В ноемврийската леха ще поникнат сто цветя!!!

• 12 148
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Честито и на мама Ралиар!!! Да е жива и здрава малката "адашка"  bouquet  bouquet  bouquet

За темите - забелязала съм при предишните мами, че чакат всички да родят и тогава се местят в "Родени...", явно, за да не се разкъсват групичките. Май днес тепърва е открита отчетната на октомврийки там, а имат и септемврийски октомврийчета Wink

Карил, каквото и да решиш - успех!!! А относно датата - 9.11. е много хубав празник - Архангел Михаил Hug

Айде, приятна вечер от мен, че чакам гости и ще пържа  едни кюфтаци  chef

# 91
Angeleyes Моля се за теб всичко да е наред, да е атравматично и бързо!!! Късмет!!! Peace
Честито бебоче на RALIAR! Да и е живо и здраво! Много да я радва!  bouquet  bouquet  bouquet
Роси74 , наистина си права...и за отклоненията и за майчиния инстинкт! Решението си е мое, но ми олеква като ме изслушвате и това ще ми помогне да реша по-адекватно. Благодаря!
ТАЛИ, не се предавай! Продължавай да кърмиш. Потърси чая за който Мишенце писа.Храни бебо на повикване, както правят много мами. Вчера в сп. МАМА ето какво прочетох: лицето на бебето при кърмене, както и цялото тяло са обърнати към гърдата. Бебето се насочва към гърдата, а не гърдата към него.Нослето и горната му устна са до зърното \ то само го намира, захапвайки цялата ареола\.
Засукване: 1. Носле към зърното 2. почакайте да отвори широко устата си и да изплези езичето си.3. Лекичко го придвижете към гърдата така, че да поеме в устата си не само зърното, но и колкото може по-голяма част от ареолата.
Ако е засукало добре: Нослето едва докосва гърдата 2. устните са обърнати навън 3. Част от ареолата, а не само зъроното са в устата му. 4. брадичката докосва гърдата.
Колкото по-често суче и колкото по-добре се изпразни гърдата, толкова повече мляко ще ситезира, за да отговори на непрекъснато променящите се нужди на бебо.
Надявам се да помогне, дано не съм ви отегчила.

# 92
ЧЕСТИТО НА МАМА ГАДАМЕР И МАМА РАЛИАР! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ КУКЛИ! НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.  smile3525  smile3525
AngelEyes,  ЩЕ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ! УСПЕХ!!!  newsm10

# 93
Честито на мама Raliar ! Да и е жива и здрава момата и много радости да им носи ! newsm51 smile3504 newsm51

Angeleyes стискам палци  Hug

Архангел Михаил е на 8 ноември, моля,моля  NaughtyWink

quote author=karil link=topic=138574.msg2640495#msg2640495 date=1162570711]
 После и ЕХО на бебо, който се оказа 3700 грама, на ден е наддавал по 80 грама, ако продължава така до термина ще е 4500 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
[/quote]
Карил не така , моля те Shocked Току що се прибирам и аз от преглед , и нашата мома е 3,700 Twisted Evil Ами , то не е задължително да продължи да расте в същите темпове Praynig, айде до 4 да ги докара , ама 4, 500  Shocked вече ще се стресна. То не , че ние с татко и не сме били над 4 кила, ама... Аз ще си чакам ... майка ми е по-дребна от мен, пък две бебета по 4, 600 е родила, нормално, а аз съм поне 10 см. по-висока и по-едра Wink
На теб стискам палци Peace

За контракциите и аз да се включа: на 5 мин. с 45 сек. продължителност , поне час Peace

# 94
оффф да се отчета и аз от посещението при доки-ми тя као ми видя големия корем се втрещи-каза ми че ми е много високо и стърчи напред,което при моята престаряла пацента не си е добре-тоест щом бебка не слиза надолу чвно хич не й е удбно и не може да се пъхне в таза-измери я уж в норма 3300-3400-но ми препоръча секцио Crazy
в понеделник рано ще ходя с нея на доплер и при завеждащата отделението в Тина киркова-д-р Григорова-да си каже и тя мнението и окончателно ще го решим-най ме е страх да не стане по малко и от двете-тоест да ми предивикат нормално раждане и да се заклещи(което е вероятно) и после секцио по спешност Stop-ама божа работа-в понеделник ще знам
говорих с Весето по телефона-каза че се чуства вече много добре-утре я изписват-очарована е от отношението на целия персонал в болницата-бебока си е при нея-само през нощта го оставя за да поспи-обяснявали й подробн как да кърми и иобщо били внимателни-така че запътилите се към тази болница да са спокойни Peace
Цвети-страхотна фамилия сте-а малката е направо за изпапкване Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Карил,не се тревожи излишно-нали знаеш че накрая ще стане така както е най-добре за бебко и за теб Hug(мерси за тортичката Embarassed)

# 95
Ето ме и мен и да не казвам, че писах половин час  и го изтрих без да искам!Ей, направо ми се допсува!Ама няма нали МАЙКА ще ставам! Laughing Laughing
Та така днес нали ходих на консултация в Шейново и да си кажа !
KARIL ти как разбра, че сме били по едно и също време, бе сладур такъв? Как не съм те видяла!? Аз бях там в 12,30ч до 13.00ч някъде и ми правиха същите процедури като на теб!
Моята бебка излезе към 3100 и аз също нямам признаци за скорошно раждане като изключим, че ми правиха туширане и имах цитирам 1 пръст разкритие!Но това май не емного признак за раждане преди термина!
Плацентата ми е втора степе и докито каза, че ще си носим поне седмица още!
Иначе всичко е наред!
Аз също се притеснявам за размерите, но ти определено ме удари в земята!
Но като се замисля дали трябва да се доверяваме толкова на тези данни newsm78 newsm78
Все пак е доказано, че има бая отклонение в данните на УЗИто за кг.-те/+-400гр./ #Crazy
Иначе те разбирам за особеното чувствоа да планираш нещо, което е баш баш Божа работа!
Но историята и ежедневието го доказва постоянно, че тези планирани и предизвикани раждания се случват и че в крайна сметка всичко е наред! Дишай дълбоко всичко ще се реши по най-хубавия начин!вервай ми.
ЦВЕТИИИИИИ много се радвам, че и ти ме помниш!
А колко се радвам и ти завиждам благородно естествено за малката НЕДА!Пожелавам ти от сърце да продължават все така да ти се сбъдват мечтите, както и тази да си имаш момиченце!
Спомням си как го коментирахме на срещата!Прегръщам те силно!
Ох с каква мъка пиша на този размазан монитор!Точно сега реши да се скапа #2gunfire #Crazy
Не мога да ви прочета писъмцата и едвам се включвам в актуалните неща, които си споделяте!Чак в неделя ще имам здрав монитор с неразмазан образ!Сега съм като Колчо слепеца!
Но както и да е, прекалявам с обясненията!
Ето сега немога да видя коя от вас ми казва, че сме комшийки в Дианабад!Абе, ужас!
Затова спирам да пиша поне, че само мрънкам!
Целувам ви!

# 96
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА СОФИЯ НА RALIAR ! дА Е ЖИВА И ЗДРАВА, ДА РАСТЕ ХУБАВА, ЗАСМЯНА, А НА МАМА - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !   bouquet

AngelEyes, стискам силно палци всичко да мине добре, успех !   Praynig

karil
, остави се на майчинската си интуиция, тя ще ти подскаже най-добре какво решение да вземеш ! Peace

# 97
   Честито на Raliar   newsm51! Все пак бебката не си дочака датата за секцио  Wink! Да е жива и здрава, много послушничка и да похапва здраво  smile3525! Мама бързо да се възстанови, за да може да се прибере при баткото и таткото в Търново  Peace!
   Малиииии, Марийче, кви са тия размери  #Crazy! Ма тоя бебок много здраво похапва! Ха дано и като се роди да е така  Peace! Стискам палци да избереш такава дата, когато и аз ще съм там  Mr. Green, та да си правим компания  Mr. Green! Само да не сме по едно и също време за раждане, че както казах и преди, незнам тоя слабичкия доктор как ще си го разделим  ooooh!  Mr. Green!
   AngelEyes, стискам и аз палци всичко да мине по вода и скоро да си гушкаш бебката  Praynig!
   Лека нощ от мен, че днес се размазах от чистене, подреждане и гладене  ooooh!! Искам само да спя, да спя, да спя....... smile3507

# 98
  • София
Честита госпожица на мама Raliar!!!    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   
Angeleyes, всички сме с теб и скоро очакваме чудесни новинки  baby_neutral
Дачи, направо ще ме скапаш от смях с твоито бисери  Joy
Карил, Мерелин, сигурна съм, че всичко ще се развие по най-благоприятния за вас и бебчетата начин  Praynig Peace
Цвети, много са ти сладички дечицата - Ран е одрал твоята кожа, а Неда - тази на Момчил Laughing

# 99
ЧЕСТИТА МАЛКА ГОСПОЖИЦА НА RALIAR! ДА РАСТЕ ЗДРАВА,ВЕСЕЛА И ЗАСМЯНА!
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm51 newsm51 newsm51

AngelEyes, успех newsm10 и нека всичко мине без проблем. fingerscrossedЩе чакаме новини.

Карил, ми пробвай вариантите които док ти е препоръчал. luvbed newsm79 wash hang 1dishes 1ironing И аз съм чувала че помагат.  Hands Thumbsup

# 100
 Добро утро, мами!  bouquet
 Понеже не пия кафе, а ми трябва нещо силно за събуждане, позволявам си да напиша нещо различно като стихче - 6. Това е едно от любимите ми, което винаги ми е давало кураж, когато съм била в затруднение, или размисли..

КОПНЕЖ

Блага Димитрова

Не закриляна да съм, а окрилена.
Не загърната, а с дух разгърнат цял.
Не зад нечий гръб, на завет приютена,
а до рамо срещу вятър завилнял.

Надявам се да ви хареса и да ви даде търпение, сили и късмет в този прекрасен НОЕМВРИйски ден!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
  • София
Здравейте, момичета!

Първо да ви се извиня, че се намесвам във вашата темичка, но нося хубава новинка.

Тази нощ, 04 ноември, в 00:10ч мама Жени (AngelEyes) е дала живот на малката Дарина! Госпожицата тежи 2950гр и е 50см!  newsm51

Мама Жени и малката са добре и ви пращат поздрави!

Да й е жива и здрава, много да я радва и да са много щастливи с таткото!

На тези от вас, които са родили пожелавам същото, а на момичетата, които все още чакат - леко и безпроблемно раждане и много положителни емоции.

# 102
  Жени, честито  newsm51 smile3525 newsm51!!! Да ти е много здрава и послушна малката Дари, да спинка много, да папка и да пълни пампите, а на теб бързо възстановяване ти пожелавам  smile3525  love001 smile3525!
    newsm59 ZLATNA, честит рожден ден! Да си жива и здрава, леко и безпроблемно раждане и скоро да се радваш на здраво и пухкаво бебенце, което да ви донесе много щастие  newsm59 newsm67
  Djein, честит рожден ден и на теб  nbirthday! Много здраве, щастие и късмет и безпроблемно раждане на малкото съкровище  nbirthday newsm67 nbirthday!

# 103
  • Sofia
Добро утро,мами!!!
Честито на RALIAR и  AngelEyes newsm51Да са живи и здрави малките принцеси baloni baloni baloni
karil,реши и действай така както смяташ,че ще е най-добре за теб и бебето.Ще направиш правилния избор Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
МЕРЕЛИН,сигурна сьм,че и при теб ще се направи най-доброто Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Лек ден на всички!По-кьсно пак ще се включа  bouquet
ZLATNA bdbaloniМного здраве и кьсмет ти пожелавам!!!

# 104
  • София
Честито и на мама Жени!!! Много да я радва малката принцеса!!! newsm51 newsm51  newsm51

Честити рожденни дни на ZLATNA и на Djein!!! newsm67
И на двете желая много щастие, любов, здраве, леко раждане и да ни зарадвате със сладки бебчета!!!
   nbirthday  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт