За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 721
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте може ли някой да ми каже Мораксела заразна ли е и как се предава по принцип.Благодаря

# 541

Здравейте, бебчето ми е на 7 месеца с 2 избили долни зъба, от седмица е кисел…горния венец е мноого подут и ясно се очертават зъбки, дали ще избиват наведнъж, не е ли рано?

# 542
Не е рано, напълно нормално, както и да са две заедно е нормално.
Моракселата е заразна от типа,че каквото пипат или лапат, така би се пренесло както в яслата, така съм чела

# 543
Моракселата е заразна и ужасна.

# 544
Кога е най - добре да се въведе белтък и прясно мляко?
И са питам вашите деца до кога са пили мляко вечер и нощем? Ние имаме заместена вечеря, на 11м сме, но това мляко си му е фаворит и това е. Направо си взима шишето, млякото, дава ми в ръцете и ми обяснява да му правя. Нощем си яде 1 2 пъти. Като види млякото се разтреперва от кеф..

# 545
И са питам вашите деца до кога са пили мляко вечер и нощем? Ние имаме заместена вечеря, на 11м сме, но това мляко си му е фаворит и това е. Направо си взима шишето, млякото, дава ми в ръцете и ми обяснява да му правя. Нощем си яде 1 2 пъти. Като види млякото се разтреперва от кеф..
Моя син е на 13 месеца.
Лека полека започнах със белтъка.
А прясно мляко вече хапва .
Той е записан на държава кухня и там десертите  ги правят със домашно  краве мляко .

# 546
Добре де,гледам в соц.мрежи,на 7-8м. бебета палачинки с цяло яйце банан и масълце им правят?! 😁
Моя син е на 13 месеца.
Той е записан на държава кухня и там десертите  ги правят със домашно  краве мляко .

# 547
Нарича се метод на захранване водено от бебето

# 548
Добре де,гледам в соц.мрежи,на 7-8м. бебета палачинки с цяло яйце банан и масълце им правят?! 😁
Моя син е на 13 месеца.

То в соц. мрежи и *орно с животни има. Това не го прави редно.

# 549
  • София
Цяло яйце яде от 10м, прясно мляко от 11м.
В други държави схемите са различни и често може да видите такива храни да се дават от 6-7м и да не се въвеждат както в България. Така, че не се учудвам на такива рецепти и схеми. Алергени тип киви и ягоди някои дават в началото дори. Първата седмица в менюто може да намерите всичко от кисело мляко до сьомга (чуждестранни схеми, не българска).

Малкият АМ не го оставя вечер, въпреки че всички останали хранения са заместени от 8++. Без него не може да заспи. Когато го откаже тогава.

# 550
Белтък и прясно мляко въведох след годината. Водят се тежки за преработка от детския организъм, затова се препоръчва да не се бърза.С прясното мляко се оказа, че моето дете има алергия и в чист вид можеше да пие след 3 годишна възраст. Отбита е на 11 месеца, нощното мляко махнах на 1г3м.

# 551
Ягоди, киви, сирене, домати , грах, броколи , телешко, кисело мляко и др. присъстват в пюретата 4/6 +.Живея в Англия.

# 552
А как се маха нощно мляко?

# 553
  • Пловдив
Белтък и прясно мляко дадох след годинката. Преди това стават палачинки без яйце, такива с кокосово мляко ( примерно) и т.н, има доста рецепти, ако държите да давате палачинки Simple Smile
Още давам АМ на заспиване, на 1 г и 3 месеца е и си го пие цялото, към 250 мл.

# 554
  • Пловдив
Към 10 месец махнах нощното мляко и като цяло АМ. Прясно мляко вкарах в 11 месец.
Не съм си стремяла да махам нощното хранене, просто заместих вечерята и явно го засищаше повече от АМ и спря да се буди и да търси.
Ягоди и такива неща в сезон под годинка е бил.
Броколи, карфиол от 4 месец накрая. Грах, леща, зелен фасул 5-6 месец.
Мед на годинка.
Общо взето четох, четох, и си направих собствена схема, която да следвам.

За никнене на зъби никога не съм давала панадол/нурофен, при температура под 38° също не давам.

Общи условия

Активация на акаунт