Майчинството счетоводно - 91

• 35 895
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Много благодаря за отговора.
Какво означава, че ги губя? В смисъл, че ги губя като неработни дни ли?
На мен идеята ми е да ми бъдат платени като заплата от работодателя, а не като майчинство от НОИ (нямам идея кога биха били изплатени в този случай). Чисто финансово не искам да ми се накъсва месеца.

# 556
  • София-Младост
Ще ви бъдат платени отработодателя, защото сте си ги изработили. Няма да се прибавят към дните от третия израбвнителен болничен и няма да бъдат платени от НОИ.

# 557
Да си повторя въпроса, ако някой е запознат:

Как стоят нещата с:
- еднократната помощ за раждане на близнаци
- еднократна помощ за отглеждане на близнаци

Някой, ако е подавал заявление, нека сподели. Оставам с впечатление, че има законова уредба на този вид помощ без оглед  доходите на родителите.

# 558
  • sofia
Следя темата от 6-7 месеца и искам да изразя благодарност към Ала-Бала, Пантераи и iren за неуморните им отговори, търпение и повтаряне на едно и също страници наред.
Рядко някой чете страници назад, а там има всички отговори на въпросите ни.
Благодаря, момичета!

# 559
Luba84, такива постове, където тече непрестанна дискусия и въпроси, няма как да бъдете арбитър кой колко да чете и от кога.

И на мен ми беше неприятно за болничния на Станислава кога ще го отразят - сутрин,  на обяд, вечер или през нощта но всеки го вълнуват различни неща.

# 560
  • София-Младост
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1275

Еднократната помощ за раждане на близнаци, както и за всички деца е без оглед на дохода.

# 561
Здравейте, имам въпрос относно възможността за втори трудов договор по време на втората година. От една фирма ми казаха, че всъщност не може да имам втори ТД, евентуално може само на 4 часа. Вярно ли е това, защото аз съм чела, че няма проблем, като не се уточнява за колко часов работен ден може?
Ако реша да прекъсна ТД при работодателя, по който ми се изплаща майчинството, аз трябва ли да попълвам нещо или с прекратяването приключва и изплащането на обезщетението?

# 562
  • София-Младост
Може да започнете на ТД (без ограничение в часовете) при ДРУГ работодател, като не губите обезщетенито в пълен размер и детето ви не е настанено в детско заведение.

# 563
Замислихте ме.Аз работя на две места,едното 8ч.,другото 4ч.В болничен съм от три месеца и на двете места.И от двете ще излезна по майчинство,така поне ми обясниха от счетоводството.Да разбирам ли че ако напусна от това на четири могат пак да ме назначат по време на майчинството но на 8 часа там или не?

# 564
  • София
Като изтече този БЛ от личния лекар, какви документи и от кой и къде трябва да се подадат?
Приятелка ми каза че автоматично си тръгва майчинството.... Тук чета други мнения?

# 565
# 566
# 567
  • София-Младост
От теб към счетоводството и те към НОИ.

# 568
  • София
От теб към счетоводството и те към НОИ.
БЛ изтича на 26 януари, а този документ трябва да се подаде колко дни преди тази дата?
Питам за да знам дали да звъня още днес в счетоводството

# 569
Здравейте!
Днес започва 45-дневния ми болничен.
В срок от 10 работни дни, от подаването му към НОИ от работодателя, ще получа ли превод за цялата сума или ще е на два пъти, заради това, че болничния е в два календарни месеца?

Общи условия

Активация на акаунт