Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 29 109
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, искам да попитам за рак на кръвта, понеже имам някакви симптоми. От известно време някъде около месец, вдигнах висока температура 38.5, излизат ми някакви синини по тялото, основно по ръцете, като аз не съм се удряла никъде и никой не ми е посягал. Преди две седмици, пък ми се разхлаби коремът, т.е. диария. И отвреме навреме усещам как гърдите ме притискат и не мога да си поема въздух и корема започва да ме боли много, ама МНОГО силно, все едно някой ми реже корема. Моля, ако някой може да ми помогне да сподели мнение.

# 616
Каква е тази психоза за рак на кръвта? Вече втори потребител пита за рак на кръвта. Няма как някой тук да каже дали имате рак на кръвта. Направете си кръвни, вървете на хематолог и си изяснете картината. Има толкова много заболявания с подобни оплаквания и симптоми, че така на приказки може всякакъв рак да имате. Казвате гърдите, корема...? АМи ако е рак на белите дробове, или на стомаха? Защо пък точно решихте че е на кръвта?

# 617
Каква е тази психоза за рак на кръвта? Вече втори потребител пита за рак на кръвта. Няма как някой тук да каже дали имате рак на кръвта. Направете си кръвни, вървете на хематолог и си изяснете картината. Има толкова много заболявания с подобни оплаквания и симптоми, че така на приказки може всякакъв рак да имате. Казвате гърдите, корема...? АМи ако е рак на белите дробове, или на стомаха? Защо пък точно решихте че е на кръвта?
Може и изобщо да не е рак, но споделям симптомите си. Естествено, че ще си направя кръвни изследвания, даже имам записан час, защото лекарката ми каза, че незабавно трябва да си направя к. изследвания.
П.С. Питам за рак на кръвта, защото и лекарката ми спомена за рак на кръвта. Тя ме преслуша, каза, че има нещо, което чува, но каза, че ако има някакви съмнения за рак, то това е или рак на кръвта, или рак на червата.

# 618
Преслуша те и реши, че имаш рак ??? В кой град се развива действието ? Не стига, че хората вече психясахме яко, но и лекарите ни помагат в това отношение! Направете си необходимите изследвания, никой не може просто така да каже рак, хеле пък личните лекари. Бъдете спокойна и дано всички изследвания са добри!

# 619
Вашата лекарка си е за бой... За първи път чувам рак да бъде хванат на слушалка. Наистина ни карат още повече да психясваме!

# 620
И аз за пръв път чувам лекар да каже на някой че се съмнява за рак в прав текст. Нещо не е наред лекарката. Че и казала че за два конкретни вида рак се съмнява.

# 621
Значи чува нещо на слушалка по белите дробове, а пък има съмнения за рак я на кръвта, я на червата? И как пък от всички възможни диагнози точно за рак се сети. При температура и чуване на нещо нередно с дробовете, първо за рентген за тях бих помислила, поне сега с тая пълна истерия покрай Ковид всички се плашат от пневмония. Е, явно не всички, тая лекарка направо на рак стреля...
Ще се открие причината щом сте започнали с изследвания, дано да е нещо по-прозаично и от моето, и от нейното предположение.

# 622
Вашата лекарка си е за бой... За първи път чувам рак да бъде хванат на слушалка. Наистина ни карат още повече да психясваме!
Тя не е казала ,,Имаш рак,,. Просто каза, че има нещо притеснително

# 623
Е че те притенсителните неща са толкова много и не е задължително да са рак. Може да си с тромбоза, с анемия, с гастрит, язва и какво ли не...

# 624

В крайна сметка каза ли изобщо думата рак, или ти се притесняваш просто?
На слушалка нито на кръвта, нито на червата може да се чуе рак и не вярвам някой лекар да го каже.
За диагноза рак са нужни много изследвания. Успокой се!

# 625
Тука вече избихте рибата. На слушалка най-много някой бронхит да хване лекарката, какъв рак... А Вие какво сте разбрали... Направо не знам да се смееш ли , да плачеш ли.

# 626

В крайна сметка каза ли изобщо думата рак, или ти се притесняваш просто?
На слушалка нито на кръвта, нито на червата може да се чуе рак и не вярвам някой лекар да го каже.
За диагноза рак са нужни много изследвания. Успокой се!
Лекарката единствено ми каза, че чува нещо от единия бял дроб и ми каза, ако се притеснявам да си направя снимка на дробовете. Аз тогава ѝ показах синините по ръцете ми и видях как самата тя пребледня като ги видя и започна да ми задава въпроси дали съм се удряла някъде, откъде се появиха и т.н. и аз ѝ обясних, че от самосебе си са се появили и тя тогава ми обясни симптомите на видовете рак и ми каза, че спешно трябва да си направя кръвно изследване.

# 627
  • Бургас
Направо си сменете лекарката. Значи чува нещо в единия дроб и ви казва ако се притеснявате да се направите снимка. Трябва да ви назначи снимка, независимо дали се притеснявате или не. Божкеее.
Те нашите лекари като някакви ектрасенси само от симптоми поставят диагноза. Свекърва ми колко я мотаха ей така с диагнози поставени на око. Накрая се оказа съвсем друго нещо.

# 628
На мен всичко ми звучи толкова несериозно, чеее чак се чудя дали е истински този личен лекар... Той ще пребледнее като види синини по ръцете, чак толкова са претръпнали лекарите първо. Второ ако има толкова притеснения и то сериозно, веднага би дал направление за хематолог. А синини може да има по ред други причини.

# 629
  • пустинята Гоби
Спешните кръвни изследвания стават за няколко часа. Ако лекарката и Вие сте притеснени, защо изследванията вече не са факт?

Общи условия

Активация на акаунт