За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 715
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Добре искам и аз да попитам.
Ако има ваксина срещу менингит на каква възраст може да се постави на детето

# 451
Сега взех да търся инфо и излиза, че и 6-валентната ваксина и Синфлорикса са срещу менингит. Ама то има няколко вида менингит и не знам дали тези защитават от най-опасния. Ще питам педиатъра дали има и друга ваксина. Ако някой има информация, моля да сподели.

# 452
Някой в др тема спомена Бексеро, питайте.

# 453
На 8 и 16 седмица и сложиха на бебка за менингит,  живея извън Бг, затова ми беше интересно  дали в Бг е вкл. в задължителните ваксини.

# 454
Мамчета,от чисто любопитство,някоя използвала ли е аналога на Aptamil - Cow & Gate?

# 455
Да  , аз съм доволна.

# 456
Някой знае ли как може родителят да получи достъп до здравното досие на бебето?
Срещам противоречива информация - на едно място пише, че се подава заявление на място в НЗОК и достъп може да има само единият родител.
На друго място чета, че ако си родител и имаш достъп до своето досие, ще се появи информация и за детето ти. Аз имам достъп до своето досие, но няма данни за детето ми. Ако го потърся по ЕГН също не попадам на резултат - “Лицето няма предишна регистрация” се появява.
Някой има ли повече информация?

# 457
Някой знае ли как може родителят да получи достъп до здравното досие на бебето?
Срещам противоречива информация - на едно място пише, че се подава заявление на място в НЗОК и достъп може да има само единият родител.
На друго място чета, че ако си родител и имаш достъп до своето досие, ще се появи информация и за детето ти. Аз имам достъп до своето досие, но няма данни за детето ми. Ако го потърся по ЕГН също не попадам на резултат - “Лицето няма предишна регистрация” се появява.
Някой има ли повече информация?
Чрез пик номер от нап
Отивате със личната карта.
И когато влезете във  системата чрез вашите данни може да въведеш егн на бебето и така ще следите всичко за бебето като ваксини
Прегледи

# 458
Момичета като казахте как става и сега влязох да си видя здравното досие всичко е точно с изключение, че има данни , че през 2018 г. Съм била при някакъв кардиолог , което е лъжа направо съм в потрес

# 459
Аз също имам регистрация ,но къде точно трябва да вляза ,за да си видя здравното досие?

# 460
Да , може ли да дадете линк?

# 461
  • София
Зелено ако при бебе на 1м?!
Изцяло на АМ Новалак +чай на Хип за колики

# 462
При ходене на зъболекар за първи път носи ли се някакъв документ, синя книжка?

# 463
Здравейте. При никнене на зъби какво е поведението на детето спрямо температурата? Става въпрос за бебе на 6 месеца и половина. Няма още зъбки, но педиатърът от два месеца казва, че венците са надути и скоро ще избие зъбче. Днес следобед вдигна около 37.8 температура. Случва ми се за първи път и малко се паникьосах, съответно дадох панадол и свали до 37. Сега все още поддържа 37 температура. Направих и домашен тест за ковид, защото исках да съм сигурна, че не е това. Отрицателен е. Във вторник имаше и ваксина. Според вас какво може да е? Зная, че не сте лекари, ама до утре ще се притеснявам много. Утре ще звънна на педиатъра, а за спешното не знам дали ще ме приемат на серозно с такава температура. Благодаря ви, момичета. Ще се радвам на всеки един отговор!

# 464
Аз също имам регистрация ,но къде точно трябва да вляза ,за да си видя здравното досие?
На сайта на здравната каса в раздел Пациентско досие. Трябва да притежавате или Уникален код за достъп, взет лично от филиал на НЗОК във вашия град или с ПИК код от НАП.

Общи условия

Активация на акаунт