Mами в Италия - част 27

  • 22 658
  • 269
  •   1
Отговори
# 180
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Хех, мисля, че идеята ми се схвана, благодаря  Wink

Тия пържоли аз не съм ги виждала изобщо.  Shocked
Благодарско за снимката, изглеждат мнноооого вкусно!

капери, карчофи , финокио е ясно
говоря за дръги неща и го разбира..ме.

Апропозито, отивам до супера да купя продуктите за Карбонарата и ще ги видя тия ... пърджолетки, продават ли се или не  Crazy

Лени, купувай оссо_букото, ама да знаеШ 4е са пипкави за готвене, каквото и да ти каже Влади Laughing.

ах, и забравих по_горе, никаква сметана в карбонарата. Peace

# 181
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Феиам4е от изброените от теб знам само,4е кар4офите на български са артиШок и толкоз...  Rolling Eyes

Етито,4естит Рожден Ден !

Желая ти много радост,Щастие и сбъднати ме4ти   bouquet  bouquet  bouquet

Деске,не се натъжавай,Ще мине и замине и Ще забравите Тъкмо Ще си една хубава слън4ева пролетна булка  Hug  bouquet Heart Eyes

# 182
  • Мнения: 191
ми преведете ми паста имботтита на български и ще започна да използвам българския еквивалент  Peace.

Ми може да се каже пълнена паста може би,не знам  Thinking

а пасташутта?

La pastasciutta (conosciuta anche solo come pasta) è un alimento tipico italiano.

Зна4и  - "паста".
Мисля, 4е наименованието идва от факта 4е се суши.

# 183
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
ми преведете ми паста имботтита на български и ще започна да използвам българския еквивалент  Peace.

Ми може да се каже пълнена паста може би,не знам  Thinking

а пасташутта?

La pastasciutta (conosciuta anche solo come pasta) è un alimento tipico italiano.

Зна4и  - "паста".
Мисля, 4е наименованието идва от факта 4е се суши.

Аз пък мислех, 4е заЩото е суха, т.е. не в бульон, както е "паста ин бродо"  newsm78 #Crazy

# 184
  • Мнения: 3 388
ЕТИТ честит рожден ден и от мен!   bouquet

Някой питаше за къщите. Ние например като сме със сепарационе дей бени, целяхме точно изгоди като тази  Laughing Примерно тази къща  е на името на мъжо, а следващата мислим да я пишем на моя име. Така данъците ще са по-малки, защото за мен това реално ще бъде първи дом. По същия начин може да имаме и два кредита. Ако мъжо не плаща мутуото например, банката няма да си иска парите от мен, въпреки че съм му съпруга, точно  поради факта, че сме избрали горепосочения режим.
Когато купуваме нова кола з амен, мислим да я пишем на името на мъжо, тъй като той няма инциденти и застраховката ще бъде по-малка, докато аз съм нов шофыор за италаинците и вноската ми е особено висока. Друго не се сещам конкретно за къщите и данъците ...

Влади, мерси за идейките, ще спретна нещо тези дни  Crazy

# 185
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
И понеже много се замислих по въпроса и уикипедиа не ми помогна особено, Щото има смисъл и да е както казва Весна, та само да ви успокоя, 4е и самите италианци не са много наясно :

http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=20061015025703AAbBj6J

Каквата и да е била на4алната при4ина де, днес си го използват като синоним на паста ми се струва.  Rolling Eyes

# 186
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Хех, мисля, че идеята ми се схвана, благодаря  Wink

Тия пържоли аз не съм ги виждала изобщо.  Shocked
Благодарско за снимката, изглеждат мнноооого вкусно!

капери, карчофи , финокио е ясно
говоря за дръги неща и го разбира..ме.

Апропозито, отивам до супера да купя продуктите за Карбонарата и ще ги видя тия ... пърджолетки, продават ли се или не  Crazy

Лени, купувай оссо_букото, ама да знаеШ 4е са пипкави за готвене, каквото и да ти каже Влади Laughing.

ах, и забравих по_горе, никаква сметана в карбонарата. Peace


Зависи от рецептата,бе.
Ди Роков ги праи само с доматен сос и Марсала май слага и не са хи4 пипкави. Друг е въпроса,4е аз не ги кльопам  Mr. Green

Веси,така пиШе в Уикипедията наистина и има логика в това,което казваШ ама тук при нас поне на пастаШута викат и на паста с помодоро  newsm78

# 187
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Хех, мисля, че идеята ми се схвана, благодаря  Wink

Тия пържоли аз не съм ги виждала изобщо.  Shocked
Благодарско за снимката, изглеждат мнноооого вкусно!

капери, карчофи , финокио е ясно
говоря за дръги неща и го разбира..ме.

Апропозито, отивам до супера да купя продуктите за Карбонарата и ще ги видя тия ... пърджолетки, продават ли се или не  Crazy

Лени, купувай оссо_букото, ама да знаеШ 4е са пипкави за готвене, каквото и да ти каже Влади Laughing.

ах, и забравих по_горе, никаква сметана в карбонарата. Peace


Зависи от рецептата,бе.
Ди Роков ги праи само с доматен сос и Марсала май слага и не са хи4 пипкави. Друг е въпроса,4е аз не ги кльопам  Mr. Green

Веси,така пиШе в Уикипедията наистина и има логика в това,което казваШ ама тук при нас поне на пастаШута викат и на паста с помодоро  newsm78

и аз ги правя само с доматен сос, ама много време им трябва, ина4е остават жилави. А трябва да внимаваШ да не им отиде по дяволите костния мозък. (аз пък ги оби4ам, ама бих яла само "дупките" Twisted Evil)

# 188
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Я така и така си говорим за манджи и понеже не ми се ходи "4ак" до Готварския  Mr. Green: някой да свирне една рецепта за леЩи4ка,плийс?  Praynig
Дове4ера съм си сама в нас,4е благоверния ме уведоми,4е Щял да ходи да играе ма4 та да взема да си сготвя докато го няма  Twisted Evil

# 189
  • Мнения: 2 379
Веси,така пиШе в Уикипедията наистина и има логика в това,което казваШ ама тук при нас поне на пастаШута викат и на паста с помодоро  newsm78
Ахам, и у назе.

La pastasciutta (conosciuta anche solo come pasta) è un alimento tipico italiano.

Зна4и  - "паста".
Мисля, 4е наименованието идва от факта 4е се суши.
Аз пък мислех, 4е заЩото е суха, т.е. не в бульон, както е "паста ин бродо"  newsm78 #Crazy
И на мен ми беше станало любопитно защо се казва pastasciutta и бях питала свекър ми за обяснение и той каза същото, което е писала и Феямче. Pastasciutta = pasta asciutta, т.е. оцедена от водата.
Обаче вече стана ясно, че има различни мнения по въпроса и всичките са логични Crazy
Обаче логиката сочи, че тогава всяка нормална паста със сос е пасташута. Паста in bianco също.
А защо тогава по подразбиране означава паста с доматен сос newsm78 Не знам...

# 190
здравейте мацки,

обикновено ви шпионирам, не сега ще ви пиша  Sunglasses

за мен pastasciutta е всичко което не е pasta fresca– иначе предполагам, че доста може да се спори по въпроса
 Thinking

ciao

# 191
  • Мнения: 191
за мен pastasciutta е всичко което не е pasta fresca– иначе предполагам, че доста може да се спори по въпроса
И аз имах това в предвид.
Но има и още нещо, в разли4ните географски области се използват и други наименования за едно и също нещо .
За мен беше интересно да про4ета линка на  Feiam.

Миленка, каква ти е лещата, полу-сварена или трябва да я вариш изцяло?
Аз обикновенно, ако трябва да се вари, слагам я от вечерта във вода.
В тенджерата под налягане запържвам малко 4есън, добавям лещата, нарязани 1-2 картофа и един морков, вода и сол и затварям капака и оставям да се вари 15-20  минути.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 14:03 от мамаx3(Vesna)

# 192
  • Italia
  • Мнения: 4 492
за мен pastasciutta е всичко което не е pasta fresca– иначе предполагам, че доста може да се спори по въпроса
И аз имах това в предвид.

Миленка, каква ти е лещата, полу-сварена или трябва да я вариш изцяло?
Аз обикновенно, ако трябва да се вари, слагам я от вечерта във вода.
В тенджерата под налягане запържвам малко 4есън, добавям лещата, нарязани 1-2 картофа и един морков, вода и сол и затварям капака и оставям да се вари 15-20  минути.



Ми леЩата е за цялостно варене. Rolling Eyes Аз си мислех да я накисна някъде от към 4ри следобяд докъм 7_7,30 ве4ерта и после да я бухна в тенджерата под налягане,дали Ще стане неЩо ? newsm78

# 193
  • Мнения: 191
Ми леЩата е за цялостно варене. Rolling Eyes Аз си мислех да я накисна някъде от към 4ри следобяд докъм 7_7,30 ве4ерта и после да я бухна в тенджерата под налягане,дали Ще стане неЩо ? newsm78
Пробвай да я вариш малко пове4е.  newsm78

# 194
  • Мнения: 2 379
Днес, както омешахте пастата и лещата, ми хрумна да питам нещо...

Сещате ли се за серията Orizzonti на Barilla?



Тая паста нали уж се прави от смляна леща, овес и разни такива неща.
Според вас има ли здравословно-диетичен момент в яденето на такава паста или е само реклама?
Идеята ми е дали изобщо може да се мине на консумация на такава паста с цел яденето да е по-диетично. Или пък да се мине предимно на pasta integrale (пълнозърнеста паста).
Аз съм яла от Orizzonti, май penne ядох и хич не бяха лоши. Обаче това е било инцидентно, никога не съм яла само такава паста за дълго време и не мога да преценя newsm78
Въпросът ми е дали може да се готви, както си се готви нормално, обаче с Orizzonti или с pasta integrale? Ще навреди ли много на вкуса?
Споделете мнение и опит от диетична и от вкусова гледна точка Wink

Общи условия

Активация на акаунт