За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 740
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При домашното посещение от педиатър каза че на лявото му рамо ще излезе нещо като пъпка да не се притеснявам от ваксината е, която му е сложена в болницата
Спомена нещо и за гърдичките че ще изпъкнат леко и ще се издуят,но не запомних точно какво каза... Някоя от вас ако е по запозната....
Не всички деца имат белег от Бцж ваксината, може да се появи, може и да не се появи.
Гърдичките се подуват, може и секрет да тече. Така бебето се чисти от майчините хормони. Не се прави нищо, не се пипа, не се цеди! Минава само. При момиченцата може да има и вагинален секрет, също минава с времето.
Откъде да тече този секрет?

# 166
  • София
От гърдите, как от къде.
Преброй до 10 и се успокой.

# 167
  • София
Ама аз говоря за бебето

# 168
  • София
Е за бебето де, от зърната на малките му гърди е възможно да има секрет

# 169
  • София
Засега няма

# 170
И мен така ме предупредиха,но на малката й нямаше,спокойно.

# 171
Здравейте момичета, дъщеря ми е на 6 м.     и половина и не хваща с ръчичка играчките,  които и предлагам. Държи с ръчички само нейното одеалце и бибата понякога.  Няма никакъв 7нтерес към играчки, книжки и т.н., според мъжът ми е  още малка, но се замислям дали все пак е нормално. Децата са различни, едни вървят напред, други малко по-бавно. Хубава и светла седмица желая!

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 16:17 от Ani8314

# 172
Здравейте ,да питам за бебе на 3 м. Появиха му се крусти по горната част на главата и сякаш намирисват леко неприятно ? Нормално ли е ? От тях ли е миризмата? Какво да използвам ?

Нормално е да има крусти бебето, от тях е миризмата.
Важното е да не ги чоплите.
При моето бебе се изчистиха много бързо с крем против крусти на Мустела + шампоан от същата серия.
Друг вариант е да се мажат със зехтин, но не съм пробвала аз лично.
Аз го къпя с Мустела ,който е и шампоан и за тяло . Не съм знаела ,че имат и специален крем за крусти . Благодаря за отговора ,ще го купим дано помогме . 🤗

# 173
  • Седмото небе
Крема за крусти на Мустела и при нас беше много ефективен, миех обаче с друг шампоан после, не техния против крусти.
Сега на 10 м ползваме обикновения им шампоан, гела за коса и тяло и олиото. Много се радва, когато и правя масаж, смее се и явно и е забавно. Много добре и се отразяват, но и кожата и вече не е толкова суха колкото в началото. Аромата им е страхотен и като я приспивам след баня ми действа хем освежаващо, хем релаксиращо.
Преди това бяхме с една пяна за коса и тяло с картинка слонче и екстракт от ягоди на ДМ Бейбилов, също беше хубава. Хубав състав и достъпна цена. Ухаеше много нежно, нещо като лек вариант на Нивея Софт.

# 174
Аз ползвам шампоана на Мустела за крусти, но не бих казала, че има ефект. Освен да пробвам и крема.

# 175
За крусти ми казаха бебешко олио - маже се преди баня за известно време, пробвах няколко пъти, ама нямаше особен ефект. Реших да пробвам с лосион за тяло на Бочко и дали от него, но паднаха. Ама той нямаше много де. 😊

# 176
Здравейте! Дететнцето ми е на 1г и 2м. Миналия месец вдигна температура за 2 дни до 38 без други симптоми. Водих я на лекар. Каза зачервено гърло,изписа витамини и да чакам дали ще се влоши.Повече не вдигна и се оправи. Избиха и двата горни кучешки зъба. Каката тогава беше хримава и реших,че е донесла нещо от училище.
Сега сме пак в същото положение. Снощи не спа добре, само се въртя,не е имала температура. Бърка си в устата постоянно. Доколкото ми позволи да видя ще избиват долните кучешки.Докато и сменях памперса ми се стори топла и хоп 37.7 и видимо уморена. Няма нищо друго като симптом. Всички в къщи сме здрави, каката също,а и не е била на училище от 2 седмици.
Възможно ли е всичко да се дължи на тези тъй трудни кучешки зъби?  Питам,защото според нейният доктор температура от зъби не се вдига.

# 177
  • София
За крусти помогна бебешко олио при малкия. 30мин преди баня намазвах, после сресвах и къпане. Точно 3 мазания трябваха.

От зъби пада имунитет, хващат се лесно вируси и от там температура. Малкият тъкмо беше 3 дена с 38,5-38-37 и малко. Без други симптоми, не е събиран с никой болен, вкъщи всички са здрави. Също го мъчат кучешките зъби. Ръцете нон-стоп са в устата и все нещо търси да хапе.

# 178
Здравейте момичета, дъщеря ми е на 6 м.     и половина и не хваща с ръчичка играчките,  които и предлагам. Държи с ръчички само нейното одеалце и бибата понякога.  Няма никакъв 7нтерес към играчки, книжки и т.н., според мъжът е още малка, но се замислям дали все пак е нормално. Децата са различни, едни вървят напред, други малко по-бавно. Хубава и светла седмица желая!

Педиатърът какво казва? Говорили ли сте с него за това?

# 179
Нищо не казва педиатъра, всяко дете е различно....това е всеобщото мнение тук ( живея извън Бг)

Общи условия

Активация на акаунт