За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 701
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Момичета здравейте,  спомняте ли си колко кг. са били вашите бебоци ( момичета) на 7 месеца. Днес мерих бебка и е 7.100, струва ми се малко.

# 571
Добре е, бибонс,
на см расте ли?

8.800 и 70см е била дъщеря ми на 7м и половина

Но то е много индивидуално.

# 572
  • София
На 7 м. 8.000 кг и 70 см, глава 44,гърди 43 см. При поло ение, че се роди 4300 и не е наддаесла повече от 500 гр. на месец.
Синът ми е бил 8600 и 69 см, с рождено тегло 4.000 кг в момента е на 10 г и е 26 кг.
Та общио взето едно с едно няма.

# 573
Добре е, бибонс,
на см расте ли?

8.800 и 70см е била дъщеря ми на 7м и половина

Но то е много индивидуално.

Расте на см, пораснала е с 3 см на дължина, както има растеж и в обиколката на главата и гърдичките. Иначе на почти 6 месеца е 6,300 като се роди 2,600 и 49 см. Понеже като гледам върви по-мъничка от деугите бебета и за това все се тревожа за наддаването.

# 574
  • София
Недей да се тревожи, щом се развива нормално няма проблем.
Дъщеря ми е на 4 и с раз ерите на 5 годишна. Ужас за мен. 😂19 кг и 223 см. 30 номер обувки.

# 575
Има дребнички, спокойно, напълно нормално е

# 576
Здравейте на всички може да мие тъпо въпроса ми но мисля за бебето ми и искам да не правим грешно нещо.Днес имунизираха нашето бебчо за 2рия месец две инжекции и още една Rotarix 1 прием но дадоха от устата,това нормално лие и лекара каза че може да вдига температура и написа сиропче,свещички и лепенки против температура.Ако вдига кое да дадем?Благодаря ви на всички.

# 577
Здравейте на всички може да мие тъпо въпроса ми но мисля за бебето ми и искам да не правим грешно нещо.Днес имунизираха нашето бебчо за 2рия месец две инжекции и още една Rotarix 1 прием но дадоха от устата,това нормално лие и лекара каза че може да вдига температура и написа сиропче,свещички и лепенки против температура.Ако вдига кое да дадем?Благодаря ви на всички.

Ротарикс е ваксина, която е на капки и се дава през устата.
Ако вдигне над 38.5 се дава или сироп или свещичка се слага. В никакъв случай и двете! Имат указания на какъв интервал могат да се прилагат.

# 578
  • София
В търсене съм на ортопед за бебе на 1м в района на кв Орландовци... И очен лекар за дете на 5г... Очаквам предложения

# 579

Ротарикс е ваксина, която е на капки и се дава през устата.
Ако вдигне над 38.5 се дава или сироп или свещичка се слага. В никакъв случай и двете! Имат указания на какъв интервал могат да се прилагат.
Radeva 87 много ти благадаря

# 580
Дъщеря ми на 8 месеца и половина беше 7,750кг.

# 581
Kene, това се случи като период през втория месец. За него бе качила само 200гр. От началото на трети месец сме на Аптамил АР и до момент нещата са добре, дори започна прием на номер 2. За преход от Хип АР към Аптамил за мен имаше съществена промяна още първите 24 часа.

# 582
И защо да не се дава при никнене на зъби? Случвало се е 3-4 пъти да дам Панадол, заради зъб. Събужда се с истеричен рев, никакви гелове не помагат. Видимо е заради болката. Защо да оставям детето да се мъчи, след като Панадол може да се дава и при болка, не само при температура.

Ами говорете с лекари и специалисти, със зъболекари ако трябва. Съветите тук, как не е проблем да се дава панадол, щото детето виждаш ли плаче, са ПОГРЕШНИ и ОПАСНИ, защото ще подведат много майки да правят същото. Като онази майка, която се оплакваше, че четири вечери давала панадол на детето щото зъбите го болели, а то не спирало да плаче... още повече, че при малките бебета не можеш никога да си сигурен какво им е, в повечето случаи реват истерично, защото им се спи, но не могат да заспят

# 583
  • София
Лично лекар ми е казвал да давам Панадол при зъбоникнене, ако е ужасно критично. И съм го правила 2-3 пъти при нетърпими кризи. Но говорим за еднократно, не дни наред.
Самите съставки на Панадола са не само за температура, но облекчават и болка.

# 584
https://m.youtube.com/watch?v=5nyQIioRh60
Видео на зъболекар, която обеснява какво трябва да се прави при никнене на зъбки, за който му се гледа.
 Ами аз не бих се доверявала на педиатър, който дава такива съвети. Това как можеш да разбереш, че малко бебе го болят венците, а не му се спи, или няма колики, или иска да го гушкат, носят или нещо друго, за мен е необяснимо. Ръцете са им в устата през повечето време, това не може да е признак. Това че реват истерично, не значи, че нещо ги боли

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 08:52 от Little heart

Общи условия

Активация на акаунт