че заема доста място в колата. Но аз съм доволна - проведох доста спорове, доста ме убеждаваха и обясняваха как няма смисъл от столче с краш тестове, нас ни возили без, колата ни няма толкова краш тестове, били много пари, дъра-бъра, бла-бла. Препоръчвам ви сайта mytoys.de.

# 97
Ох, аúде да се оплача и аз: преди време имах стягания, по-скоро втвърдяване в корема, примерно по 3-4-5 пъти на ден. Бях на лекар, нормално било, прегледът не показа нищо нередно. После дълго време не се беше случвало, до вчера, когато цял ден не ме пусна Sad Днес продължава да ми е твърд коремът и това ми деúства много зле психически. Мисля си какво ли не. Чисто рационално знам, че всичко е наред- бях на преглед (включително вагинален за шиúката+ тонове) само преди 3 дни; отделно коремът не ме боли, стягането също не е осезаемо- усещам го само като го пипна. Но фактът, че по цял ден е корав, ме срива. Не знам какво да правя- да го приема и търпя или пак да тичам на лекар...Rolling Eyes

@ Welt: и твоето бебе ли е седалищно? Моето на последния преглед също се оказа в тази поза (а досега си беше напречно) и колкото да ми е все тая, маú не ми е съвсем, защото много, ама много ми се иска да родя нормално.

@snowwhite: Упражненията не помогнаха ли? 🙂 Явно положението е по-сериозно при теб, дано все пак скоро те отпусне. Според акушерката ми, се случва когато бременната се заседи повече време в една поза.
Браво за ваксината!

За маслото за перинеума: на мен това с масажа ми звучи доста логично, така че със сигурност съм решила да го пробвам, ако не помогне, поне няма да навреди. Маú от 34 седмица го препоръчват, с чистó кокосово или бадемово масло също е възможно, ще видя спонтанно какво имам и как ми деúства.

# 98
N.Diaz магнезий вземаш ли?

# 99
Здравейте, момичета! Успях да ви изчета! Simple Smile Нещо не ми остава време да пиша напоследък.
N.Diaz, дано те успокои, че и аз съм като теб. Преди няколко дни бях на трета фетална. Имах някакви подозрения, че бебето се е завъртяло, нещо голямо и твърдо ми издуваше пъпа, за щастие се оказа дупе. Явно още кротува с главата надолу. Последните дни коремът ми се втърдяваше доста ниско долу, ако се претоваря особено. Ако седна или легна и омекваше. Попитах на прегледа да ме тревожи ли това, лекарката ми каза, че не е много добре, но ще ми каже, когато замери шийката. Измери я 32 мм и каза, че няма проблеми, всичко изглежда спокойно. Каза, че би изписала магнезий, ако засече контракции или имам скъсяване. Продължвам да си пия желязо, витамин б12 и витамините за бременни. Хемоглобинът ми след всичкото пиене на желязо се е вдигнал от 99 на 116. Нямам антитела за щастие(относно резус фактора). Каза, че ако ми става твърд коремът и имам болка да пия ударно 3 по 1 хапчетата, които ми беше изписала тип Но-шпа и да отивам на преглед. Попитах я има ли индикации, по които да познае, ако има опасност да тръгна да раждам преждевременно. Каза, че имало и въпреки, че терминът ми е 16.01, след 04.01 да имам готовност. Бебето вървеше с 1 седмица по-напред с теглото, сега е с 4 дни, малко е намалило темповете на растеж. Simple Smile Каза ми в началото на декември най-късно да се срещна с израждащия лекар. Първото ми секцио беше поради активен херпес до родовия канал. Тя ми обясни, че сега, ако се активира трябва да изследвам вида му и преди термин да пускам изследвания за антитела. По тях ще разберем имам ли активна инфекция и дали ще мога да родя естествено. Надявам се този път да имам шанс за естествено раждане. Относно седалищното разположение и външно верзио снощи гледах това видео на лекаря, към който мисля да се обърна за раждане, дано е полезно:
https://www.youtube.com/watch?v=98jE6A0g23E
Има още няколко полезни кратки негови записи, много ми бяха интересни(в канала му).
И така де, 2 дни съм със стягания в целия корем в изправено положение и лежа основно, тогава омеква. Дано отмине, ако продължи, ще звъня на лекарката ми.
Относно околоплодните води също бях чела нещо, не е трудно за изпълнение: сок от моркови плюс лимон. Но трябва да е сок. И някъде бях чела също от Айдън, че по 2 зрели круши 30 минути преди сутрешно и вечерно хранене са полезни:
https://9meseca.bg/bremennost_s/suveti-za-uspeshno-zachevane-i-z … t-ayduyn-mustafov
Име нямаме избрано и това вече ме тревожи. Поръчах от книжен пазар де що именник видях, тези дни ще чета. Simple Smile
Поръчах подаръците за рождения ден на първородния и за Коледа. Както и за раждането на бебето ще му дадем малък подарък. Вече е на дневен ред бебчето. Simple Smile Почти пренаредихме стаите, остана да разчистим играчките и да видя кои дрехи от баткото ще приготвям за девойката. Поръчах от промоциите разни дребни неща, които ми бяха полезни с баткото: позиционер за спане, четки за коса, подложка за къпане и т.н. Отпечатъци на Baby art му взех чак в 5 месец, сега поръчах да взема в първите дни на бебока. Да имаме истински малки краче и ръчичка. Той редовно мери колко е пораснал. Simple Smile За това се сещам. Спокойни последни дни на всички! Дано си дойдат с времето бебоците!
П.С. чета книгата на Олга Дукат "Раждане с любов". Намирам я за изключително полезна и вдъхновяваща. Приятелка ми я даде, не съм купувала.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 00:08 от Dandelion.wish

# 100
Н. Диаэ, не се притеснявай, ще се обърне бебето! Имаш още време. Пробвай упражнението индийски мост/стоене ,,на четири крака", но в ръцете на лакти. Може да помогне. Эа корема-това са подготвирелни контракции може би. Щом няма болка, шийката е ок и всичко останало също, эначи си е акривен тренинг эа раждането. При болки бих се притеснилс. Ето аэ миналата седмица имах, но  явно и при мен са били някакви подготвителни контракции. Някои жени ги усещали по-интенэивно и като дърпане, не втвърдяване. Аэ също много се бях уплашила, эащото и при мен имаше цял ден с болки долу и едно дърпащо усещане все едно ще ми идва...

Аэ всеки ден правя упр. эа симфиэата и Beckenboden, които ти ми каэа, но още нямам голямо подобрение. Може би малко поне по време на сън. При мен проблемът точно от навеждане, клякане, чистене вкъщи, вдигане дори на не много тежки предмети много се влошава. Карам често спининг колелото си, почти всеки ден-от него съм ок. Предполагам, эащото седалищната част е стабилна при седнало положение...

# 101
N.Diaz, да, седалищно е. От няколко дни правя индийския мост, даже се мъчих да ходя така, но най-много да умра от зор. Другото което правя е да коленич на ръба на дивана, слагам възглавница отпред и пак стоя на лакти по минута. Пише, че човек трябва да се отпусне, ама И това е по-лесно за казване отколкото за правене.
На 24.11 съм на ЖК и ще се мъча с тия побъркани методи до тогава. Там вече ще говоря с лекарката ми и ще пробвах Боуен терапия. Много ми се иска да се нагласи девойчето както трябва.
Ще пускам и изследвания другата седмицата да видя как се влия хемоглобина от желязото, за да може да го обсъдим с нея.
Тези от вас, които имат проблеми с очите, кога мислите да ходите на преглед при офталмолог? Аз нямам серизони проблеми - само късогледство 3 диоптъра и лек астегматизъм, на последния ми преглед в началото на бременността очно налягане и дъна бяха добре, както винаги досега, но все пак трябва да отида отново в 36 г.с. В нея влизам обаче чак на 16.12, когато май всички вече ще са на коледна вълна и ми се ще да изтегля прегледа седмица-две по-рано. И това ще е тема на разговор на ЖК. Имам списък с въпроси вече, че забравям.

# 102
Welt, на мен ми казаха да направя консултация с офталмолог колкото може по-скоро и че не е нужно да чакам докато наближи раждането. Нямам диоптър, но пък съм с високо вътреочно налягане и изменения в очните дъна, които не съм следила откакто забременях. От страх ли, не знам, все отлагам, но вече няма накъде. АГ само като чу за това, ме отряза за нормално раждане директно, било изключително опасно за ретината Cry Има ли дами с високо очно налягане, които са родили нормално и са нямали проблеми?

# 103
Аэ съм с лек диоптер (1 някъде), беэ астегматиэъм или някакви установени проблеми, но баба ми има глаукома. Эаради това от очния кабинет ми эвъннаха миналата седмица д ами напомнят, че е хубаво да отида таэи година или другата на контролен преглед эаради эаболяването в семейството. 😃 Последно съм била преди 1,5 години. Добър маркетинг.

Междувременно ги питах има ли смисъл да ходя на очен преглед преди раждането и ми каэаха не, а да отида най добре дори след като свърши кърменето, эащото от хормоните можело да мръдне диоптера или нещо от сорта.

# 104
Да, това за диоптъра също е вярно. Аз говорих с офтамоложката и тя ми препоръча като минат два-три-четири месеца след раждането да отида да ме прегледа и да видим има ли промяна заради хормоналните промени по време на бременността.
За диоптър едно наистина не е необходим предварителен преглед, но за по-високите са по-различни нещата и си трябва следене. Аз като цяло се надявам да няма проблеми при мен в налягането, но предпочитам да съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт