Случи ми се нещо странно XXV

• 91 520
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми е интересно по какъв начин ги описват. Бабата на майка ти прибрала ли е някоя люспа? Добре, че не пишат тук някои съфорумци, които налазват всякакви подобни теми и изкарват глупак всеки, който мисли, че това не са измишльотини и бабини деветини. Но, всъщност няма точно описание на змей. Според мен, змеят общо взето се припокрива с дракона, който е герой от други митологии. Факт е, че на различни континенти има подобни едно на друго митологични същества. Аз мисля, че това е на база на някакви оцелели същества от ерата на динозаврите.
Честно казано не знам дали е прибрала люспа. Ако го беше направила най-вероятно щеше да е изложена в някой музей 🙂, или щяхме да си я пазим у нас. Мисълта ми беше, че старите хора са вярвали в тези неща.

# 496
Имала съм невроза, получена след неприятно събитие (според лекар невролог, не съм решила аз така). Не можеш да си представиш през какво преминах за повече от месец, моля се никога да не се повтаря.
Все пак, да напомня, че невроза е психично състояние (разстройство) и по нея не работи невролог, а психолог.
Може би някаква невралгия се има пред вид.

# 497
Имала съм невроза, получена след неприятно събитие (според лекар невролог, не съм решила аз така). Не можеш да си представиш през какво преминах за повече от месец, моля се никога да не се повтаря.
Все пак, да напомня, че невроза е психично състояние (разстройство) и по нея не работи невролог, а психолог.
.

Точно невролог преди време ми постави диагноза невроза и ми изписа Стрезам, което е за тревожни разстройства и т. н. Първо изключи неврологични причини за едни болки в очите, за които ме изпрати личната при него. Оказа се невроза, защото спрях рязко цигарите след 30 години яко пушене

# 498
Цитат
Баба ми, лека й пръст, ми е разказвала, че нейната майка веднъж, докато отивала до кладенеца, от където взимали вода, някъде извън селото, е чула нещо много силно да се завихря и да излита от кладенеца. Като погледнала вътре, водата още се “движела” и около кладенеца имало няколко огромни люспи. Била сигурна, че змей е пил от водата. Също баба и дядо са ми разказвали, че, когато са били деца, старите хора казвали, че змейове участвали във войните, които са се водили по това време. Колко е вярно не знам, но те вярвали в тези неща.

Bebe Max, на баба ти и дядо ти не са ли им споделяли старите хора, от къде са знаели тези факти?

# 499
  • София
Докато сме още на темата за змейовете вижте какво открих в "старите книги" така да се каже:

" Всяка мома, която вече е лазарувала, е защитена от лошата поличба да бъде грабната от змей горянин."

# 500

По съвет на близък лекар отидох на невролог, тъй като оплакванията бяха по същество неврологични - изтръпване на половината тяло, слабост в краката, виене на свят, недостиг на въздух и много още подобни. Неврологът каза, че това е невроза, получена от преживяване. Каза, че ще се оправи и така стана. Аз не съм лекар, за да мога да кажа, това е мнение на лекар, доста известен невролог. Само да кажа, че когато отивах, никой не ми вярваше, че не съм добре, отидох сама с колата и паднах, излизайки от нея.

# 501
Да се включа и аз...
Преди 5-6 години телефонът на баба ми (стационарен) звъни. От отсрещната страна се оказва свако ми, като любопитното в случая е, че никой никого не е набирал. Даже в първия момент не могли да се разпознаят, свако ми се учудил, защото на дисплея на телефона му (също стационарен) се изписало "Частен номер" вместо този на баба. Бяха се разбрали да ходят на село, а по това време, през януари, имаше страшни дъждове и студ, ниската част на селото беше дори наводнена. Не знам какво им се е въртяло из главите да решат да ходят, но чрез този разговор се отказаха, слава Богу. Знам, че има логично обяснение -  преплитане на линии, разни дуплекси, триплекси и т.н. и съм на 99% убедена, че е било точно това. Все още ми навява хлад от тази случка обаче 😄

Мой приятел ми е разказвал как преди време на семейно събиране телефоните на майка му и леля му били сложени един до друг на масата. В един момент телефонът на майка му звъни и изписва, че леля му я търси... докато телефонът на леля му си стои най-спокойно. Чувала съм, че телефонните измамници правели подобни номера - на теб да ти изписва, че е някой познат, а всъщност са те, но отново - бррр, в първия момент като го чуеш си е зловещо  🙂

# 502
Това лято се запознах с едно момче, но така стана, че се запознахме (казахме си имената) в края на срещата ни. Преди това не усещах нищо към него, но в момента, в който си каза името, ми се сви сърцето. Беше осезаема болка с някакво чувство на тъга. Срещата беше супер случайна и оттогава не сме се виждали, обаче все още като се сетя, ми става тъжно, сякаш някъде имам изгубен приятел. Не познавам друг човек с това име и даже може би за първи път го чух тогава.

А иначе за телефоните - наскоро бях на две погребения и близките разказваха някакви странни случки с телефоните на покойниците във времето между смъртта и погребението. Сякаш енергийното тяло продължава да действа върху техниката.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 10:09 от Cafe

# 503
А иначе за телефоните - наскоро бях на две погребения и близките разказваха някакви странни случки с телефоните на покойниците във времето между смъртта и погребението. Сякаш енергийното тяло продължава да действа върху техниката.

О да, за това да се шашна до известна степен от случката с баба ми допринесе и фактът, че майка й почина няколко месеца по-рано. Досещате се, живееше в къщата на село. Ден преди случката, моята майка пък получила обаждане от скрит номер. Чувало се само пращене.

Относно имената, моя приятелка неведнъж ми е казвала, че е някак е знаела името ми още преди да се запознаем. Тук рационалното е, се нанесоха на нашата улица и е твърде възможно да го е чула някъде и подсъзнателно навързала към мен.
И все пак част от мен явно много иска да повярва в свръхестественото, все си казвам "ами ако е истина?"

# 504
  • Milky way
Имам доста ужасяващи спомени от детството си. Изпитвах неописуем страх да ме оставят сама вкъщи. Оправих се едва когато пораснах. Ще ви разкажа една от случките…. Да съм била на 4-5г. майка ми и баща ми си бяха вкъщи, в хола, а аз бях в спалнята им и си играех. Имаше едно топче… Помня, че оставих топчето на стол и  отидох при нашите за малко. Когато се върнах топчето го нямаше. Беше под леглото. Реших, че нещо иска да си играе с мен. Оставих топчето пак на стола, отидох при нашите и като се върнах топчето беше на друго място.. и така си играех и го намирах на различни места- в детското ми креватче, на секцията, в спалнята на нашите и т.н. Накрая накарах баща ми да дойде да види как ще изчезне пак, но това не се случи Close И така никой не ми повярва какво съм изживяла. Чудя се какво може да е?

# 505
Да се е търкулнало от стола до под леглото?

# 506
Да се е търкулнало от стола до под леглото?
И да е подскочило само на креватчето,на спалнята,на секцията?.....няма как да стане.

# 507
Защо да няма? Има гумени топчета които подскачат. Авторката не е дала обяснение какво е топчето.
Не е казано и дали не е имала по- малък брат, сестра, или животинче. Така от изложеното може да се направят предположения и логични обяснения.

# 508
  • Milky way
Ако имах брат, сестра или животно щях да спомена. Споменах единствено майка ми и баща ми. Няма начин топченцето от стола, на когото съм го оставила само да отскочи на другия край на стаята.

# 509
  • Там където
Ако имах брат, сестра или животно щях да спомена. Споменах единствено майка ми и баща ми. Няма начин топченцето от стола, на когото съм го оставила само да отскочи на другия край на стаята.

Може прото да се е търкулнало... За децата си важи на страха очите са големи Simple Smile Въпреки всичко, ако си имала усещането за нечие присъствие може би наистина е имало нещо. Чувала съм, че духове на починали или абортирани деца в семейството често идват да си играят/общуват с живороденото дете.

Общи условия

Активация на акаунт