За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 746
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета, дъщеря ми е на 6 м.     и половина и не хваща с ръчичка играчките,  които и предлагам. Държи с ръчички само нейното одеалце и бибата понякога.  Няма никакъв 7нтерес към играчки, книжки и т.н., според мъжът ми е  още малка, но се замислям дали все пак е нормално. Децата са различни, едни вървят напред, други малко по-бавно. Хубава и светла седмица желая!
Въобще не поглежда никакви играчки или конкретно тези, които вие предлагате? Има ли интерес към други предмети, заглежда ли се в тях? Посяга ли към крачета, дрехи, пелени като сменяте памперс например. Хваща ли борда на количката?

# 181
Към крачетата посяга, към нас също посяга понякога. Заглежда се ако използвам телефона си докато я държа. Борда на количката не го хваща, не се надига, за да го хване, само лежи в количката.

# 182
Към крачетата посяга, към нас също посяга понякога. Заглежда се ако използвам телефона си докато я държа.
От моя опит, на тази възраст е на мода всичко, което може да се гризе. Меки кубчета, дрънкалки с част за гризане. Детски книжки и играчки, малко по-късно. Когато я оставите с предмети, не посяга ли да взима и лапа каквото хареса?

# 183
Кошарката е пълна с подобни неща, но не посяга сама, за да ги вземе.

# 184
Кошарката е пълна с подобни неща, но не посяга сама, за да ги вземе.
На следващата консултация занесете разни предмети и демострирайте. Съвсем нищо да не хваща и да лапа е странно. Би следвало дори да не обича играчки, да посяга към каквото й привлече вниманието, за да го налапа. На този етап така опознават света около себе си.

# 185
Тя и късно започна да се обръща, някъде към края на 5 месец. Не е преждевременно родена, точно на термин.

# 186
Пробвайте по-честичко да й подавате предмети. Не задължително играчки, може всичко, което е безопасно. Слагайте я на земята върху одеало и с интересни предмети наоколо. Друго, което мъжът ми правеше, за да провокира интерес - когато сме навън я носеше на ръце и я доближаваше до дървета, хващаше й ръчичката и я допираше до кората на дървото, до листата, до стена - да опита различни материи. После сама започна да посяга.

# 187
Момичета, бебето ми е на почти 3м, но кожата му е много суха и чак бузките се зачервяват. Ползвам крема на A-derma Exomega control, но не помага. Приемам съвети какво мога да направя

# 188
Според мен това е екзема на атопичен дерматит. При моето дете също се появи първо на бузата 2-3 месец, после по колената, около пъпчето. Само с козметика трудно ще се повлияе, посетете дерматолог да назначи лечение.

# 189
Здравейте, на каква възраст започнахте да слагате дечицата на гърне и можеха ли вече да сядат/седят самостоятелно?

# 190
Аз я сложих на 9!м и се изходи два дни подред . После спрях , защото боледува .има време.

# 191
Аз не исках да бързам и чак на 1г3м я сложих, от тогава си ходи все едно винаги е ходила там, двете неща прави, но все още не съм махнала памперса, не е готова за това, на 1г 9м е.Слагам я по няколко пъти на ден, но не нещо супер редовно, обикн.след сън и ядене, разглеждаме книжки, никога не го е ползвала за игра, има ли нещо го прави.Имаше период, в който й бе интересно да става, но отмина.

# 192
Аз започнах да я слагам от 6-тия месец(вече сме на 8 ) ,дефакто от както се научи да сяда. Слагам я на всеки 2 часа и за мое учудване никога няма празно. 😀

# 193
Аз започнах да я слагам от 6-тия месец(вече сме на 8 ) ,дефакто от както се научи да сяда. Слагам я на всеки 2 часа и за мое учудване никога няма празно. 😀
Точно така е и при нас всичко.

# 194
Момичета, бебето ми е на почти 3м, но кожата му е много суха и чак бузките се зачервяват. Ползвам крема на A-derma Exomega control, но не помага. Приемам съвети какво мога да направя

Ние имахме същия обрив, подейства крема на Авен Цикафалт крем по два пъти на ден, но пряди това се консултирах с дермятолог.
При нас има ефект още на втория ден

Общи условия

Активация на акаунт