Майчинството счетоводно - 91

• 35 842
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Да попитам, има ли шанс още на 01.02 да преведат майчинството за януари или чак на 03.02? Защото 1ви е вторник, пък нали до 5-то число. Случвало ли се е на 1вж число да превеждат пари?

# 661
Здравейте, има ли случай като моя?Родих в Германия на 19.01.22,а се осигурявам в България и от там ще вземам майчинство, но от тук много ни бавят с документите на детето още не са готови. Какъв е срока за подаване на документи в НОИ за болничен от болницата след раждане и майчинство?

# 662
Здравейте изтече ми 135 дневен болничен сега какво следва и каква декларация внася счетоводителя и в какви срокове се изплаща майчинството от тук на сетне тоест за месец януари кога следва да имам превод

# 663
  • София-Младост

anito7
Подавате приложението 2.

# 664
Здравейте, моля за малко помощ. В момента съм втора година в майчинство, като днес подписах 30-дневно предизвестие в старата си работа и доколкото разбрах, за да нямам прекъсване на майчинството и да мога да си взимам 50% до навършване на 2 години на детето, трябва новият ми договор да започва от 27.02, но това се пада в неделя и май няма как да стане. Въпросът ми е как трябва да се постъпи в тази ситуация, ако ме назначат от 28.02, ще се счита ли за прекъсване, да помоля ли да преподпиша предизвестието си с друга дата, изобщо как да постъпя и какво е решението в случая?
Благодаря предварително!

# 665
Здравейте, след втората година майчинство, ако напусна работа разбрах че мога да се регистрирам на борсата. Видях, че срокът е 7 работни дни от прекратяване на договора. Какво се случва, ако изпусна тези 7 дни. Имам ли право да се регистрирам след тях, или няма да имам право вече на обезщетение?

# 666
  • София-Младост
Здравейте, моля за малко помощ. В момента съм втора година в майчинство, като днес подписах 30-дневно предизвестие в старата си работа и доколкото разбрах, за да нямам прекъсване на майчинството и да мога да си взимам 50% до навършване на 2 години на детето, трябва новият ми договор да започва от 27.02, но това се пада в неделя и май няма как да стане. Въпросът ми е как трябва да се постъпи в тази ситуация, ако ме назначат от 28.02, ще се счита ли за прекъсване, да помоля ли да преподпиша предизвестието си с друга дата, изобщо как да постъпя и какво е решението в случая?
Благодаря предварително!
Прекъсването няма отношение. В новата работа си подавате документите за 50 % обезщетение и ще ви се изплати от датата на постъпване.
Здравейте, след втората година майчинство, ако напусна работа разбрах че мога да се регистрирам на борсата. Видях, че срокът е 7 работни дни от прекратяване на договора. Какво се случва, ако изпусна тези 7 дни. Имам ли право да се регистрирам след тях, или няма да имам право вече на обезщетение?
Имате право, но дните на закъснение няма да ви бъдат платени.

# 667
Здравейте в момента съм с изравнителен болничен, след раждане /в моя случай 51 дни/. За декември си получих обезщетението. Видно от сайта на НОИ в процес на изплащане е и за януари. Въпросът ми е, тъй като тези 51 дни са до 20.02.22 г вкл, за периода от 21-28.02.22 г, което е 6 работни дни пак по дневната ставка ли ще бъдат изплатени? Ако Да заедно с тези от 1 до 20 февруари ли ще стане? Надявам се разбираемо да съм за дала въпроса:confused:Благодаря предварително!

# 668
  • София-Младост
Ставката е една и не се променя до края. За м.02 (до 20.02. вкл.)ще получите пари в края на февруари или в началото на март.
За дните след 20.02. се подава прил. 2. и изплащането е 10 работни дни след подаването му в НОИ.

# 669
Ставката е една и не се променя до края. За м.02 (до 20.02. вкл.)ще получите пари в края на февруари или в началото на март.
За дните след 20.02. се подава прил. 2. и изплащането е 10 работни дни след подаването му в НОИ.
Благодаря много. Аз вече такова попълних и оставих при работодателя. Тогава остава той да го подаде.

# 670
Здравейте , ако жена , която се осигурява на 1200 лв. , взима болнични през цялата бременност , как ще се отрази на майчинството ? Ако не се лъжа ще взима 60% от болничните , но какъв ще е прага , който ще вземат за калкулацията после ?

Цитирам не отговорен въпрос и имам още един .

Ако лице е 12 месеца на МОД , колко удържан данък ще има ?

Благодаря предварително !

# 671
Привет на всички бъдещи мами и мами! 🙂
Имам въпрос: Не ми достигат месеци за изплащане на майчинство. Същото такова ми е отказано,поради липса на трудов стаж 12 мес. Какво мога да направя от тук нататък и към коя институция да се насоча,и съответно декларация на място ли се попълва за получаване на еднократна помощ? 🤔

# 672
  • София
Здравейте , как мога да разбера кога работодателят ми е подал болничният ми към НОИ ? В сайта им, тази колона ли се гледа “ Дата на постъпване на данните в ЕРБЛР “ ? Болничният ми е за един месец ( 02.01.22 до 31.01.22 ) с дата на издаване 04.01.22.

# 673
Здравейте , как мога да разбера кога работодателят ми е подал болничният ми към НОИ ? В сайта им, тази колона ли се гледа “ Дата на постъпване на данните в ЕРБЛР “ ? Болничният ми е за един месец ( 02.01.22 до 31.01.22 ) с дата на издаване 04.01.22.
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

И между другото, срока на работодателя да го предаде е 10.02.

# 674
  • София
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

И между другото, срока на работодателя да го предаде е 10.02.

Ахаа ясно, чудех се дали няма предварително място някъде. Там ми излиза в момента в който е със статус “обработва се” и обикновенно до 2/3 дни след това е изплатен.

Общи условия

Активация на акаунт