За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 26 775
  • 766
  •   2
Отговори
# 195
Какви чайове мога да давам на 10м?
И искам да питам нещо странно. На долния венец има едно кръгло бяло нещо, прилича точно на пъпка. Стои от 5месеца някъде. Не е зъб естествено, стои си такова, много бяло, много кръгло..... Какво е това?! Просто е много странно и не изчезва...

# 196
Вероятно кистичка,не се пипа.

# 197
Олеле, това изчезва ли, опасно ли е? Трябва да никне зъб там..

# 198
Изчезва и не е опасно.Често срещано е.

# 199
На гърне на 10 м .я сложих за първи път и тя ревна жестоко естествено без успех до годинка и седмица някъде тогава се изпишка там за първи път....Може би ако имам второ няма да бързам поне до годинка ще чакам да
е по -осъзнато...пък аз да гледам другите 😄

# 200
  • Германия
Чай от лайка, от див копър, плодов…

# 201
  • Пловдив
На 14 месеца е още не съм го слагала на гърне.

# 202
От моя опит, колкото по-малко е детето, толкова по-лесно привиква и се учи. Сложих на гърне на 8 месеца. На 1г6м вече го ползваше през деня, вечер спеше с памперс. Изкара един летен вирус, който я уплаши и върна дневния памперс. Оставих да се успокои. На 2 години окончателно махнахме пелените и денем и нощем. Сега мисля да процедирам така и със сестра й. Дори като се научи да сяда, веднага да предложа гърнето.

# 203
Мами, някоя от вас ползвала ли е услугите на консултант по детски сън? Имате ли някакви отзиви? Помагат ли действително? Thinking

# 204
Мами, някоя от вас ползвала ли е услугите на консултант по детски сън? Имате ли някакви отзиви? Помагат ли действително? Thinking

Едва ли… аз не съм пробвала..но се съмнявам да имат еефект..тва е вече пълна измислица консултанти за сън…като му се спи на детето ще спи..като не му се спи няма как да заспи..все едно да не иска да яде а ти да му буташ шишета с 300зора…
Лично аз съм привърженик на това “води се по бебето” и “на поискване”.

Аз смятам че дори възрастните хора не се храним под режим(освен ако не сме на диета) и не спим под режим.

Но това е доста обширна тема с много противоречиви мнения.Така че вие сами ще си прецените дали има смисъл да напрявите консултация.

Пробвайте, какво ще изгубите, така поне ще сте сигурна дали имя ефект.Дето се вика, по-доцре да пробваш, вместо да се чудиш какво ли ще е.

# 205
Моя много близка приятелка се наложи да използва услугите на консултант по сън и остана много доволна. Защото ние не усещаме нуждите на детето и много често създаваме режим или не създаваме режим, което води до проблеми в бъдеще. Много деца биват оставяни будни докато им се приспи, тоест докато съвсем се изморят, но това не е правилно, тъй като създава нервност и раздразнение у бебето и в последствие след не спане, и у майката. Преглеждала съм какви материали й даваше и съм на мнение, че са полезни. Надявам се и на вас да помогнат☺

# 206
И аз съм на принципа на поискването, но проблемът е, че моето бебе сън не поисква Grinning Не спи през деня или по много малко, а вечер заспива мнооого трудно, което не е добре за развитието й. И за това реших да опитам с консултант по сън Blush

# 207
Мисля, че само би ви било от полза. Там ще ви направят режим на спане, ще ви научат как да преспива те бебето без плач, как си създадете цялостен режим за да избегнете кисело бебе и недоспала майка🥰Късмет!

И аз съм на принципа на поискването, но проблемът е, че моето бебе сън не поисква Grinning Не спи през деня или по много малко, а вечер заспива мнооого трудно, което не е добре за развитието й. И за това реших да опитам с консултант по сън Blush

# 208
Аз съм работила с консултант по сън и със сигурност мога да кажа, че това са най-добре похарчените ни пари. Някои бебета сами успяват да си направят режим, който е окей за тях и това е чудесно. Но други имат нужда от помощ и няма лошо да се поиска съвет. Според мен със сигурност ще помогне за подобряване на режима.

# 209
Много е полезно да се свържете с консултант, ще помогне и на вас и на детето да се наспите като хората. Никак не е лесно да се спазват препоръките им и изисква много работа от страна на майката. Но в никакъв случай не означава, че спирате да се водите по бебето - напротив. Няма такова нещо, че се оставя да реве и т.н. градски легенди от хора, които не са ползвали услугата. Не е случайно, че съществува, само това ще кажа Wink
Мисля обаче, че вашето е доста малко все още, консултация се препоръчва след 5 месец.

Общи условия

Активация на акаунт