Бързи здравословни въпроси и отговори – 32

• 29 070
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
И при нас е така.
От 4 ти малкия е болен.
От снощи сме на антибиотик.
Няма температура от снощи.
Пусна ни изследвания педиатъра.
Дай боже всичко да е наред

# 676
Хора, какъв е тоя грип и по бебета и по възрастни, толко пълни отделения не бях виждала.. Ужасна кашлица по седмица, гърло, Т... Вкъщи сме от Коледа болни, ту единия, ту другия.. Баба ми за пръв път в живота си кашля и има Т.. Ковид е отрицателен, друго върлува в момента... Кажете някакви илачи за кашлица и около вас има ли болни с този грип? Около мен всички един по един се натръшкаха, кашлицата с нищо не изчезва..

За грип има тестове, показват какъв е.
Но ти май думата грип я ползваш като синоним на думата вирус?
Иначе да, има и грип, освен КОВИД.

# 677
  • Варна
Здравейте, на какво може да се дължи болка във врата вдясно, зад ухото, освен от неудобно спане? Мислих, че съм спала на криво, но вече 10 дни не минава. Понякога намаля и тъкмо си помисля, че съм се оправила и пак се усилва.

Болката е като мускулна, усеща се при въртене или натиск, а не постоянно.

# 678
Здравейте,
Исках да почистя вътрешната част на микровълновата, но се порязах доста гадно ( т че кръв)..

Нямам спомен да съм се реимунизирала скоро против тетанус, та се чудя, дали да отида да ми бият една ваксинка някъде?

# 679
Ако раната не е дълбока, и не се вижда ръжда не би трябвало да е проблем.

Щом тече кръв е супер, кръвта промива. Промийте и със спирт.

# 680
Ако раната не е дълбока, и не се вижда ръжда не би трябвало да е проблем.

Щом тече кръв е супер, кръвта промива. Промийте и със спирт.

Опасност при тетатус има при прободна рана най-вече или някакво животно ако те ухапе. При порезни кръвотечащи рани не е толкова страшно.

Тетанусовият бактерий  не вирее в ръждата, а във влажна почва или тор.

Впрочем аз самата се убодох много дълбоко преди около два три месеца на една ръждива игла вкъщи и понеже трудно изстисках кръв, а беше неделя и никъде не ми се ходеше по тоя повод, малко ми скапваше мислите известно време. Следващите дни забравих да се притеснявам, после пак се сетих и си казах, ами остава сега да броя  14-20 дни и ето чак  сега се сещам за случката.
А съм имунизирана 2012та година последно по повод на едно дълбоко одраскване от заек.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 18:04 от проксима

# 681
Права си, не ми се пишеше толкова описателно нещо което има в Гугъл.
Написах- най важното.

# 682
По принцип и като имаме поне някога в живота имунизации,това също  снижава риска, но не колкото след реимунизация де. Аз за ухапвания ходя и прободни рани,получени навън. За домашни не, но... личен избор и риск.

# 683
Някой ползвал ли е мобилно устройство за ЕКГ?Отзиви някакви може ли?

# 684
Холтер ли?

# 685
Еми, ваксинирах се с Тетатокс:))

Кърмя и се надявам да няма проблем за бебешора.Simple Smile

# 686
# 687
И аз носих холтер за 48 часа, но ми го даде кардиолог. Показа по графиките синусова тахикардия. Още не съм имала среща да ми разясни какво е това и притеснително ли е. След месец чак. Показало вечер сърдечни удъри 144, после 56 някъде след това. Може и от ковида нещо да ми стана знам ли, а и имам тийн за цвят, та…кой знае.

# 688
Нищо ти няма! Hug
Аз съм стигала до 240.

# 689
.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 16:58 от maq-mi

Общи условия

Активация на акаунт