На мен ми се случва нещо такова откакто се помня, но определено не е сънна парализа, защото имам пълна свобода на тялото, знам, че лежа в леглото, мога дори да си мисля неща, макар и мисълта ми да тече заспало.
Някакво лепкаво състояние между будност и сън е, в което чувам бучене/свистене в ушите, имам усещане, че тялото ми се рее и превърта или лети с огромна скорост през пространството и сякаш се стряска на всеки няколко секунди и мускулите ми леко конвулсират. Понякога има гласове или музика. Понякога се сменят съновидения светкавично (често са някакви кошмароподобни). Винаги е достатъчно само да си отворя очите, за да спре, но затворя ли ги - започва пак. За да спре окончателно, е необходимо да се разбудя напълно - да стана за чаша вода или да не затварям обратно очи за поне 10-15 минути.
Доста е неприятно, последния път нарочно не отварях очи, за да видя дали ще спре от само себе си, но си продължаваше, а е уморително (поне за мен) и накрая се отказах и станах. Също, като отворя очи, първите 5-10 секунди ми е доста замаяно.
) и аз застанах в средата на двора. Баба нареждаше някакви неща, припявайки и аз повтарях след нея. Едновременно с това ме пръскаше с малко водичка. Добре, че двора ни не се вижда много, много от съседите, че кой знае каква гледка сме били. Помня, че ни беше много забавно и сега това е мил спомен от баба ми. Странното тук е, че след няколки часа небето се навъси и наистина заваля. Случайност или не, за мен си остава загадка дали наистина го предизвикахме.
Ако житните кръгове се бяха случили някога из българските ниви, сигурно щяха да бъдат обяснени със самодиви. Сега имаме извънземни за тая цел. Градските легенди си ги има, просто са леко по-различни сега.