На мен ми се случва нещо такова откакто се помня, но определено не е сънна парализа, защото имам пълна свобода на тялото, знам, че лежа в леглото, мога дори да си мисля неща, макар и мисълта ми да тече заспало.
Някакво лепкаво състояние между будност и сън е, в което чувам бучене/свистене в ушите, имам усещане, че тялото ми се рее и превърта или лети с огромна скорост през пространството и сякаш се стряска на всеки няколко секунди и мускулите ми леко конвулсират. Понякога има гласове или музика. Понякога се сменят съновидения светкавично (често са някакви кошмароподобни). Винаги е достатъчно само да си отворя очите, за да спре, но затворя ли ги - започва пак. За да спре окончателно, е необходимо да се разбудя напълно - да стана за чаша вода или да не затварям обратно очи за поне 10-15 минути.
Доста е неприятно, последния път нарочно не отварях очи, за да видя дали ще спре от само себе си, но си продължаваше, а е уморително (поне за мен) и накрая се отказах и станах. Също, като отворя очи, първите 5-10 секунди ми е доста замаяно.