За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 733
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Аз съм на последен етаж ( 4- ти) без ансансьор и оставям количката на партера и качвам само детето до горе. Преди качвах бебето с коша за новородено.
Не тежи чак толкова много, кош+ бебе да е било 10-11 кг максимум ( нашият беше на Mutsy доста олекотен). Мисля, че кошът беше 5 кг и бебето да е било 5-6 кг на 4 месеца….
Сега на годинка и малко е 10 кг и си я нося нагоре- надолу всеки ден.

Струва ми се голяма занимавка да слагам раница за 4 етажа, не знам….

# 421
Благодаря за отговорите! Тъй като времето при нас се очертава доста студено и така или иначе не са удачни вече дълги разходки, гледах ето това на снимката...За съвсем кратки излизания говорим, по 10 минутки. Вижте това, дали ви се струва удачно? Или ако пътувам с такси по прегледи с бебето дали ще върши работа. То е като одеало също.

# 422
Аз не мисля, че зимата е пречка за дълги разходки Simple Smile и в скандинавските страни гледат бебета и не ги затварят у дома от ноември до март. Не, че е супер студено, но ето, днес бяхме навън 4 часа: спане, ядене, люлки и чак тогава у дома. Детето е на 7 месеца. 

Не си представям цяла зима да сме като затворници вътре с 10-минутни проветрявания пред блока, да не мога да изляза да свърша работа с детето. С раницата под хубаво яке или покривало е топло и уютно за няколкочасова разходка и планина. Иначе ако идеята е просто на детето да не му е студено за 10 минути пред блока, всичко ще ви свърши работа - дебело одеяло, космонавт, няма смисъл да се купува специално порт бебе… но само след два месеца то ще иска да седи, да разглежда, да пипа, има си мнение - може да му е приятно да се заседява навън и да не му се прибира след няколко минути.

# 423
Бебето расте, започва да тежи, да се мята, да мърда... И аз бих предложила раница, слинг или нещо подобно.

# 424
  • София
И аз съм с 2 ръце за раница. На мен ми беше ужасно удобно с нея и си слизах и качвах 6 етажа спокойно. Подходящо облекло и разходките може да не са толкова кратки. Малкият редовно заспиваше в раницата и аз се разхождах спокойно. Другото ми се струва ужасна хамалогия и тежко. А така за секунди слагаш бебето, закопчаваш и си готов за излизане.

# 425
  • Седмото небе
Ооо аз под порт-бебе разбирам съвсем друго нещо, ето такова

То със сигурност върши работа за пренасяне, излизане, но за много кратко време, докато бебчето стане активно.
Иначе другото е просто одеалце, което се закопчава, по подобен начин завито бебето може да го изведете в почти всичко. Много бързо умаляват, имаме такова и го ползвахме предимно за одеалце. Закопчана в него поне моята буба не се чувстваше добре явно. Но пък става за слагане в зимния кош с него.
Но наистина за кратки разходки около блока и наблизо опциите са ви или прости добре облечено и завито да си го носите или в слинг/раница. Това в случай, че не можете или нямате възможност да си ползвате количката.
Аз например не мога да си представя в нашата ситуация да не я нося с раницата. Нито някакви поне дребни покупки мога да си взема, отделно че ръцете са заети и ако се случи да се подхлъзнеш, залитнеш (хора сме все пак, всичко се случва, а и като нямаш добра видимост пред себе си) нямаш никаква сигурност и опора. Хайде лятото пак биваше, ама зимата просто не си го представям. Но пък един ден лятото в жегата, докато се качвам с нея и то в ръце как ми се зави свят и ми причерня, Леле мале, такъв филм ми мина пред очите за части от секундата. Но това съм аз с моето дете все пак и сме намерили нашето решение.
Напасваме се като майки във всякакви ситуации и съм сигурна, че ще намерите удобния за вас вариант.

# 426
Виждам, че споделяте мнения кой и кога излиза с бебето си, и в главата ми изникна един въпрос.

Ние сме с двучесечно бебе, и се чудя в корко часа е удачно да излезна с него нявън когато е хубаво времето, защото режимът му е нощна спане от 11 до 10 сутрин, с редки събуждяния за хранене(изцяло кърмено бебе), след което играе 30мин и понякога заспивя, понякога не..вчера напримерр не е спал до 4 следобед, днес спи от 2до 3 и нещо…когято е буден или се хряни или мрънка..и се разхождаме вкъщи.
Миналятя седмица излязохме и издържа едва 30мин в количката и почня да реве🤣
Та въпросът ми е кога🤣зящото все още няма изграден твърд режим, и си иска гърда когато му скимне, а ня мен не ми се иска да излизям и да изкярвям гърди по парка, а да издебна момент когато спи е почти невъзможно..
Та очаквам съвети от мамите с опит.
Благодаря

# 427
  • Седмото небе
В случая според мен излизайте, когато е преобут, нахранен и евентуално му се доспива. Така може поне една дрямка да направи навън. И да сте близо около дома ви, за да може при първи признаци на глад да се приберете. Или ако имате помпа, изцедете се, вземете в шише и така в случай на внезапен глад ще имате алтернатива, докато си стигнете вкъщи. Или пък бебчо ще хапне, ще се успокои, ще заспи и може да изкарате още малко навън. А за часовете според мен около обяд или ранния следобяд, когато времето е по-меко.

# 428
Когато излизам с бебето, гледам да е след обедното му хранене - което е към 12 или 1, тъкмо да използваме по-топлата част на деня. Гледам да е с прясно сменен памперс, нахранен и оригнат, за да няма предпоставки за размрънкване по пътя. Във вашия случай, ако иска да суче постоянно, а не искате да кърмите в парка, може да си изцедите кърма в едно шишенце за из път. Моят като излезе навън и си заспива, ако се вози в количката много се унася, но зорът е докато излезем. На няколко пъти саботира разходките с рев и се отказвам, затова и търся някакъв бърз вариант за излизане, за да си спестя хамалогията с мъкненето на количката по стълбите и някое неочаквано размрънкване, когато тъкмо сме се нагласили за излизане Grinning

# 429
Да се присъединя и аз дружно, блокче с 5 етажа и няма асансьор, ами избутахме го, но е зор... (съседи имат с месец по-голямо от нашето детенце и са на 5ет,ние на 3ет, те държат в колата сгъната количката), ние я държим на сигурно в офис зад входа, с ключ и катинар е, но всеки път се мъкна до там...
та дъщеря ми вече тича и се катери, на 1г10м, качва и слиза умело стълбите, дори без да се държи, но все още помагам, обаче ...все още ако не желае си мрънкоти да я нося.
Аз бебеносих до един момент, после ми тежеше.
Много ми помогна мъжа ми и че бе миналата зима хоум офис.
Съчувствам на тези без асансьор.Обаче майките сме силни🥰

# 430
Здравейте малкия вчера стана на 2 месеца.Сега има ли някаква инжекция което трябва да се направи?Благодаря ви

# 431
Ние също сме без асансьор като количката държа в багажника на колата си пред блока. Сега сме на 6 месеца и е една идея по - лесно, но си са подвиг разходките. Качвах първоначално коша, но после ми писна. Трудно ми идва, ако малката се разциври докато сглобя шасито и коша. Не беше любител на легналия кош излизали сме само преди нейно заспиване. Относно бебеносене - в началото взех слинг под наем за два месеца и не мога да кажа, че беше очарована. Сега сме с раница и от 5 месец мога да кажа, че много и харесва.
Мими, пробвай с раница или слинг,под наем, но не се отчайвай, ако бебо протестира. При нас стана харесването по-късно.

# 432
Здравейте малкия вчера стана на 2 месеца.Сега има ли някаква инжекция което трябва да се направи?Благодаря ви
По имунизационен календар има 2 задължителни ваксини - шествалентна (Хексацима) и пневмококи (Синфлорикс).

# 433
При нас татко й активно шофира и няма как да остане без колата, така ходи и се връща от работа, която не е в близост.Добре,че успяхме с тоя офис да си го ползваме.

Аз много обичам бебеносенето, но моята мома расте бързо и ми натежа бързо, зимата също е малко тегаво, лично на мен не ми се инвестираше в якета и дрехи.
Иначе имам чудесни спомени и тя също обича много.

# 434
  • София
Здравейте малкия вчера стана на 2 месеца.Сега има ли някаква инжекциякция което трябва да се направи?Благодаря ви
Днес нашата Педиатърката каза че на 2 м се слагали ваксината
Борислав е 4,420 и си седи на 54 см
Сменяме млякото от ХИП Комбиотик на Новалак
И от Еспумизан за колики минаваме на Санколик

Общи условия

Активация на акаунт