Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Вода може доколкото знам, или поне аз си пия

# 166
100% може вода. Добре е поне преди 8-10 часа да ти е било последното хранене за сутрешната КЗ.

# 167
12 часа гладна пауза е препоръчително. Няма да изпиеш литър вода преди изследването, една чаша не е от значение.

# 168
  • София
Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 169
Прием на остеозин и натаспин заедно противопоказни ли са?
В състава на остеозин 5мкг вит дз колко единици са, правилно ли се ориентирам, че са равни на половин капка вигантол?

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 19:32 от NOVA NADEJDA

# 170
Здравейте, преди 3 дена ми извадиха горен ретинирал мъдрец. Самата операция мина доста бързо и безболезнено. В тези 3 дена болка почти не съм имала, само леко опъване от конците. Тази вечер обаче вдигнах лека температура 37,2, нормално ли е толкова дни след операцията да вдигна температура?  Някой имал ли е подобен проблем? Дали не става въпрос за инфекция? Благодаря предварително!

# 171
Пиеш ли антибиотик?

# 172
Не, само Аулин ми предписаха, защото имал противовъзпалително действие

# 173
Той няма как да предотврати появата на бактерии. За тази цел се приемат антибиотици.
Реално, обаче, в момента няма какво да направиш. Просто се наблюдавай и си почивай. Ако до 2-3 дни симптомите не отминат, свържи се с лекаря си. Така или иначе, сигурно ще ходиш скоро, за да ти махнат конците.

# 174
На какъв преглед бихте отишли при болка по вдясно в областта на триъгълника? Като период 17-ти ден от МС. Не е типична болка по-скоро тъпа болка при свиване на корема. От събота на моменти го усещам това и стана тези дни след по-дълго стискане. За овулация вече минава периодът.

# 175
Ако е имало запек е възможно да е болка в дебелото черво. И ако не е добри изпразнено да продължава дискомфорта, най-добре да се вземе леко слабително и да се изчистят червата добре.
Иначе може и яйчник да е и апандисит, така че гадаене е.

# 176
Може и нещо с уро-системата да е. Мен така ме боля преди време и беше точно от това. Все пак, и пикочният мехур + пикочните пътища са разположени в тази област.
Но наистина без прегледи, всичко е гадаене. Аз бих изчакала да видя дали няма да отмине от само себе си.

# 177
На какъв преглед бихте отишли при болка по вдясно в областта на триъгълника? Като период 17-ти ден от МС. Не е типична болка по-скоро тъпа болка при свиване на корема. От събота на моменти го усещам това и стана тези дни след по-дълго стискане. За овулация вече минава периодът.
Дори и самото продължително стискане може да го причини това, особено ако се случва многократно и редовно.

# 178
Благодаря ви, момичета!
Знам колко е вредно да се стискаме, но уви понякога е неизбежно. Или на работа - айде отивам, но това да се свърши, онова иминава време.. Сетих се, че не бях пила и достатъчно течности тези дни.
Може би и комбинация от газове също с лек запек.

# 179
И мен ме боли ниско долу под корема от дясно от време на време. Търпима болка. Но аз съм анорексия и дори след хапване ако е повече червата ми се подуват и кожата се разтяга и от тов също може да е. Дори това е причината да не ям по по-големи порции, защото започва червото да ме боли. Но няма какво да направя. Не ям зеленчуци или плодове с люспи, това е опасно за апендисит

Общи условия

Активация на акаунт