Счетоводител в нужда се познава 18

• 34 526
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Благодаря ви Simple Smile

# 91
Здравейте има ли право работодател да освободи служител който е назначен със срок на изпитване по чл 71 ,когато работникът има малко дете до 3г. Иска ли се разрешение от ИТ в този случай.

# 92
Здравейте има ли право работодател да освободи служител който е назначен със срок на изпитване по чл 71 ,когато работникът има малко дете до 3г. Иска ли се разрешение от ИТ в този случай.
Да. По чл.71 може да те освободи веднага без значение деца и тн.

# 93
Благодаря за бързия отговор

# 94
  • На плажа
Здравейте,мъжа ми работи към ВиК и подаде декларация за данъчно облекчение,но само за едното дете,което е на 12 години.Другото дете навърши 18 год. през октомври 2021г.
Трябваше ли да включи и него,след като е в заварено положение?
И може ли аз,като свободна професия,да подам декларация за 18годишното дете?

# 95
  • Пловдив
Здравейте,мъжа ми работи към ВиК и подаде декларация за данъчно облекчение,но само за едното дете,което е на 12 години.Другото дете навърши 18 год. през октомври 2021г.
Трябваше ли да включи и него,след като е в заварено положение?
И може ли аз,като свободна професия,да подам декларация за 18годишното дете?
трябваше да го включите, да...в годината в която навършва 18 е разрешено да се ползва облекчението.
За другия въпрос незнам...мисля, че беше само, ако не достига сумата за да се изплати цялото облекчение.

# 96
Мъжът да подаде данъчна декларация,в която да включи другото дете

# 97
  • На плажа
Благодаря,като физическо лице или пак през работодателя и има ли някакъв срок?

# 98
Като физическо лице, за работодателя мина срока
На страницата на НАП е описано доста подробно

# 99
  • Пловдив
Благодаря,като физическо лице или пак през работодателя и има ли някакъв срок?
като физическо с декларация по чл.50 и с приложение 22в мисля беше...до 30,04. С ПИК става много лесно.

# 100
Здравейте! Имам следния казус - служител работи на СИРВ и последната му смяна по график е на 27.12 и по изчисления на извънреден труд и нощен е на минус 6 часа, обаче на 29.12. взема болничен, който се вписва и изчислява по 8 часа / като отпуските /. След тези три дни болничен, служителят излиза един вид с извънреден труд, а той реално не е работил повече. Въпросите ми са - Това извънреден труд ли е? и Трябва ли да го начислявам в заплатите като извънреден?

# 101
Болничните са по индивидуален график

# 102
Което означава, че това не е извънреден труд ли? За първи път ни се случва това нещо и не намирам никаква информация.

# 103
  • В полите на Пирин планина
Което означава, че това не е извънреден труд ли? За първи път ни се случва това нещо и не намирам никаква информация.

В тези дни, за които е БЛ, лицето трябва ли да е на работа по график?

# 104
Пише го в наредбата за работното време, частта за СИРВ. За периода на временната неработоспособност се изплаща по личния график на лицето. Ако е имал часове по график, тях пишеш. Ако ли не- не.

Общи условия

Активация на акаунт