Сериозен косопад

• 721
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам сериозен проблем с косата през последните месеци. Виждах, че започва да капе, но днес като разгърнах отпред, вече чак е започнала да оредява и да изтънява... Предполагам, че се дължи на това, че през изминалите 6 месеца отслабнах с 18 кг. Кажете как се справяте, какво мога да вземам като добавка от аптеката, без лекарска бележка, чета Ревалид шампоана, но ми се ще да е на някаква добавка. Благодаря за отделеното време.

# 1
  • Sofia
Здравей. Аз също имах / като че ли продължавам да имам / доста обилен косопад. При мен обаче е от щитовидната железа. Не е от отслабване както при теб. Първия път еднокринолог ми предписа капки витамин Д пиех ги веднъж седмично по 20 капки / не помня точно но мисля че бяха 20 не искам да подведа /. Оправи се уж но старата песен на нов глас. Сега съвсем на бъзик си взех шампоана на Здраве. Има такъв против пърхот и косопад в едно. Има от 350 и 600 мл. Аз съм на половината на големия. И косопада доста намаля.

# 2
Аз първо бих направила изследвания - щитовидна жлеза, дефицити на витамини. Ако има вътрешен проблем, каквото и да слагате външно няма да стане.

# 3
Това масло - https://remedium.bg/kateko-naturalno-masazhno-maslo-protiv-kosop … d-h100-ml-71360/p

И съм си копирала от тук някъде из темите една рецепта на blue.angel:
Цитат
За косопада имам една безотказна рецепта, евтина, достъпна и лесна. Знам я от един млад фризьор, при когото ходех преди години:
В бурканче от детско пюре, онези старите от 200 мл, се настъргва или пасира голяма глава кромид лук. Допълва се бурканчето със домашна ракия или водка. Затваря се плътно и се слага на тъмно и хладно да престои за 14 дни, но не в хладилник. Примерно в хладен шкаф е идеално. След 14 дни цялата течност се втрива, заедно с лука, в корените на косата. Поставя се найлонова шапка и се увива с кърпа. Престоява се 2 часа и косата се измива както обичайно. Прави се нова доза и процедурата се повтаря след 14 дни. При мен силен косопад спира от второ прилагане. Не се прилага по-често от 14 дни, защото лосионът става силен и може да изгори скалпа. Не е подходящ за къносани коси, бута къната. За боядисани не мога да кажа. Косата мирише, докато е мокра, като изсъхне, не се усеща. Добре е да я пазите от дъжд, поне първите няколко дни, за да не миришете на лук.

# 4
Провери си щитовидната, отслабване с косопад, навеждат на мисълта за проблем  с нея.
А само за косопад, наскоро писах в темата за косопад от ковид, една ефикасна рецепта с люта чушка във водка и други неща.  https://bg-mam.ma/p/1293930/43741971 + поста ми преди този.

# 5
  • Тра-ла-ла
Задължително постригване. На мен ми помага и втриване на кокосово масло. Скалпът ми е чувствителен и всяка есен се изостря положението и започва косопада.

# 6
Веднага при лр и след това направление за гинеколог. Минах през абсолютно същтото. Както дамите по-горе са ви посъветвали да се изследва щитовидната жлеза. За косопад ми изписаха специален лосион от три броя в опаковка, безумно скъп.Помогна въпреки че загубих огромно количество от костат си. Даже смених "пътя"на косата

П. П За 6 месеца -18 кг е голям стрес за организма. Два пъти отслабнах драстично и двата пъти се рязболях от доста неприятни болести.

# 7
Благодаря за съветите, пропуснах да кажа, че отслабването не беше случайно, а с контролирана диета, но все пак се случи косопада. Свързах се с лекар днес, шампоан Дюкре и добавка ще пия 3 месеца, ако няма подобрение тогава, ще правим по-сериозни изследвания. Благодаря, че се отзовахте. Blue Heart

# 8
Аз с ниско-въглехидратен режим за 5м съм сваляла 13кг и отделно имам проблем и с щитовидна жлеза и въпреки това косопад не съм имала, след отслабването.

Общи условия

Активация на акаунт