Случи ми се нещо странно XXV

• 91 527
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Може ли линк?

# 481
  • София
А тези дяволи се счита, че се подвизават сред нас, приемайки образа на някой човек ли? Т.е. някой от хората,  с които общуваме може да се окаже такъв? Иначе да си има своя си човешки живот с работа, дом, семейство?

# 482
Аз мисля така , всеки един от нас се вселява дявола понякога чрез гнева , зависта , да не говорим за убийствата и другите лошотии. Това е дявола и яко му се подадеш забравяш за Господа , а при него има само любов усмивки щастие

# 483
Не вярвам в дяволи, ангели и подобни, за мен човек става лош с причина не е просто ей така - начин на живот, среда, семейство.

# 484
  • Там където
Човекът (каквото и да представлява това понятие Simple Smile) винаги има в себе си и добро и зло... Не мисля, че образование, среда, начин на живот го променят. Прото понякога има условия за повече зло или повече добро. Разбира се зло и добро също са относителни понятия. Все пак си мисля, че "злите" сили, каквото и да стои зад това наименование, понякога атакуват лабилните психически хора- деспресирани, неуверени, в лош период от живота си и ги карат да вършат чудовищни неща. Разбира се в съда, никой не вярва на тези твърдения, просто отиваш в лудница или затвор.

# 485
Така е във всеки има добро и лошо. Всичко е в главата на човека. Появява се нещо, което го пречупва и вече в зависимост от това дали има силна психика, се вижда как реагира. Някои изпадат в депресия или се самоубиват, други пък извършват престъпление, трети получават псих. разстройство.
Акушерката, която преби онова бебе, близки казваха колко уравновесена и прекрасна жена е и как никога не би направила такова нещо, диагнозата беше бърнаут. Не мисля, че я е обладало нещо, вземала е часове и от пренатоварване е отключила агресия.
Не оправдавам, просто казвам, че не може да се приеме за обладаване ако не помниш нещо или е нетипично за теб. Дори да преме съда, че има обладаване не е добре да отменя затвор или лудница или друга институция, защото такива "обладани" хора трябва да се ограничават.

# 486
Дълго се чудех дали да разкажа, защото е много лично. Все пак се реших, за да предпазя някой от моите грешки. Историята ще бъде дълга.
Започвам с предистория - Преди около 10 години, все още млада и глупава студентка бях се влюбила много в едно момче с което бяхме гаджета, но определено не бяхме един за друг. Една вечер след поредното скъсване, от някъде ми изскочи магия за любов. Казах си, какво пък толкова и с целия си акъл реших да я пробвам. И о чудо след няколко дена се събрахме отново, въпреки че не бяхме се чували от месец и нямаше изгледи да се съберем. В последствие обаче ми се изясни, че нямаме бъдеще заедно и аз го зарязах и развалих така наречената магия.
Още в края на същата година се запознах с бившия ми съпруг, а след още една вече бяхме женени. Малко по късно се роди и синът ни и до тук с хубавите неща. Малко след това започнаха ужасни кошмари, беше ме страх да заспивам. Имах наистина прекрасна коса, а един ден просто започна да пада на шепи и бях останала с 1/3 от нея. След това започнаха здравословни проблеми, а накрая за капак с мъжа ми се разведохме. Кошмарите продължаваха, а здравето ми съвсем се скапа.
Колко съм се молила на Бог само аз си знам.
Една вечер сънувах един сън : Разхождах се през нощта по улиците на някакъв град и видях една жена, която беше много красива. Когато я погледнах заплаках и си казах, как искам и аз да бъда така хубава (към този момент бях 37 кг и почти без коса, изобщо не приличах на себе си). Жената дойде при мен и каза, че ще ми помогне. Насън ме заведе в някакво много злокобно място, а там имаше някакъв много страшен човек, който ми напомняше на зъл шаман или магьосник. Когато ме погледна се разкрещя, че нямам работа там, повече да не идвам и че не може да ми помогне.
Стреснах се и се събудих. От този ден нататък, малко по малко започнах да се оправям и спрях да сънувам гадни сънища.
Все си мисля, че глупостта да се занимавам с магия е виновна за всичко и че когато не ти е писано да стане нещо не трябва да се месиш в съдбата.

# 487
Трудно се споделят подобни неща, благодаря, че го направи.
Казват, че няма бяла и черна магия, всичко против чуждата воля е наказуемо (по Божиите и вселенските закони). Тук се включват и не само действия.
Изобщо не ми е работа да давам съвети но мисля, че трябва да молите за прошка, дали лично дали мислено но да освободите човека от оковите с вас. И изобщо да се молите по този казус на този, в който вярвате.

# 488
Трудно се споделят подобни неща, благодаря, че го направи.
Казват, че няма бяла и черна магия, всичко против чуждата воля е наказуемо (по Божиите и вселенските закони). Тук се включват и не само действия.
Изобщо не ми е работа да давам съвети но мисля, че трябва да молите за прошка, дали лично дали мислено но да освободите човека от оковите с вас. И изобщо да се молите по този казус на този, в който вярвате.
Молих се дълго и си мисля, че заради това отново съм добре. Никога вече не бих направила такава глупост

# 489
Аз затова съм на мнение че изтърканото "внимавай какво си пожелаваш" е вярно. Магии като тийн съм "правила", беше ми попаднала една книга с разни магии, нищо не стана. Но пък ако щете вярвайте, всичко което съм си пожелала се е сбъднало. И почти винаги точно както съм го пожелала, но все се оказваше че не е хубаво. Сега си пожелавам само печалба от тотото и обещавам че парите няма да ме променят, ама на не се сбъдва 😂 Сигурно трябва да пусна фиш, за това 😂
И в гледането не вярвам, смятам че човек има собственна воля и живота не е предначертан. Може би големи събития, но за да стигнем до тях избора е наш. Майка ми ходила при накакъв гледач (така ли е мъжкия род на гледачка 🙈), той казал някакви неща за мен и сестра ми, тя ги записала на лист. Този лист ми попадна 1-2г преди да замина в чужбина, едимственното, което познал за мен беше че ще емигрирам, нищо повече.
С приятелка обаче решихме да си гледаме сами на кафе, ей така на майтап. Аз казвах какво "виждам" в моята чаша, тя в нейната и се смяхме. Не знам какво съвпадение беше, но доста от нещата си познах. Най фрапантното беше бебето в пръстен. След 2г се омъжих бременна. Не го исках това дете, пазехме се, не беше планирано, но не успях да го махна на време и се оженихме. Другите бяха по дребни неща, но все пак.
Пробвала съм след това- ми виждам утайка от кафе и нищо повече

# 490
sssxxxx, недей си вменява такава вина. Не мога да кажа, че съм веща в областта на магиите, но и те не се правят току така. Може би и изобщо нищо не си направила, събрали сте се по някаква ирония на съдбата, но ти мислиш, че е заради някаква домошарска магия, прочетена кой знае откъде, която си направила. Недей да се обвиняваш, има необясними състояния, добре е, че си успяла да се измъкнеш. Развода е достатъчно неприятно събитие, което може да ти докара куп проблеми на нервна почва. Имала съм невроза, получена след неприятно събитие (според лекар невролог, не съм решила аз така). Не можеш да си представиш през какво преминах за повече от месец, моля се никога да не се повтаря. Гледай напред и си опичай акъла какви ще ги вършиш, не живей с тази история.
ПП. Интересно ми е какво е станало с омагьосаното момче
И аз съм чела, че бялата магия не е добро нещо, независимо, че не се прави за лошо. Ако двама души трябва да са заедно, Бог ще ги събере, не бива да се насилват нещата, защото наистина не водят до добро.

# 491
sssxxxx, недей си вменява такава вина. Не мога да кажа, че съм веща в областта на магиите, но и те не се правят току така. Може би и изобщо нищо не си направила, събрали сте се по някаква ирония на съдбата, но ти мислиш, че е заради някаква домошарска магия, прочетена кой знае откъде, която си направила. Недей да се обвиняваш, има необясними състояния, добре е, че си успяла да се измъкнеш. Развода е достатъчно неприятно събитие, което може да ти докара куп проблеми на нервна почва. Имала съм невроза, получена след неприятно събитие (според лекар невролог, не съм решила аз така). Не можеш да си представиш през какво преминах за повече от месец, моля се никога да не се повтаря. Гледай напред и си опичай акъла какви ще ги вършиш, не живей с тази история.
ПП. Интересно ми е какво е станало с омагьосаното момче
И аз съм чела, че бялата магия не е добро нещо, независимо, че не се прави за лошо. Ако двама души трябва да са заедно, Бог ще ги събере, не бива да се насилват нещата, защото наистина не водят до добро.
Не знам дали магията или това че понякога в момент на афект, каквото изрека се случва.
Един много странен пример ще дам.
Нашите си взеха нова сушилня. Има няма 3 - 4 дена след това се скара с майка, не помня защо, но бях адски бясна и на ум си нареждам, дано сушилнята гръмне. Е няколко секунди след това познайте какво се случи, наистина гръмна. Сега като се сетя ме е срам.
Същата работа с косата, седмица преди да почне да пада си правя прическа и не знам защо на ум си викам, колко ще е жалко ако падне и колко грозна ще съм без коса.
Има и други по - незначителни случки и то все са за лошо.
Имам позната ясновидка, която веднъж ми беше казала, че имам дарба, но си вредя само, един вид автомагия и трябва да си променя мисленето, защото сама се закопавам. Не знам дали да вярвам, аз съм от тоя тип хора, които мислят логически и отхвърлят такива неща, но тея странни случки ме озадачват.

# 492
Историята която разказах е истинска ,и да ...много хора няма да повярват в
това.Но всеки има право да вярва или не вярва .
Виждам ,че има и други включили се със разкази за змейове.

Замислял ли се е някой ,от къде идват  някои наши приказки ,в които се говори за змейове ,хубави моми .

Това са неща ,които са предавани от уста на уста ,неща които не са художествена измислица ,били са видяни .И тогава се е явил някой ,който да го разкаже ,и да го превърне в приказка.Не случайно змейовете присъстват във нашият фолклор.

Нека да вземем и Снежанка за пример като приказка ,която вече идва от друга страна ,и няма нищо общо с българския фолклор,написана от Братя Грим .
Там се разказва за завистта ,която мащехата изпитва към доведената си дъщеря .И понеже няма как да промени този факт и да се пребори с природата,злата мащеха използва магия ,давайки на Снежанка отровна ябълка ,както и др неща които вече не си спомням ,пак чрез способа на магия .
Е ,това не са ли пак действителни неща ,магиите под всякаква форма които са се правели в миналото  , правят се и сега с други способи разбира се  ,за съжаление - но факт ,с цел да унищожиш и промениш съдбата на човека ,който не обичаш .
Баба ми, лека й пръст, ми е разказвала, че нейната майка веднъж, докато отивала до кладенеца, от където взимали вода, някъде извън селото, е чула нещо много силно да се завихря и да излита от кладенеца. Като погледнала вътре, водата още се “движела” и около кладенеца имало няколко огромни люспи. Била сигурна, че змей е пил от водата. Също баба и дядо са ми разказвали, че, когато са били деца, старите хора казвали, че змейове участвали във войните, които са се водили по това време. Колко е вярно не знам, но те вярвали в тези неща.

# 493
На мен ми е интересно по какъв начин ги описват. Бабата на майка ти прибрала ли е някоя люспа? Добре, че не пишат тук някои съфорумци, които налазват всякакви подобни теми и изкарват глупак всеки, който мисли, че това не са измишльотини и бабини деветини. Но, всъщност няма точно описание на змей. Според мен, змеят общо взето се припокрива с дракона, който е герой от други митологии. Факт е, че на различни континенти има подобни едно на друго митологични същества. Аз мисля, че това е на база на някакви оцелели същества от ерата на динозаврите.

# 494
От известно време започнах да гледам една дама и по точно нейни онлайн включвания .Възрастна е ,и винаги твърди ,че  има дяволи сред нас или джинове.Тя е турско говоряща..Преди два дни пусна видео  в стара турска къща.Ужасяващо е.

В тази връзка се сетих за нещо, което дъщеря ми ми разказа преди няколко месеца. Тя е на 15 години и е здраво стъпила на земята. Не вярва в никакви свръхестествени същества.
Та, лятото бяхме на почивка в Турция, в малко селце, точно срещу Резово се пада. Спахме в апартамент в къщата на един българин. Къщата е точно срещу гробищата. Гледахме да не обръщам внимание на гробищата, пък и беше толкова залесено, че на практика не се виждаха.
След почивката, тя ми разказа, че една нощ – към 2-3 часа през нощта, както си е лежала с телефона в кревата, е чула шумулене, все едно някой бърка в найлонова торба. Първо не е обърнала внимание, защото всъщност в тяхната стая, в която спяха със сестра и, имаше една торба с лакомства. Това шумолене се е повторило 3-4 пъти. След малко е усетила някакъв студен полъх над себе си ( а нощите там бяха много горещи). Но най-страховитото е, че е усетила студен допир, като от ръка, върху своята ръка в частта между рамото и лакътя. Докосването е било два пъти. В същия момент, тя се е вцепенила от страх, но баща и е станал до тоалетна и това изведнъж е престанало. Питах я защо още там не ни е разказала, но каза, че не искала да ни плаши, особено сестра си – на 6 години.

Общи условия

Активация на акаунт