За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 744
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Ползвали ли сте сребърна вода при хрема? На дъщерите ми никакви капки не им помагат, освен антибиотични, но за 2 месеца сме слагали 3 вида такива капки и не искам пак да прибягвам до тях. Направих разтовор за носа с коластра ама ефект няма. Сега се чудя да очаквам ли чудеса от сребърната вода..
А пускано ли е изследване на секрет? Щом АБ капки помагат, значи има бактерия. Сребърна вода трудно ще повлияе бактерия. Иначе трябва да се внимава с дозата, да не пресуши лигавицата.

Преди няколко месеца изолираха Стафилококи в носа, не помня точно кой вид. Бяха резистентни на всички АБ, слагаме 10 дни Мупироназал. Тогава се бях шашнала малко и я водих при няколко УНГ. Всички казаха да не се занимавам със стафилококите щом не и правят проблем, че са много упорити и трябват няколко курса с АБ за да изчезнат. Сополите са бистри и започнаха от както тръгна на ясла..

# 406
Тези лекари са много странни. Какво значи не правели проблеми? Правят, това е вечната хрема. Реално, без да излекувате бактерията, с някакви капки ще потискате временно и после пак ще се връща хремата. Детето най-вероятно се е заразило в яслата, все пак малки са ближат, пипат едни и същи играчки и си разменят бактерии и бацили. След като не назначават лечение, просто чакате и се надавяте организмът сам да се справи с бактерията на някакъв етап.

# 407
Да, на мен също ми стана странно, но при положение, че няколко УНГ (един, от които е се води най-добрия детски в града и за него се чака с месеци) не назначават лечение, не мога да си го назнача сама. Водя ги в частна детска поликлиника, там педиатрите всеки път са различни, на всички казвам за стафилококите и отговорите им са същите. А бактерията я изолираха доста прди да започне яслата, така че не е от там.

# 408
В събота синът ми се разболя, имаше температура. Започнахме да се лекуваме. Сега е по-добре, но все още има хрема и кашля, взима сироп за кашлица. Лекарката ми каза, ако два дена подред няма температура, мога да го давам пак в яслата... според вас това добра идея ли е, или да чакам още малко... все пак не знам дали няма да зарази другите деца, пък и се притеснявам...

# 409
Не е добра идея, защото самия той оше не е излекуван и много бързо пак ще се разболее. Имунната система не се е съвзела още. Едва ли вече е заразен, но могат да откажат да го приемат ако кашля и е хремав.

# 410
  • София
Хърт недей, аз гледам моите поне седмица след това да ги държа.

# 411
  • Пловдив
При моя стафилококите бяха патологични от раждането. Антибиотичните капки, които давахме не дадоха резултат и по съвет на специалиста, при когото го водихме също не продължихме да го тъпчем с антибиотици. Сбъдна се това, което каза, че в един момент ще ги израсте. Преди ваксината за морбили пуснахме проба - чист е. През това време, докато си вирееше с тях никога не е имал хрема или нещо подобно.
Сега от яслата за втори път хваща хрема /без нищо друго/, но няма бактерия.

# 412
Момичета малкия е на 4м без седмица . От сутринта докато си прави балончета с плюнки и си мести устата ,чувам нещо като щтракане . Все едно си търка горното с долното чене . Възможно ли е ,нормално ли е ? Все едно нещо хрупа . Не знам как да го обесня . Дали му пука ченето или като търка вензите го прави ? Надявам се ме разбрахте 😩 ?

# 413
Деси, останала съм с впечатлението, че си от Пловдив, може и да бъркам.. Ако е така, при кой специалист сте ходили?

# 414
Мами, от известно време забелязвам, че понякога долните клепачи на бебка сякаш се прехлупват и линията с мигличките й отива навътре към очето, не влиза в окото и не й пречи, но точно все едно гънките под окото й нещо се рязместват и долният клепач леко се обръща навътре. Не знам дали обясних правилно, но се чудех дали е нещо, за което трябва да се тревожа и да търся специалист? Thinking

# 415
  • Пловдив
Деси, останала съм с впечатлението, че си от Пловдив, може и да бъркам.. Ако е така, при кой специалист сте ходили?
Два пъти сме ходили при  Д-р Мирослава Червенкова /първия път заради стафилококите, втория заради едно след друго разболяване/, тя е педиатър и пулмолог. Много е внимателна и много обяснява. Кабинетът й се намира на ул. Чорлу 63.

# 416
Някой от вас ползвал ли е порт-бебе и дали имаше полза от него? Тъй като живеем на последен етаж без асансьор и досега пренасях коша на количката с бебето по стълбите (само долната част на количката стои във входа, все пак не се заключва и да не я отмъкне някой...) но вече доста ми натежава... Когато мъжът ми си е вкъщи той го пренася до долу, Искам да изкарвам бебето навън поне за 10ина минути пред блока, да подиша чист въздух през зимните месеци, когато сме сами, не искам да го лишавам от излизане заради това неудобство. Та дали е удачно да го нося добре облечен в порт бебе за кратки разходки в квартала? На 3 месеца е сега Simple Smile Не искам да се изнежи,ако стоим по цял ден вкъщи на климатика....

# 417
Някой от вас ползвал ли е порт-бебе и дали имаше полза от него? Тъй като живеем на последен етаж без асансьор и досега пренасях коша на количката с бебето по стълбите (само долната част на количката стои във входа, все пак не се заключва и да не я отмъкне някой...) но вече доста ми натежава... Когато мъжът ми си е вкъщи той го пренася до долу, Искам да изкарвам бебето навън поне за 10ина минути пред блока, да подиша чист въздух през зимните месеци, когато сме сами, не искам да го лишавам от излизане заради това неудобство. Та дали е удачно да го нося добре облечен в порт бебе за кратки разходки в квартала? На 3 месеца е сега Simple Smile Не искам да се изнежи,ако стоим по цял ден вкъщи на климатика....
Нищо не пречи, но ще ти е удобно ли? По-скоро новородени носят в тези неща, защото са малки и леки. Бебе на 3 месеца и нагоре може да не се събира. Ако говорим за тези портове, което е все едно чанта за багаж с дръжки. Отделно ще ти тежи. По-скоро плътен космонафт или чувал дори. Ще го носиш така в ръце, а не като чанта, което доста ще те затруднява при слизане и качване по стълби.

# 418
При това положение ергономична раница е вероятно доста по-практичен вариант от портбебе. Бих записала една консултация за бебеносене и взела раничка за седмица-две под наем за тест. Ако на бебето му хареса, тогава инвестицията раница и покривало/яке за бебеносене си струва.

# 419
  • Седмото небе
Мога да кажа опит от първо лице. От почти 6 м по ред причини асансьора в сградата ни е спрян, живеем на 5 етаж, дъщеря ми е вече на 10++ м.
Раницата е най-доброто и практично решение за слизане и качване надолу. На ръце само е поносим вариант, порт-бебе също, но до някое време. Аз мога за тия месеци “безасаньорие” реферат да напиша по въпроса...
Имам късмет, че поне количката ми седи на сигурно място със заключване и СОТ при съседи в отсрещния блок. Но до там и обратно сме с раницата. Мазите ни не могат да се ползват, на партера не бих си оставила дори и само шасито на количката. Съседи над нас си държат количката в колата на паркинг пред блока, за да е удобно на майката. А таткото ходи с Градския на работа. Но се мъчат много, какви ли не фокуси правят. Съчувствам ви от все сърце, знам колко е трудна ситуацията, мислете в посока бебеносене е моя съвет Hands V

Общи условия

Активация на акаунт