Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 28 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
При високо кръвно болката е към тила. Твоето какво е?
В очите, челото имах напрежение. Това ми беше първият симптом като се разболях.

# 151
Не е и в очите. В челото е Simple Smile В очите ми се е случвало при грип да кажем. Кога се проявиха другите симптоми ?
Кръвното ми много играе, така е като съм тревожна. Измервах го 135 на 80, втори път 115 на 80. Сега не мисля, че имам в момента.

# 152
Синузит?

# 153
И аз това се чудя, ама пък нямам хрема ? Confused

# 154
  • под тепетата
Ако е синузит, загряване ще помогне - дали с чорап със сол , дали с възглавничка с костилките Мажа и със загряващ крем/гел на кройтерхов челото.

# 155
Може и да сте прави. Взех си горещ душ и ме отпусна сякаш. Мислех си да няма връзка с вадене на мъдрец преди 1 месец, но реално главоболието се появи сега. Благодаря за съветите Simple Smile

# 156
Не лежи на тая кълка, не винаги има и хрема, нито пък температура. Отиди на лекар и ще ти кажат какво е, но е напълно възможно да си е от синусите.
Цял живот съм с хронични проблеми със синусите, температура от синузит един-единствен път си спомням да съм вдигала, тогава наистина стигнах и до антибиотик. И май пак не бях особено хремава, помня че много се изненадах от диагнозата.

# 157
При сина ми нямаше хрема. Само болка в челото и тежест. При навеждане на главата напред споделяше, че тежеста я усеща повече. След снимка излезе проблема и после АБ.

# 158
И аз го тествам това с навеждането, защото съм имала синузит и точно при навеждане боли, но сега не е така. Явно се мъчи да ме повали, но за сега задържам положението.

# 159
  • София
При високо кръвно мен точно челото ме боли. Много рядко тила.

# 160
Момичета, откриха ми Staphylococcus aureus в носа. За сега не ми създава проблеми, но има периоди, в които често се оплаквам от проблеми с червено гърло. Някоя сблъсквала ли се е с това по време на опити за бебе или по време на бременност? Не знам дали първо да изчистя инфекцията и после да продължаваме с опитите. А като за капак, работя с деца и изчистването не е гаранция, че няма да ме лепне пак.

# 161
  • под тепетата
Болейн, със същия проблем и бактерия съм в сряда на УНГ. Омръзна ми от болки в гърлото и хрема, а съм и без сливици. Нямам планове за бебе, че вече съм с внук, но деца около мен колкото искаш.

# 162
Момичета, откриха ми Staphylococcus aureus в носа. За сега не ми създава проблеми, но има периоди, в които често се оплаквам от проблеми с червено гърло. Някоя сблъсквала ли се е с това по време на опити за бебе или по време на бременност? Не знам дали първо да изчистя инфекцията и после да продължаваме с опитите. А като за капак, работя с деца и изчистването не е гаранция, че няма да ме лепне пак.

Вероятно има и в гърлото, често бактерията се предава по носоглътката.
При разположеност на организма, такава бактерия може да отключи и автоимунно заболяване. Затова моя съвет е да го лекувате.
Сина ми има завишени антитела на щитовидната жлеза, което е Хашимото. Антителата ги повишава точно стафилокок в носа. Лекуваме по антибиограма и антителата спадат, въпроса е че е много упорита и само я "приспиваме" и след време се активира пак. В такива случаи след лечение се засилва и имунната система (при сина ми не може заради автоимунното) за да се пребори организма. Има и пробиотик за нос - Риноджермина, Нарине, които също спомагат лечението.

# 163
Момичета, високо CRP и нормални стойности на ревматоиден фактор, само за възпаление ли говорят? Чак вторник съм на лекар и съм в голяма чуденка, какво ме очаква.

# 164
  • София
Кръвна захар на жадно ли се пускаше?

Общи условия

Активация на акаунт