За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 705
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Не, нищо му няма.

# 526
  • Германия
Аз имам един проблем. Когато дъщеря ми беше болна, през деня отказваше да яде. Няколко пъти през нощта пи мляко. От тогава вече една седмица се буди през нощта за мляко, цели два пъти. Пие по около 180мл. Всяка нощ по едно и също време- в 1:30 и 5:00. Плаче много и се разсънва, ако и дам вода. Вече се храни нормално през деня, хапва стабилно от общата храна. Много трудно я отказах от млякото. Не ми е проблем да ставам през нощта, но не мисля, че е здравословно дете на 2,3г да пие по два пъти мляко всяка вечер. Онзи ден искаше на обяд да пие мляко. Плака доста, но ако и дам веднъж, ще иска всеки път да заспива с мляко.
Та, как да постъпя?

# 527
  • София
Давай, моята е на 4г.и още пие мляко, сега и с Ковид като беше също.
Ще разреди спокойно.

# 528
С биберон ли пие? На обяд бих дала мляко в чаша. Като цяло ако суче от шише, просто минете на чаша. Търси по-скоро сукането, не толкова млякото.

# 529
  • Германия
През деня пие от чашка водичка, но през нощта пие от биберон. Възможно е. Не мисля, че го прави от глад.

# 530
  • София
Моята бе е скала никога, сега пие  от шише със сламка.

# 531
Здравейте,мили хора!

Малък мъж на 3 месеца напоследък заспива САМО легнал върху мен или баща си ...

То, добре - първият път го слагам заспал в леглото, ама през нощта като едвам виждам и не знам на ко свят съм след кърмене, като го сложа върху мен да заспи....ми и аз заспивам без да се усетя...
Всеки път изпадам в ужас, това дете да не се издуши отгоре ми...

Има ли други толкова привързани дечурлига??

Знам, ме може да е фаза, но мен и корема започва да ме боли вече Sad
.

# 532
  • София
Аз съм същата
Една вечер бях заспала и той върху мен.... Събуждам се главипката лееееко назад, баща му като видя... Майко мила 😳

# 533
Много е малък и е нормално да търси такава близост. Отминава постепенно. Сложете кошарата до спалнята или легло тип next to me или просто го оставяйте до вас ако е нощно време и спите, винаги от вътрешната страна, далеч от възглавници и завивки.

# 534
Той не иска на леглото, а върху нас - по коремче 😐😐😐
Пробвала съм и кошарата до нас - не, братче!

Не са колики - минаха, просто си търси нашата топлина, ама то е всяка вечер Sad((

# 535
Той не иска на леглото, а върху нас - по коремче 😐😐😐
Пробвала съм и кошарата до нас - не, братче!

Не са колики - минаха, просто си търси нашата топлина, ама то е всяка вечер Sad((
Спането по корем е много опасно за малки бебета, защото диафрагмата се притиска и особено след като вие спите. Приспете го и може пак да е гушнат, но до вас по гръбче, с ръката ви върху коремчето, за да ви усеща. Но по корем без надзор, не.

# 536
Някои деца започват да се въртят на 3м. и си е съвсем безопасно, щом го правят сами.
Не знам дали конкретното е започнало, само казвам да не се ошашкат други хора, че децата им спят по корем.

# 537
Здравейте. При никнене на зъби какво е поведението на детето спрямо температурата? Става въпрос за бебе на 6 месеца и половина. Няма още зъбки, но педиатърът от два месеца казва, че венците са надути и скоро ще избие зъбче. Днес следобед вдигна около 37.8 температура. Случва ми се за първи път и малко се паникьосах, съответно дадох панадол и свали до 37. Сега все още поддържа 37 температура. Направих и домашен тест за ковид, защото исках да съм сигурна, че не е това. Отрицателен е. Във вторник имаше и ваксина. Според вас какво може да е? Зная, че не сте лекари, ама до утре ще се притеснявам много. Утре ще звънна на педиатъра, а за спешното не знам дали ще ме приемат на серозно с такава температура. Благодаря ви, момичета. Ще се радвам на всеки един отговор!

Без да съм чела предишните коментари - температурата е от ваксината, това е нормално. На втория ден след ваксината вече ще е по-добре. Панадол и нурофен се дава само ако температурата е над 38 градуса и Никога, никога при никненето на зъбите!!!

# 538
И защо да не се дава при никнене на зъби? Случвало се е 3-4 пъти да дам Панадол, заради зъб. Събужда се с истеричен рев, никакви гелове не помагат. Видимо е заради болката. Защо да оставям детето да се мъчи, след като Панадол може да се дава и при болка, не само при температура.

# 539
Няма никакъв проблем да се дава Панадол или Нурофен при никнене на зъби. То си е и написано в листовката. Дори педиатърката ми е казвала, ако има силна болка и не може да спи да й натъркам на венците сироп или да дам със спринцовката.
Не бях давала никога, до преди 2-3 дни. На 2.2г и избиват кътниците. Казва, че я боли зъбче и плаче. Еми давам й преди лягане 3-4мл и си спи спокойно детето. Няма да я мъча.
От ваксини никога не е имала реакции и не се е налагало да давам каквото и да било. Вчера й сложихме последната ваксина (доста я бяхме отложили) и също няма реакция.

Общи условия

Активация на акаунт