Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 333
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
Мартеа  (а и други мами, чиито дечица някога са имали кръв акото), би ли ми описала как изглеждаха кървавите нишки в акото на Теа преди? Днес това, което видях в памперса на Пламен ме притесни. Той 3 дни е почти единствено на кърма, два дни почти не ака, а днес имаше малко слуз в акото, а после едни такива като мнооого тънички кончета, накъсани,  с керемидено-кафяв цвят. Извинявам се за това описание, но много се притесних.

нещо подобно. Приличаха на нишки. В по-тежките случаи цели капки, самата слуз беше кървава. Съветвам те да направиш изследване. Ние правихме в Цибалаб. Там й хванаха някакви гъбички, докато в друга лаборатория не ги хванаха. Калоян на Ками, например, имаше нещо в изследването, т.е. не е задължително да е алергия. А може просто и коремчето му да е раздразнено. Не се притеснявай, не го мисли предварително, но все пак му пусни изследване.

# 76
А да, и друго нещо се сетих. Защо не му дадеш пектин? Нас това ни оправи накрая, след всички перипетии. Чист ябълков пектин, разтваря се в малко водичка. Дай му лъжичка, в никой случай няма да навреди, а ще укрепи раздразненото стомахче.

# 77
Дидке-питке, аз се чудих къде се губиш newsm78....хайде, че ми липсваш    Hug
martea, много е сладка Теа с тази поличка-като истинска мадама е Flutter....
Дона,хайде вече Пламъчко да се оправя  Praynig
Plamenka , добре, че ПТП-то е било леко и детенце не се е изплашило.....нашите ботички засега не изпотяват крачетата, но аз съм и ги обувала за не повече от 2 часа по простата причина, че за толкова най-много излизаме.....
Та в тая връзка да ви питам с какви пантофки са децата ви....искам такива, които да не изпотяват крачетата.....

# 78
Мартеа, благодаря ти за отговора  bouquet
Валя, купувам на Пламен пантофи от т.нар. магазин на Драганов, един детски ортопед в София, защото са много твърди отзад на петичката, не съм забелязала да му се изпотяват стъпълцата. Ако имате път към София ще ти обясня къде се намира.
Пламен вечеря добре днес, даже започна сам да се храни и то доста сполучливо Grinning Освен че се донахрани сам го оставих свободно да си мачка в ръцете и да разпределя зелена салата в три чинии, голям кеф му беше Grinning

# 79
Благодаря на мамите, които не се поскъпиха за комплименти за Теа  bouquet

Ние имаме проблем - тя ужасно се наплаши от къпането, веднъж в Младост докато я къпех, водата се смени няколко пъти, сигурно се е опарила, сега просто изпада в истерия, като стане време за баня, писъци, захласва се от рев. Опитахме и с корито, същото е. Голям проблем е, къпането от удоволствие се превърна в стрес и за двете страни. Рзаревава се безутешно дори при споменаването на думите "баня", "къпане", "чипкане". Дори когато кажа, че аз ще се къпя. Когато е била с майка ми в събота вечерта, преди да заспи е повтаряла "баня стах, баня стах". Дори не знам откъде знае думичката "страх"....
Така е от около 2 седмици. Опитвам се да измисля начин за преодоляване на проблема, засега неуспешно.

Одисеята с приспиването продължава. По час и половина всяка вечер. А пък двете неща накуп са просто екстра. Вечерите ни са просто мечта. Така сме се изнервили с таткото, че... айде няма да разправям.
Хремата продължава. Липсата на апетит също. В тази връзка, нали стана дума - Теа е 11 кг., за 6 месеца е качила 900 гр. Доста се е издължила.

Отпуснах се в откровения с бутилка вино, какво ми става, даже и цигарка ми се припуши. Оставям ви, доскоро.

съжалявам за дългия постинг, който ме е изчел, благодаря, който не е - здраве да е

# 80
Хм, Мартеа, може пък да помогне някоя нова интересна играчка за баня. На Пламен му давам едни малки пластмасови купички, той най-обича да си ги пълни от течащия кран, да пие така вода и да се дави най-редовно. Създай й интересна обстановка, залисай я с нещо, или пък се прави, че и ти се къпеш с нея, разсмивай я с някакви маймунджолъци (така ли се пише newsm78). Най-добре ще е да разберете защо така реагира, но е трудно Rolling Eyes
Ох, и на мен на моменти така ми се припушваааааааа, особено като уча.
По въпроса с приспиването да кажа, че ние сме единствените, които ако не се приспиват със сукане, се приспиват с люлеене на ръце и песньовки. Embarassed Ако го приспивам по друг начин, т.е да му говоря, пея, галя и да чакам да се унесе и заспи ще има да си чакам до 3 посред нощ.

# 81
  • София
Споко Мартеа, ще мине време, ще забрави. Ема също има такива периоди когато плаче докато я къпем, така 2-3 пъти, после не плаче - няколко пъти...Сигурно сте се сетили и вие, ама можете да и измислите нещо супер ново и интересно да прави в банята докато я къпете.
Много е напред с говоренето тази Теа  smile3501 ...
Ема все още е само с няколко "думички" в речника, като за последната седмица има 3 нови - мечи, мнаси, пъпа - мечо, маци и пъп. Тази вечер се опита да имитира дечицата от рекламата на Своге. Много смешна е - вика с всичка сила.

Ай наздраве!

# 82
Значи истерията е направо истерия - перде, рев, със стиснати очи и сълзи, изпъната като струна, почрвеняла цялата. Въобще не реагира на дума. Нищо не иска да погледне. Някой ще каже, че я коля. И баща й опита, с него още повече реве. Притеснявам се да не й създам някаква трайна психическа повреда, но все пак не мога да я оставя да ходи мръсна, нали Simple Smile В момента подходът ми е да къпем куклите, след като ги нахраним, поне по 10 пъти на ден ги "къпем", минимален успех е, че не реве в случая при споменаването на думичката баня. Интересното е, че за миенето на дупето няма проблем (да чукна на дърво) мием го безпроблемно поне по 3 пъти на ден. Но махнем ли бодито, въобще усети ли банята, настава невижданото чудо....

Ха наздравичката, Гуш, днес ми е паднало Crazy

# 83
Мартеа, а успява ли да стигне все пак до водата, да я пипне, да види, че не е страшна?
(ние имахме подобен проблем с оризена супа, изпари се и после само като я видеше и бягаше надалеч в нежеланието си да я пробва, голям зор видяхме докато я убедя, че няма повече да я пари)

Ако примерно смените мястото на къпане? Да пробвате да слагате коритото в нейната стая или някъде другаде, да не се стресира допълнително от банята. И после да речем да започнете първо куклата да къпете, та да си натопи Теа ръчичките във водата, да усети, че няма да я изпари и после да я сложите и нея вътре... не знам, нищо умно не ми хрумва...
Другият вариант е покрай дупето да поизмивате останалата част. Не знам как го миете дупето, де. Но ние веднъж-дваж сме правили така-  като е под чешмата Миша за дупето, измиваме и главата и тялото.

А Теа наистина е прекрасна госпожица, гледах й снимките в захлас Grinning И аз се присъединявам към завиждащите, че търпи шнолки Laughing Heart Eyes Мишка понася само ластичетата и то защото не може да ги махне, а съм й напълнила една кутия с шнолки Crossing Arms

Аниа, дано вече и ти и малката сте преодоляли инцидента Hug
Ние отдавна не ползваме повивалника, много шава хайванчето. Обличам я права обикновено, тя подава крачета,ръчички...

Да ви се оплача днес каква беля направихме с нея двете. Бях сложила фритюрника върху готварската печка да работи и излязох от кухнята, а Миша тръгна към баща си. Седя си аз на компютъра спокойна, че са двамата заедно и като отивам в кухнята що да видя- Мишка се промъкнала там и включила всички котлони на печката- фритюрникът се разтопил върху стъклокерамичния плот, мирише на пластмаса- ужас ooooh! За щастие успях да го почистя, ама фритюрникът е бивш вече Tired Това ще ми е за обица обаче да не си отслабвам вниманието. Embarassed
А Миша понеже разбра, че е сгазила лука, дойде да ме целува- тя от известно време като й се скарам, ме целува- подмазвачка мамина Heart Eyes Аз й казах, че й се сърдя и отказах да я гушна и това ми ти дете като сви перките- половин час седя чинно на дивана и гледа музика без гък да каже Laughing

Опс, аз се увлякох с писането, ама това е за да не й се виждат на Мартеа нейните постинги дълги Wink Hug

# 84
Fairy  и аз изтръпвам при мисълта за подобни инциденти. По тоя повод гледам да готвя, когато Калоян спи, за да не го "науча" да включва котлоните. Хубаво е че фритюрника е бивш, а не плота на печката   Wink .

Мартеа и аз мисля да пробваш с някоя играчка, ама трябва да е яко интересна. Калоян изпада в абсолютно същото състояние при обличането на зимното яке - за сега го преодоляваме пу пу с един тъп ГСМ от 1 лв, обаче мелодиите му са по-различни от стандартните. Няма да казвам че го пазя като очите си... защото когато му го връча става много послушен, подава ми ръчичка, за да я обличам. Също така - разредете баните - така и така е студено. Ние например се къпем по 2 пъти в седмицата, а вечер мием само дупе, ръце, зъби, крачка.
Търпение. Всичко е на периоди. Ще премине.

За преобуващите на легло - ние от както сме се родили така се преобуваме и всички много ме плашеха как няма да мога да ставам - е да ама не - аз си сядам срещу дребния и нямам грижи с кръста. Да при майка, когато вися наведена над него и аз трудно ставам.

Ания чакаме добри новини от вас.

Дона и на вас стискам палци да се окаже нещо безобидно.

Валя нашите пантовки са на Чиппо (има ги и на Денди) - тип поларени с ципче - не са ни се изпотявали крачетата.

Шуша аз за всичко ползвам Ексипиал - цяло тяло, дупе, прези излизане.

И аз се отнесох в писането...

Днес ние черпим

# 85
  • Варна
Тиа, честита ви годинка и половина.
За преобуването - още като се роди Иво и постлахме на бюрото на таткото едно одеало, отгоре една мушама и отгоре чаршаф или бархетна пелена и там преобувам Иво. Проблема е че вече никак не иска да стои и ставам на маймуна докато го преоблека.
Мартеа, и аз като тебе се пробвах с една чаша вино и после като ми стана едно весело Embarassed. Ужас с това кърмене взех от нищо да се напивам. Embarassed
За къпането и Детелина мина през такъв период. Сего в момента  и Иво ми се магаринче. Къпали сме каката както пищи. Може да звучи гадно, но все пак не можеше да я оставя да седи мръсна. И играчки съм давала при нас нямаше ефект. Просто в един момент го надрасна и се оправиха нещата.
Пламенка, добре е че ви се е разминало само с уплахата.
Феъри, съчувствам за инцидента. Добре е че нищо и няма на Мишето. Погледни го от добрата страна, сега ще си имаш нов фритюрник.
Дона, по-скоро да се оправя Пламъчето. И аз охлаждам с потапяне във вода и увиване в чаршафи когато мине 39,5, а над 39 слагам свещичка. За да не ти става много парацетамола при висока Т можеш да редуваш Ефералган или Панадол с Нурофен. Така поне са ми казвали на мен при висока Т на моите.
Мегстар, тия красоти на картинките са от рецептите на Звездев. За съжаление аз не умея да ги докарвам на външен вид нещата. Тези, които приготвям на вкус са добре, но украсата им куца. Embarassed
За неспиращата хрема - от 1.10 са почнали с хремата моите, а и ние с мъжа ми покрай тях и не се оправя. Това е някаква задна хрема от който се давят и кашлят и антибиотик пиха и няма оправяне.

# 86
Tia, честита ви годинка и половина. Вече станахте за женене  Mr. Green А за това лакомство с което черпиш - нямаш право да ни дразниш апетита така  Mr. Green Как ми се прияде .. не е истина. Добре че не съм бременна, че лошо щеше да стане
Martea, може би Despina е права , че просто трябва да мине време е и да го израсте. Пробвала ли си да напълниш един по голям леген (в стаята) и докато миете дупето да и поизмиеш и телцето ? Аз понякога на Алекс така и правя преди лягане (когато не ми се прави цялата процедура по къпането). Малката Теа ме изуми как детето вече знае що е то страх и да свързва думата страх с емоциите които изпитва. Много сте напреднали вие. Ние сме далече още ....
Ania, много благодаря за милите думи по адрес на малката госпожица. Предадох и какво си казала и тя се засрами  Heart Eyes Надявам се скоро да се видим на живо  Hug
Fairy, значи дядо Мраз ще ти донесе фритюрник  Mr. Green Аз малката в кухнята без надзор не я оставям, че се научи да пуска пералнята, дори зарежда с пране, вади чинии от миялната и ги разнася , дърпа кабелите на електроуредите ... все доста опасни неща.
Валя, за пантофките аз много исках да взема на Алекс от тези с ластичетата , като гуменка... и все нямаше къде да паркирам пред магазина , та накрая от един случаен магазин взех едни с ципчета отстрани за 15 лв... оказаха се доста сполучливи.

Ох аз ще ставам че малката е взела пак една кърпа и бърше ли бърше ... пода, стените, мебелите, бюрото, и мен цялата ме почиства, а сега настоява и под клавиатурата да изчисти ... така че ще трябва да ставам да освободя терен на малката ми помощничка. Много целувки на всички  kiss

# 87
Ха сега да си попиша! Flutter
Честито на порасналия Калоян и на Денис(на патерица) Heart Eyes... и на всички останали
Валя,благодаря за чувствата..... Heart Eyes и това,че ти липсвам  bouquet Wink
Мартеа,наистина имаш прекрасна дъщеря,красавица отвсякъде!А и как говори....браво....! Hug PartyС къпането-поразреди като начало баните,само я поизмивай,мисля че скоро ще забрави!Данчо не обича да му мия косичката и започва да реве здраво,но....на 3-4 дни я мия-няма как!
Фейри,добре че е малкото зло-плота е по-важен!Аз ненавиждам фритюрника си,особено като трябва да го мия Shocked
На претърпелите инциденти с колите-сори и дано никога повече да не ви се случва. PraynigИ ние имаме една открадната кола и срещу откуп от два бона си я получихме обратно Sick
Данчо е с непоносима кашлица от два дни и пие Проспан и Суметролим,като бонус никнат и два кучешки зъба,а аз изглеждам така CrazyИначе на консултацията кантара отчете 12,800кг и 87 см.Добре се развива дивачето.Приказва разни думички-жаба,кола,куче и др. но тях не ги разбирам.Целува здраво всичко,което му хареса,а най-вече себе си в огледалото.На мама нарцисчето! bowuu
Я да попитам-има ли още деца с биберони?Вчера купих нов и мисля да му е последен.Излязат ли зъбите-КРАЙ.Дано да съм твърда!

# 88
Ей, вие много сте изписали бе Laughing

Честита годинка и половина на Калоян и на останалите порастващи  bouquet

Леле, Пламенка, много кофти случка! Аз щях направо да се гипсирам, хубаво че е имало кой да ви помогне преди детето да се е усетило и да се е разплакала.

Дона, Пламен как е?Как издържаш да го приспиваш все още на ръце, не ти ли тежи? Rolling Eyes

Мартеа, за къпането не знам какво да те посъветвам - гледам, че момичетата доста съвети са дали. При нас това е любимия момент. Като му кажем "Хайде да се чипкаме", отива пред банята, сяда на земята и започва да се съблича. А когато искаме вече да го вадим от коритото, ни бута и викА "Няма" (долу в линка има едно кратко показно)

Fairy, нацелувай малката подмазвачка! Тамън са си лика-прилика с Дени - и той е страшен тарикат. Като му се разсърдя, започва да му гали, да ме целува и ми се подлага и аз да го целувам. Heart Eyes

И ние от самото начало преобуваме и преобличаме Дени на спалнята. Изобщо не сме и купували повивалка. Добре съм с кръста за сега Peace

Дидка, Дени вече половин година е без биберон. Сам го отказа, изведнъж. Сега дори като му го бутам насила в устата по време на безбройните ни нощни будения, го плюва и му се гади от него. Аз също се притеснявах, че може да му изкриви зъбките и мислех да започна да го ограничавам, пък той сам взе че го отказа. Но ако заради зъбките го махаш, да ти кажа че според мен няма файда да чакаш да израстнат всички зъбки newsm78То номера е докато растат да не се изкривят, пък изникнали ли са изцяло вече....мисля че бибата не им вреди кой знае колко. Де да знам де, така си мисля и затова исках да я махна в началото на зъбоникненето. Fairy, мъж ти какво мисли по въпроса? newsm78

Да ви кажа сутринта как ни развесели малчо. Нали напоследък се научи да казва на колко е годинки и е много горд от това. Тази сутрин докато се излежавахме, а той се въргаляше по нас, гледахме "Здравей, Българи!". На гости беше Борислав от ББ и си лафеха с водещата. По едно време Лора го пита "На колко години си?", а наш Дени моментално и отговори "На на" (превод - на една) и доволен че си е изпълнил задачата, взе да си пляска и да си вика "Браво!" Laughing

Лек ден на всички!

# 89
Ех Сиска , този Дени голям сладур  Hug Не ми се мисли като порасне................ Казанова се завръща  Mr. Green Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт