За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 694
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Дами, споделете подходящи лекарства и методи за 3м бебе, което видимо плаче заради зъбче (коликите отшумяха)

# 676
Има чесалки за зъби, които се слагат в хладилника и така студа облекчава. Отделно съм взимала чесалки, които приличат на четка за зъби, но са по твърди. На тях слагам гел за зъбчета на Бочко( на билкова основа, на етикета пише, че става за 0+м) и се използва, колкото пъти на ден има нужда. Ако положението не се облечи от горните методи, слагам гел с лидокаид(Калгел), използва се до 3-4 пъти на ден.
В наистина много крайни ситуации съм давала Панадол, общо за 19 зъба избили до момента съм давала 4-5 пъти.

# 677
  • София
Чесалки разни, гелчета, давала съм и Камилия (тя май имаше лек ефект, но се дава само няколко дни). Като цяло най-облекчава дъвкането при малкия. Геловете влошаваха нещата по мои наблюдения (при него). Имаше и едно силиконово пръстче за дъвкане, още като го види и отваряше уста и се смееше Grinning

# 678
Ако преминете на АМ,не е фатално….. 🙂 педиатъра Ви е препоръчал лечебно мляко,а вие искате да го смените,защото “иска да спрете да кърмите”. Решението и детето са изцяло ваши,но ако съм на Ваше място,не бих се замислила. Аз ако имам запек или се изхождам на 2-3дни,не искам да си представям какви са болките,какво остава за това малко хайванче. Не ви критикувам,питате,аз изразявам мнение. 🙂
Има ли заместени хранения? Ако намалите количеството твърда храна, подобрява ли се? Вземете си направление за гастроентеролог, не е хубаво запека да се неглижира, защото става хроничен.

На закуска, обяд и следобедна закуска хапва твърда храна, през останалото време за приспиване суче, също и през нощта.
Благодаря момичета, ще вземем направление за гастроентеролог, дано се оправят нещата скоро!
Прочетете само няколко страници от темата колко бебета стадат от запек заради АМ и пак помислете колко адекватно е да смениш кърма с "лечебно"  мляко. Кърмата е естествен про и пребиотик и смяната най-много съвсем да бетонира стомахчето.
Най-логично е лекар подобно да се запознае с менюто на детето и така да се направи корекция на количества/състав.

# 679
Съгласна съм. Но никога не съм била на мнение,че “от кърмата по-хубаво няма”. Смятам,че това е една доста дълга тема на разговор и не е за тази тема дори. Надявам се,преди да сте написали коментара си,да сте помислили за майките на АМ,които не са имали кърма как ли ще се почувстват. 🤔
Само не знам кое й е толкова естественото на тая кърма,при условие,че от там всичко минава. 😬
Ако преминете на АМ,не е фатално….. 🙂 педиатъра Ви е препоръчал лечебно мляко,а вие искате да го смените,защото “иска да спрете да кърмите”. Решението и детето са изцяло ваши,но ако съм на Ваше място,не бих се замислила. Аз ако имам запек или се изхождам на 2-3дни,не искам да си представям какви са болките,какво остава за това малко хайванче. Не ви критикувам,питате,аз изразявам мнение. 🙂
Има ли заместени хранения? Ако намалите количеството твърда храна, подобрява ли се? Вземете си направление за гастроентеролог, не е хубаво запека да се неглижира, защото става хроничен.

На закуска, обяд и следобедна закуска хапва твърда храна, през останалото време за приспиване суче, също и през нощта.
Благодаря момичета, ще вземем направление за гастроентеролог, дано се оправят нещата скоро!
Прочетете само няколко страници от темата колко бебета стадат от запек заради АМ и пак помислете колко адекватно е да смениш кърма с "лечебно"  мляко. Кърмата е естествен про и пребиотик и смяната най-много съвсем да бетонира стомахчето.
Най-логично е лекар подобно да се запознае с менюто на детето и така да се направи корекция на количества/състав.

# 680
  • Пловдив
Няма какво майките на деца хранещи ги с АМ да се чувстват гузни. Децата порастват и хич не ги вълнува на кърма или АМ са били.
Дали ще ядеш "боклуци", защото пазарът ни е залят с такива продукти и никой не може да ме обори, как видиш ли си гледам картофи и те са био /гледаме продукция и без да се пръска не става, отделно, че не се знае и подпочвените води какви са/ и ще кърмиш или ще даваш химия под форма на АМ.
И това с имунитета не е гаранция, познавам боледуващи деца на кърма. Моят на АМ един път е бил болен и два пъти до момента със сополи като тръгна на ясла.

# 681
Никой не критикува майките, които дават АМ. Да спреш да кърмиш заради запек и на мен ми се струва не съвсем добро решение 😀 Освен храната на детето, може би и кърмещата майка също би могла да промени храненето, като пие повече вода например...

# 682
Много пъти съм хвалила тези ръкавички, но са си страшно попадение поне при нас. Малката вече е на 9 месеца и все още помага за зъбите, както и гелчето на Бочко. Взимали сме в началото и такива гризалки с гелчета за хладилник, но тя не ги одобри много. Ръкавичката е закупувана от Вис Виталис по мои спомени около 10-12лв.

# 683
  • Седмото небе
И при нас тая ръкавичка е любима, вече е на 10+++ м, но много и се кефи. Тя освен че я чеше и шумоли вътре, вече се занимава и лепката да маха слага, доста време откарва с нея. А по повод зъбоникненето при нас за 1,5 м излязоха вече 5 зъбчета, в началото давах Осадент гранулки, сега само с гелчето Осадент мажа сложено на силиконово пръстче. Него ползваме и с пастата за зъби на Нук. Само докато ме види с него в ръка и е вече ухилена от ухо до ухо, понеже знае че следва любимото и почесване.

# 684
Никой не критикува майките, които дават АМ. Да спреш да кърмиш заради запек и на мен ми се струва не съвсем добро решение 😀 Освен храната на детето, може би и кърмещата майка също би могла да промени храненето, като пие повече вода например...
От прекалено много вода, накрая може да се окаже нехранителна кърмата Simple Smile Има много за и против и в двете посоки. Нито едното е края на света, нито другото е манна небесна. Мъжа ми никога не е бил кърмен, дори не знае какво е това, на 35 години е, все още незнае какво е антибиотик, дано и не му се наложи да разбира Simple Smile И то тогава млеката не са били като сега, една хумана и това е, медицината напредва, развива се всичко и т.н. и не винаги новото е "пълен боклук" в сравнение с "едно време какво имахме" Simple Smile

Недейте да критикувате майки, които по една или друга причина не кърмят. Това е абсолютно личен избор. Кърмата не винаги е най-правилният избор за всеки човек, много зависи и от бебето, и от това с какво се храни майката, как се храни, стрес, и още куп други външни фактори, зависещи и независещи от нас Simple Smile

Каквото такова, аз бих посъветвала дамата, да намери педиатър, на който може да се довери на 100% и да си слуша педиатъра, не комшиите, не съфорумци и т.н. Това са сериозни неща, на които трябва да бъде обърнато сериозно внимание, не са от типа, "Каква количка да си купя"

# 685
Не знам кой къде видя да критикуваме майките, които дават АМ. А това за 35 годишния мъж дето не е взимал никога антибиотик е поредната измислица, която чета в темата.

# 686
Може ли линк към тази ръкавичка?
Не я откривам на сайта на Вис Виталис 😒

Много пъти съм хвалила тези ръкавички, но са си страшно попадение поне при нас. Малката вече е на 9 месеца и все още помага за зъбите, както и гелчето на Бочко. Взимали сме в началото и такива гризалки с гелчета за хладилник, но тя не ги одобри много. Ръкавичката е закупувана от Вис Виталис по мои спомени около 10-12лв.

# 687
  • София
Понятие "нехранителна кърма" няма да отбележа само.

# 688
Не знам кой къде видя да критикуваме майките, които дават АМ. А това за 35 годишния мъж дето не е взимал никога антибиотик е поредната измислица, която чета в темата.
Прекарайте малко време извън нета тогава, има и такива хора : )

# 689
И аз не я открих там. Явно е изчерпана, но пък в Хиполенд я има. https://www.hippoland.net/kikka-boo-rakavitsa-za-ventsi-i-zabi-d … sinya-31303040071
Може ли линк към тази ръкавичка?
Не я откривам на сайта на Вис Виталис 😒

Общи условия

Активация на акаунт