За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 26 758
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря много за отзивите! Бебчето ми е на 5 месеца Blush Надявам се да се справим с насоките на консултанта

# 211
Абе, мами...

Бебока беше с изправено главичка и напипах фонтанелата - беше супер вдлъбната... Сложих го да легне и главата му беше назад - фонтанелата си беше окей...

Възможно ли е това да е нормално или да го водя на преглед ( док. е с ковид, та не знам къде да го водя...) ..?

# 212
Абе, мами...

Бебока беше с изправено главичка и напипах фонтанелата - беше супер вдлъбната... Сложих го да легне и главата му беше назад - фонтанелата си беше окей...

Възможно ли е това да е нормално или да го водя на преглед ( док. е с ковид, та не знам къде да го водя...) ..?
Не разбирам какво те тревожи точно? Фонтанелата е незатворения към този момент череп на бебето. Да, в различни пози или ако пипнеш е вдлъбната. Това ли те притеснява?

# 213
Абе, мами...

Не разбирам какво те тревожи точно? Фонтанелата е незатворения към този момент череп на бебето. Да, в различни пози или ако пипнеш е вдлъбната. Това ли те притеснява?

Да, сори - товя ме притеснява.. че е вдлъбната.. Осезаемо, а знам, че е възможно бебока да е дехидратиран.

# 214
  • София
Освен с физиологичен разтвор може ли очичките да ги чистя с преварена вода?

# 215
Освен с физиологичен разтвор може ли очичките да ги чистя с преварена вода?
На мен педиатърката когато дойде във вкъщи ни каза със физиологичен разтвор

# 216
Дървена кухня за каква възраст според вас е подходяща?

# 217
Станислава5642, да, може и с преварена вода

# 218
  • София
Благодаря

# 219
Дървена кухня за каква възраст според вас е подходяща?
На колко е детето? Ние сега ще й купим, на 1г 9м е.

# 220
Около двете годинки, та чак до към 5 годишна играеше с кухнята.

# 221
  • София
Малкият се опитва да се заиграва с кухнята на братовчедка си, но по-скоро разхвърля и опитва да разглобява. Нейната я взеха като беше около 3г, още играе (на 5г и половина е).

# 222
Моята се заиграва да храни бебето, бърка си нещо с лъжичка и паничка и му дава, та мисля,че това ще й хареса, дори и да не е веднага.

# 223
  • Германия
Кухня подарихме на дъщеря ни за първия рожден ден, играеше си от самото начало, сега на 4,5г вече по-рядко се занимава

# 224
Моята племеница играе с кухнят от едногодишна. Дъщеря ми също вече започва да се занимава с нея(1г3м)

Общи условия

Активация на акаунт