Случи ми се нещо странно XXV

• 91 482
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Естествено, че е така, като гледа човек в обектива, от снимката гледа този, който гледа снимката Simple Smile

# 526
Виждам, че добре си прекарвате в обсъждане на онова предаване, което не ми е познато - не искам да преча и можете да си продължите, но междувременно се реших да споделя нещо и да видим как ще се приеме, защото историята е къса, но странна /покрай обясненията ми ще стане по-дълга, но пък е добре да направя някои такива/. По принцип лесно може да се отпише като сън, защото тъкмо бях се събудил, но за сметка на това се бях изправил, завъртял настрани и смъкнал краката си върху пода /т.е. вече седях отстрани на леглото, готвейки се да стана съвсем официално/. Та ако човек може да заспи седнал и без опора за гърба си, значи съм голям талант. Лично аз трудно заспивам седнал, така че не вярвам този път да съм успял и то след цяла нощ на спокоен сън.

В това си състояние виждам през отворената врата на стаята /лятно време, спях на отворено заради жегите и същата си беше отворена още преди да стана/ своя родственица да минава по коридора. Беше облечена в пижама и се насочи към стаята след моята, която е нейна спалня. Видях само гърба ѝ, но бях убеден, че е тя - познавам си човека все пак! Та станах почти веднага и се запътих към стаята, за да я поздравя с "добро утро". Но изненада! В стаята ѝ няма никой - вратата е широко отворена и виждам идеално какво има или в случая няма вътре. Тръгнах наобратно по коридора и започнах да проверявам стаите по пътя с цел да я потърся макар да ми беше странно как въобще съм я изпуснал - е, никъде я нямаше! Най-накрая стигнах до кухнята, която е последната възможна стая за проверка и тя е там - облечена с различни дрехи, грее някаква храна на готварската печка. И не изглежда да е започнала току-що. Естествено, попитах я и каза, че е тук отдавна.

Малко факти:
1. предвид времето ми за реакция и структурата на жилището няма как да е отишла в стаята си, да се е преоблякла и да е отишла в кухнята, че даже да сложи нещо на котлона и да започне да го притопля. И за капак да не съм я засякъл някъде по пътя - освен ако е открила телепортацията като метод за придвижване без да ми каже.

2. както отбелязах не видях лицето, а само гърба ѝ, но няма кой друг да е. По онова време там живеехме трима души и никой от тримата не канеше гости - обичахме да си се радваме на спокойствие у дома. Пък и по това време останалите живущи в жилището обикновено бяха станали скоро от сън подобно на мен или бяха на работа. Затова съм убеден, че не е имало кой друг да се разхожда там дори да съм спал до преди момент и да не съм следил какво става наоколо. А и коя ще е тая жена, дето е дошла на гости по пижама /копие на пижамата на човека, когото смятам, че видях, впрочем/, че и прилича на споменатата моя родственица - ръст, коса, въобще всичко?

3. вървеше в посока, където освен стаята /на няколко метра вдясно/ право срещу нея има вграден шкаф, намиращ се в края на коридора. Задънена улица, казано така! Просто няма откъде да е минала и да я пропусна. Отляво е стена и няма стаи или нищо. Все пак станах веднага щом я видях и тръгнах след нея, минавайки по маршрута, по който тя трябва да мине, за да отиде в стаята, в която в крайна сметка я намерих. Няма друг път, по който да заобиколи.

Та в тоя ред на мисли си мисля, че това трябва да е някакъв двойник на въпросния човек - от онези, за които се разправя, че хората виждат понякога. С каква цел мина пред очите ми, не знам! Не го заговорих, нито нищо - само станах и тръгнах по него, ако има някакво значение.
Халюцинация, сто процентова. И описанието ти го доказва напълно. Вероятно е от недостиг на нещо в организма ти. В повечето случаи се касае за недостиг на витамини от група Б.

# 527
  • София
В стаята ми има много снимки и портрети на децата.Разбира се, че винаги гледат към мен Simple Smile))Не е ли така с всички портрети?
Да, ако съм горе- долу срещу него. Но ми се случи да застана точно под него и очите също бяха надолу, а не напред. Качвала съм се нависоко на стълба, заради едно перде и тогава бяха нагоре, чак се виждаше повече от бялото на очната ябълка. Явно наистина е някакъв ефект, защото е от онези много старите снимки, където е рисувано допълнително отгоре.

# 528
  • Далечният изток
Ако правилно помня, в Бачковския манастир има такава икона.

# 529
В „Седемте престола“ има.Мисля,че беше на Йоан Рилски.
https://www.facebook.com/7prestola/photos/a.275958289277194/1141524146053933/

# 530
  • София
Халюцинация, сто процентова. И описанието ти го доказва напълно. Вероятно е от недостиг на нещо в организма ти. В повечето случаи се касае за недостиг на витамини от група Б.

Моля, обясни ми как описанието ми доказва, че е халюцинация! Чудя се и защо тоя недостиг се е проявил само веднъж - още на същия ден ли съм успял да покрия сериозен недостиг на витамини от група Б? Все пак щом се е стигнало да халюцинации, вероятно не е нещо малко, така че приемам, че е сериозен недостиг. То ако всяка сутрин халюцинирахме, защото към момента не сме си набавили дневната доза витамини...

Винаги е полезно да поговориш с медик за тези неща и да научиш нещо по въпроса. Предполагам, че си медик предвид убедеността ти и дори точната диагноза. Не греша, нали?

# 531
  • Deutschland
Любимите ми ловци на духове ще ги дават отново. Едно време ги гледах и беше доста страховито. Снимат на разни места по света, не само в Щатите. Пускам поста

# 532
Добре де, това не е тема за телевизионни предавания, прекалявате!
Дори няма да питам защо вярвате на поредици с рейтинг!

# 533
  • Варненска клюкарка
То и тема за тълкуване на сънища не е, ама ги има на всяка страница. С горния ти протест все едно да заклеимиш и инфото за книги по тематиката която се обсъжда тук, защото струват пари и някой печели от тях.
Хайде по-спокойно го давай. На мен като не ми е интересно просто  прескачам.

# 534
Книги с обяснения и тълкуването на случки и сънища е близо до темата.
Телевизия не.
Спокойна съм, не се притеснявай за мен.

# 535
  • Light of Zartha
Само, че преди имаше отделна тема точно за сънища. Не случайно заглавието е "случи ми се", а не "сънувах". Мен ме дразни тълкуването на сънища, но трая. Замряха и двете теми и отдавна не е имало нищо интересно така или иначе.

# 536
  • Варненска клюкарка
В предаванията също се обяснява и тълкува. А книгите също се оценяват
- критици, продажби, оценки от читатели (да не говорим обаче, че и в тях няма гаранция за коректно поднесена информация). И двете неща имат място втемата щом са по темата.
Не се притеснявам за теб.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 16:49 от Беллора

# 537
Предаването е точно за това - клипове на странни случки. Струва ми се по-адекватно да обсъждаме тях, отколкото сънища.

# 538
Здравейте,

Не знам дали съм за тук 🙈
Историята е малко объркана. Майка ми е починала млада, аз не я познавам. Отгледана съм от други хора.
Та, разбрах че е починала на 30г. Тоест някъде 97ма. г.
От друга страна,съм имала сънища с жена, която много ми напомня на нея.
Преди две години сънувах жена, облечена в бяло. Бяхме на семейна сбирка и имаше много баби,  а тя седна до мен, погали ме по главата и каза: Всичко ще е наред. Не се страхувай!.
След 5 -6 месеца ме диагностицираха с рак на гърдата.  
После, по време на лечението получих сепсис, заради химията. Агонията беше неописуема и на глас се молех на Бог да ми помогне. Направо бях като в транс от болка. Тогава изведнъж видях до краката си светъл, направо блестящ човек. Не се виждаше лице, само светло кестеневи, дълги чупливи коси и бяла дреха.. Този човек или ангел, издърпваше нещо като въжета откъм краката ми и полека лека болката отшумя. И успях да стана, и мъжът ми ме закара в болницата.
И сега,когато вече всичко е минало, косатами порастна, всеки ден като се погледна в огледалото виждам майка си. Тя е починала от рак и съм виждала нейна снимка точно след химиотерапия с такава коса като моята.
Започнах да чета една книга за кармата и постоянно мислите ми са в майка ми. Постоянно.
Имам чувството,че се опитва да се свърже с мен защото иска нещо, но не знам как да й отговоря или какво да направя.
И още разни странни неща се случват, докато мисля за нея. Например, помисля си за нея и поглеждам часовника 17:17. Или помислям си за нея и в същия момент детето чупи купичка в кухнята.
Все едни неща..
Не знам какво да мисля.

# 539
Вероятно много ти липсва,както и ти на нея и те закриля, доколкото е възможно

Общи условия

Активация на акаунт