Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата ми, ако съм в майчинство и искам да започна нова работа?
Как мога да получа информация за заплатите и осигуровките в Националния осигурителен институт (НОИ)?
Какво представлява коледният бонус за дете и как мога да го получа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата ми, ако съм в майчинство и искам да започна нова работа?
-
Как мога да получа информация за заплатите и осигуровките в Националния осигурителен институт (НОИ)?
Можете да получите информация за заплатите и осигуровките в НОИ, като използвате телефонните номера, имейл адресите или адресите на офисите на НОИ в страната. Освен това можете да използвате уебсайта на НОИ с ПИК - персонален идентификационен код, за да проверите осигурителния си доход, обезщетения и други документи.
-
Какво представлява коледният бонус за дете и как мога да го получа?
Коледният бонус за дете представлява данъчно облекчение, което се получава чрез намаляване на дължимите данъци за годината от един родител. За да го получите, трябва да подадете декларация към последния работодател или да подадете годишна данъчна декларация. Срокът за подаване на декларацията е до края на годината през работодателя и до края на април през НАП.
-
Как мога да получа информация за ваксините на детето си, ако личният лекар ми откаже бележка за поставени ваксини?
-
Какви са правата ми, ако съм бременна и искам да започна отпуск по майчинство?