Mами в Италия - част 27

• 22 635
  • 269
  •   1
Отговори
# 210
Абе нещо сте ми много съмнителнииии Thinking
Мине се не мине време и Лени задава някакви въпроси, сега Соня и тя Wink
Сонче, Folina папках, по 1 таблетчица на ден. Говоря в минало време, понеже я пих до края на трети месец и спрях. Само до тогава е наистина нужна.
На мен също ми се гадеше и имах ужасни киселини и понякога се чудех дали няма връзка с фолиевата. След края на трети месец гаденето ми спря, ама нали по принцип то тогава си спира, та не мога да ти кажа дали наистина едното има връзка с другото.
Хубаво е да се пие и преди забременяване, ако вече сте се захванали с бебеправенето Peace
Пак по същата система - 1 таблетка на ден.
Евтинка е и се продава свободно по аптеките, без рецепта.

P.S. Никога не съм варила леща, обаче рецептата на Соня много ми хареса Simple Smile))))))

# 211
Точно на обяд правих леща, ама от кутийките. За половин час е готова. Правих я по рецептата на мама - демек по български. Соса от лещата с малко вода възвира и бухаш в него лук, малко морков, чушка и целина, накълцани на дребно, чубрица и чесън и се варят около 20 минути. Прибавя се лещата и една-две лъжици домати, и още 5 минути. Накрая се изсипва запържения червен пипер. Добавих и малко позапържена панчетта долче.
Много я обичам и по италиански, ама не знам как точно се прави, Валтер й е спец, ама го нямаше да го питам.
Днес зълва ми има рожден ден, и ще го празнуваме у нас, със свекитата и един братовчед с приятелката си /за разлика от други години, когато се изсипваха всевъзможни роднини и приятели, пак у нас/.

# 212
а фолиевата к-на колко време преди забременяване я пиете ( или не я) Whistling

# 213
а фолиевата к-на колко време преди забременяване я пиете ( или не я) Whistling
Почваш да я пиеш, когато започнете с опитите.
Ако бебеправенето се проточи над 3 месеца да кажем, в които ти редовно си пиеш ф. киселина, може би е добре да се посъветваш с лекар дали не трябва да се направи почивка за известно време.
Но фолиевата киселина е безобидна и по принцип няма проблем при приема й Peace

# 214
Ехей дами,

за малко да ви остави 4овек и сложихте готварския форум в джоба си Laughing  chef Crazy

Не мога да взема отноШение по месните манджи: намерила съм си "нетипи4ен" италианец, за мой късмет: в къЩи се ядат само бели меса и риба, от време на време неЩо с кайма(свинска, не говежда)и разни леки колбаси... венъж в годината свинско филе ( за ре4ника: ариста ди майале Crazy)
итал. рецепти винаги си ги сверявам в интернет и после евентуално видоизменям неЩо....

Ленски, фолиевата е достатъ4но да се пие месец преди забременяването, но тъй като никой не знае кога то4но Ще се слу4и туй, е хубаво като запо4не бебеправенето да си гълтаШ всеки ден по едно. Hug Heart Eyes

ТукаШните лекари я препоръ4ват за през цялата бременност Peace

Деситке, адаШке, не се натъжавай, 4е малко се прото4ват неЩата по бракуването: дето вика Макдирок4ето Ще си супер свежа пролетна булка Heart Eyes Hug  bouquet

# 215
Преписвам какво пише на листовката на една фолиева киселина (Neopholic), която съм си купувала в Бг:

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото, се препоръчва приемането на Neopholic да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца от бременността. В случай, че бременността не е планирана, започнете приемането на Neopholic веднага след нейното установяване. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по една таблетка Neopholic всеки ден.

Всяка таблетка Neopholic съдържа 0.4 милиграма (400 микрограма) фолиева киселина.
Италианската Folina съдържа 0.5 милиграма (тук карам малко по памет, ама съм 99% сигурна).
Важното е дневният прием да не надвишава 1 милиграм, което са 2 таблетки. При продължителен прием на такова завишено количество има опасност от предозиране.

# 216
Фолиевата дори се пие година преди зачеването,ама ай сега...за мен това са простотии ,кой знае какво ще кажат един ден,че бременните които са пили фолиева са интосицирали бебето!Едно време бабите нищо не са пили,а света е още жив вече цели 2006 години!
Знаете ли коя е последната тъпня която научих сега покрай ремонта на къщата-гипса е силно карцерогенен!!! Shocked

# 217

Ани, аз съм си купила от БГ и мисля да почвам да пия.
1-2 месеца преди няма да навреди, пък недай си боже да се забавят процесите ще спра.
Това са витамини. Peace Peace

# 218
Здравейте момичета !
Минавам на бързо да ви по прочета и да се разпиша .

Ми аз фолиева киселина съм пила точно по 5-7 хапчета в началото и на двете ми бременности .
Само вида на хапчето ме караше  Sick да тичам до банята .

Леща правя като нарежа на ситно - лук , морков , чесън , кервиз и магданоз .
Задушавам ги в тенджерата под налягане прибавям лещата и вода и затварям , варя около 40 минути .
Отварям тенджерата добавям - сол , черен пипер , доматен концентрат или доматено пюре и 1-2 картофа .
Отново затварям и варя за още 15 минути .

# 219
   bouquet  Честит Рожден Ден Етит ,пожелавам ти много здраве и любов !   bouquet

# 220
Като енциклопедия сте браве браве  Heart Eyes

Лени,почвай ги да няма изненади  Joy айде заложила съм за теб,да не ме предадеш  Joy

Доколкото знам Фолиевата киселина е витамин В(някой си номер  newsm78)

Денис, малката кукла как е?оставя ли те да отдъхваш от време на време?

Влади, и аз си мисля,че сме прекалено информирани за някои неща,но май в днешни времена информирани  Peace

Италина, браво на вас!Аз още се назландисвам да му махна кърменето нощем,но по Коледа и това ще стане  Mr. Green

Харесала съм едно Дядо Мразче,което е закачено с ръчичките на въженце и се движи напред назад,а и едно вертикално съм харесала...мишлето много ще им се радва  Heart Eyes

Лека вечер!!!

ПП И ние се храним горе долу като вас,а и дечко така го храня!

ПП2 Ползвали ли сте ей такива кърпички http://www.neutrogena.com/ProductsDetails_322.asp на мен ми попадна една мостра и съм много доволна...но се чудя дали са еднодневки или не...аз  естествено я използвах 3-4 пъти и чак сега започна да се разваля леко,та се чудя!!!

ПП3 Айде бе Дани,къде се губиш...Как сте?

# 221
Като енциклопедия сте браве браве  Heart Eyes
...
Доколкото знам Фолиевата киселина е витамин В(някой си номер  newsm78)
B9 Mr. Green

# 222

Доколкото знам Фолиевата киселина е витамин В(някой си номер  newsm78)

B9, ако не се лъжа  Wink
Аз за преди забременяването съм наясно, питах за приема след оплождането  Crazy

# 223
хехехе,
Пиколина ме изпревари  Heart Eyes

# 224
ето, нали уча италиански: кажете как е дафинов лист? alloro li?

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 20:08 от Lennie

Общи условия

Активация на акаунт