В ноемврийската леха ще поникнат сто цветя!!!

• 11 785
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Бройте ме и мен към ски-феновете. Може да се каже че израстнах по ски-пистите на Пампорово. Запалих и моя мъж - страшно бързо напредна и сега е по-голям фен от мен. От 2-3 години покрай малкия съм карала само 1-2 пъти. Сега живеем в сърцето на Апите, близо до големите френски ски-курорти, ама...едва ли скоро ще се организираме за ски. Най-много да покараме и тази зима шейна с баткото , е аз ще се пека на слънце с бебока в слинга ...
Тук също времето е студено вече, макар и слънчево.
За този уикенд планираме ходене на цирк с баткото, ако не взема да родя... тапата почна да ми пада, а предния път 1-2 дена след това започнах да раждам. Вие какво ще правите?

# 61
  • София
Жени при мен няма проблем. Ако искаш прати ми мейл и ще гледам да ти го пратя като word документ.

# 62
здравейте, мамита!!! Аз вече трети ден съм затворена в къщи и мисля, че скоро ще полудея!!

Добре дошла отново Дачи- как да не те помня- като не млъкнахме 2 часа на срещата в О!Шипка Simple Smile

Тали, не прибързвай с дохранването- виж първо как стоят нещата с новия начин на кърмене- аз хващам гърдата от ареолата с показалец и среден пръст - като щипка- и я набутвам зялата в устата на бебето- много е ефикасно- и зърната ми не се разраняват- моята беба суче добре- даже връща по малко като прекали. Добре, че ме подсети за тия 200 лв- бях ги забравила- трябва обаче първо да излезе акта за раждане-и ако това се случи до 20-ти и се подадат документи до тогава- ще ги взема на 15 декември- тамън за Коледа Simple Smile а данъчните преференции- моя свекър като счетоводител ми препоръча  да не си тровя нервите с подаване на декларации- сумата,която връщат била много малка, защото данъчната основа се намалява с тези при нас вече 570 лева беше май... абе трябва да го смятам, за да видя има ли смисъл

Мони, доки измери бебата в четвъртък 2600, а в събота се роди 2800 Simple Smile

аз имам желание да карам ски, ама нещо не успях- иначе ходим всяка година, че любимия е фен- миналата зимя бяхме с Ран, по- минала бременна- а пък предшната- тъкмо бях започнала почти без проблеми да поря пистата - и така се пребих, че 3 дни не мръднах от леглото с навяхнат глезен. В детската градина ги водя на ски-училище от  3 годишни и тати се е зарекъл, че ще учи децата Simple Smile

# 63
 Цвети я кажи трябва ли предварително да говоря с анистезиолог за епидоралната ,понеже още не съм решила за нея и мисля в последния момент да реша искам ли я или не и ако е да колко парички е ?150 лв ли е още? КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД КАТО ПОДИ НЕ ТИ ДАВАХА ХРАНА?

# 64
  Аз да кажа, че в Шейново от 01.11 имат нови цени: 150 лв. за избор на екип и 150лв. за епидурална! За ВИП-а цената остава 40лв.!
  За ските - никога не съм се качвала на такова чудо, но пък аз мразя да се пързалям и изобщо ненавиждам зимата / нали съм лятно бебе  Mr. Green/, но наш тати е запален сноубордист и сега се е зарекъл да научи Вили на сноуборд, та да видим, кога и как ша стане с това бебе и с разходите покрай него  ooooh!!
   Ужасни сте: снощи гледам посред нощите как маате баници, сега за торти се разправяте....... ooooh!!!!!! Направо сте за бой  Crossing Arms!

# 65
  • София
  Аз да кажа, че в Шейново от 01.11 имат нови цени: 150 лв. за избор на екип и 150лв. за епидурална! За ВИП-а цената остава 40лв.!

Рени те не бяха ли и преди такива. Знам, че упойката от много време си е 150 лв.
Клюки упойката се плаща след това, така че не носи тезе пари с теб

# 66
  • Пловдив
Днес бях при доки на преглед,нашия бебок се е наместил вътре и няма никво намерение да излиза.Вече е 3 300кг,водите са добре,плацентата също.Доки каза ,че с тея показатели може да си искарам още десетина дена Shockedха тоя луд ли е!!А имам и 2.5 см разкритие.Вече преносвам с един ден и направо ви казвам,че ще полудея,само ми звънят познати и роднини по телефона да ме питат кво става що не съм родила ощеееееееееее smile3515С доки се разбрахме до неделя ако не стане нищо вечерта влизам в болницата да ме следят smile3515Точно това,което неисках да ми се случи ,ми се случва... smile3511,да влезна в болницата по-рано и да пренося.
Ето го и моя тумбак в началото на деветия месец.Сори ама нямам по нова...
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1471611

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 14:52 от ivanka1979

# 67
Фук- фук!!! Софкобофко е с 1см разкритие!!!!! А термина ми нали е на 15ти....
http://snimka.bg/album.php?album_id=37313&photo=181... хей ме на от снощи на портрет!
Бузите ми са яки, ама бебето, нещо май дребнее- казаха 6-6.5 паунда, което като смятам е 2700-3000гр... доктора вика "Нормално!", а аз до вчера мрънках, че ми е голям корема, а сега- че ми е малко бебето и Любовта се е видял в чудо с мене!!!
Така се развълнувах за разкритието, че цяла нощ не спах!  Crazy Laughing

# 68
http://jenny.dir.bg/_wm/files/?df=100998

Книгата на д-р Спок

Парола: 123456

# 69
Малиии sofkobofko, как ни дразнищ с тези потничета и роклички с тънки презрамки ..  Sly Тук вали сняг и всички сме "закотвени" у дома на топличко, кой прай тортички, кой банички  Joy Ние добре, че бяхме на консултация днес, че като излязох рано сутринта до обед бриших по улиците. Да успокоя всички с менструланите болки - не е задължително да са предвестник за съвсем скорошно раждане, а са подготвителни. Нашия доктор каза да ги гледам и като станат на 10мин (от началото на едната до началото на другата) да отивам да раждам, само че при нас имало време Simple Smile)) Също така и тези с течения разни - не е задължително да са гъбички или бактерии, ако е недразнещо течението. Аз вече два пъти исках да ми пускат изследване и моя доктор каза, че няма нищо, но исках да съм сигурна.
И да посрещна новите бебоци  Hug , мами, чакаме снимки, да ви радват мъничетата и да слушкат много   bouquet

# 70
Клюки, може да си поискаш упойката и в последния момент- винаги има дежурен анестезиолог- цената е 150 лв- давват се май на анестезиолога- не знам, защото при мен това е включено в договорката с лекаря - но горещо ти я препоръчвам- просто не знам как мамите без упойка изтрайват болката- наистина- не мога да си го представя...

качих няколко снимки от днес на малката в албума на бебетата- не е я снимам много, защото още не я пуснала жълтеницата, а няма дреха, която да не й седи като чувал Simple Smile на снимките изглежда много по- едра - на живо е дребничка и много по- красива- да видите и как й се радва баткото Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 16:10 от Цветина

# 71
Да успокоя всички с менструланите болки - не е задължително да са предвестник за съвсем скорошно раждане, а са подготвителни. Нашия доктор каза да ги гледам и като станат на 10мин (от началото на едната до началото на другата) да отивам да раждам, само че при нас имало време Simple Smile))
Ами аз бях така  по-миналата нощ с болки на 10 минути и се засилихме към болницата , ама...подготвителни се оказаха.
Днес бях при доки на преглед,нашия бебок се е наместил вътре и няма никво намерение да излиза.Вече е 3 300кг,водите са добре,плацентата също.Доки каза ,че с тея показатели може да си искарам още десетина дена Shockedха тоя луд ли е!!А имам и 2.5 см разкритие.Вече преносвам с един ден и направо ви казвам,че ще полудея,само ми звънят познати и роднини по телефона да ме питат кво става що не съм родила ощеееееееееее smile3515С доки се разбрахме до неделя ако не стане нищо вечерта влизам в болницата да ме следят
МНого е гадно това чакане, наистина. С Бобо преносих 10 дена, въпреки че имах разкритие и лекарите прогнозираха ранно раждане. И никакви съвети за подпмагане на по-ранно раждане не помогнаха. Ей това чакане направо...
Дано бебенцето ти тръгне самичко и не се наложи предизвикване.

# 72
качих няколко снимки от днес на малката в албума на бебетата- не е я снимам много, защото още не я пуснала жълтеницата, а няма дреха, която да не й седи като чувал Simple Smile на снимките изглежда много по- едра - на живо е дребничка и много по- красива- да видите и как й се радва баткото Simple Smile

Цвети, чудех се аз как я възприема баткото малката сладуранка, разбира ли че е живо същество, опитва ли се да й говори нещо?!? Много сладко ми се струва това ако е така Simple Smile

# 73
Споделям малко "хамерикански" опит- и на мен доктора, вчера ми каза да му се обадя и да тръгвам към болницата, ако контракциите продължават повече от 1 час и станат през 5 минути... Ама като не знам какво е контракция се чудя дали ще ги разпозная... сигурно де.

Цвети, СТРАХОТНИ СЛАДУРИ СА ТИ ДЕЦАТА!!!!!!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Понеже с моя брат разликата ни беше година и 18 дни в моя полза искам да те предупредя, че въпреки, че ужким не съм страдала от ревността на по- големите деца към по- малките, все пак съм успяла, в миг, когато майка ни, ни е била сложила на спалнята и двамата да го ритна по меката глава с обувчица "без да искам", а на малко по-късен етап- и да го съборя от коша в желанието си аз да се покача и люлея в него.
Ран е такова ангелче, че се съмнявам да ти създава проблеми, де, ама все пак имай едно наум  Grinning !!!

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 17:10 от sofkobofko

# 74
  • sofia
Вчера водих малката мишка на консултация. Пак е наддал много малко...

Тали, не бързай с добавката. Наддаването не е по желание на докторката. Щом си пълни памперсите, гладен не е останал Simple Smile
Бебо като яде преглъща, няма как да сбъркаш. Вместо да дърпаш зърното може да побутваш с пръст брадичката. Абсолютно възможно е да е гладен след 1-2 часа. Нощем му позволявам да ме ползва за биберона, иначе реве диването.
Ние сме с много странен режим. 2-3 часа суче почти нон-стоп, после спи като пън 4-5 часа.
Другото, че Теди нещо не можа да захапе както трябва и диването бозае само от зърното. Като успея да му вкарам в устата и ауреолата, точно след две дръпвания пак е на любимата си позиция  Twisted Evil
По тоя повод да ви кажа са супер евтино мазило ПАНТОГЕЛ. И с Бобо и сега много ми помага и нямам рагади (въпреки усилията на бебун).

Забравих да пиша за данъчните облекчения. Тази година се възползвах и ми възстановиха около 80 лв. (при намаление на данъчната основа с 360 лв) Толкова са, ако попадаш във втората (ако не се лъжа) категория за доходите.
Сега вече ще мога да взимам и детски.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 17:17 от vesi1

Общи условия

Активация на акаунт