Отговори
# 105
Да винаги ме е било страх от следродилна депресия, чувала съм за ужасни състояния на познати. Аз пък съм и свръх емоционална, имам периоди и на паник атаки. И когато забременях първия път ми беше притеснено как ще се оправяме сами(свекъра и свекървата са в друг град) моите точно бяха починали... То пък явно човек се настройва и мисля, че даже ми се стори лесно, толкова се бях навила да се справим сами(а малкия не беше лесно бебе) особено откъм спане, на нощ по 7-12пъти ставах. Докато имах приятелки те бяха с нагласата, че живота им почти няма да се промени, защото имаха баби дядовци да помагат иии им се видя голям зор, трудно било, изморително... Много са факторите

# 106
Моето момче е много спокойно бебе. Още от раждането беше спокоен, така си и остана. Разбира се, това не значи, че нямаме тежки моменти, но все пак това е бебе, няма как всичко да минава гладко. Но като цяло наистина съм късметлийка с такова добро първо детенце, реално ние затова се навихме да правим второ толкова скоро. Също така мм работи от вкъщи и много ми помага, например винаги той му мие дупето, мие го след ядене, абе всичко, което е свързано с вдигане и носене го прави той, това много ме улеснява, защото вече си ми тежи... А относно раждането - аз съм разказвала тук, но моето раждане беше прекрасно - естествено, без упойки, без да лежа през цялото време, с отложено клампиране на пъпната връв, първи контакт с бебето в секундата, в която се роди и гушкане кожа в кожа... абе всичко беше вълшебно и слава Богу се случи точно както го исках, без усложнения ❤ Честно казано нямам търпение за второто раждане вече, единствено се надявам да е по-кратко, че моят 4-килограмов мъжага ме измъчи цели 18 часа, от които 8 в болницата, което не е малко 😅 Но колкото-толкова, не бих си заменила естественото раждане за нищо!

# 107
Аз много исках да са породени, но не ми се получи. Но се радвам, че всичко ми се случва отново.🥰
Аз също съм много ЗА естественото раждане. Раждах общо 3,5ч, което си е супер за първо раждане. Целунах бебето преди още да бъде изкъпано за пръв път. Ланугото се залепи на устната, избърсах го, но я прогори. Мина ми чак след година и половина постоянно мазане с балсами и кремове. Всички мислеха, че е херпес. За това раждане ще си нося балсамче- хем гони жаждата, хем ще целувам колкото си искам.🥰
Преди това раждане имах 1 коремна операция. Знам какво е възстановяването след секцио покрай нея. АГ-тата често го мислят за такова. След първото раждане имам още 3 операции. След тях съм още повече ЗА.
Е, разбира се, лекаря ми отново има последната дума. 🍀

# 108
  • sofia
По темата с килограмите - аз съм +6,5 в 23+2, стартирах от 45,5 кг. Последните 2 кг съм ги качила за 2 седмици, което е голям скок, при положение, че се храня по един и същи начин, уж здравословно. Но явно е нормално за 6ти месец. Здраве да е, това е важното. Simple Smile
Моите деца ще са с почти 10 г. разлика. Винаги сме го мислили по тизи начин с мъжа ми - да са с по- голяма разлика. Може би не чак 10, но така се получи. 💙

# 109
Следродилната депресия може на всеки да се случи, но все пак наблюденията ми са, че има значение характера на майката, нагласата и очакванията или нереалнисте такива.

Ние също искахме породени по възможност, но живота така ни завъртя, че чак сега имахме възможност да си помислим, че реално може да имаме второ и стана веднага. Така че всяко нещо когато му е писано очевидно. Първото съм писала и друг път, че не беше лесно бебе, чак като се върнах на работа си поех малко въздух Grinning Сега обаче нямам такова усещане, мисля че бебка ще е различна от брат си, да видим интуицията ми дали ще излезе вярна. Ако действително е така, може след някоя друга година и за трето да се замислим.

# 110
Следродилната депресия може на всеки да се случи, но все пак наблюденията ми са, че има значение характера на майката, нагласата и очакванията или нереалнисте такива.

Ние също искахме породени по възможност, но живота така ни завъртя, че чак сега имахме възможност да си помислим, че реално може да имаме второ и стана веднага. Така че всяко нещо когато му е писано очевидно. Първото съм писала и друг път, че не беше лесно бебе, чак като се върнах на работа си поех малко въздух Grinning Сега обаче нямам такова усещане, мисля че бебка ще е различна от брат си, да видим интуицията ми дали ще излезе вярна. Ако действително е така, може след някоя друга година и за трето да се замислим.

Леле и аз много исках 3 деца….. много се радвам като виждам желание и у други хора. Ние обаче ще спрем до 2 със сигурност- аз съм на 33 г. но ММ е на 45 и няма начин да имаме още едно дете…
Просто малко закъсняхме 😅

# 111
Между друго по-често има депресия преди раждането. Една приятелка беше много зле, а след като роди, мъжът и започна да се държи ужасно и не и помогна в това отношение, както и във всичко останало и тя трудно се оправи. В общи линии чак след като се разведе се оправи, но много се обвиняваше, че не си е обичала детето, а това не е така, просто и беше трудно с този мъж, който и създаваше повече проблеми, а не и помагаше с абсолютно нищо и я товареше психически.
Колкото до броя деца, за сега 2 ми звучи разумно, но не съм изключила и 3 да са, но решението за всяко следващо дете ще се взима след предходното, че от рано не ми се правят планове.

# 112
Nedavl, то ние искаме, но все пак ще видим как ще потръгне с 2 и дали ще имаме физическия (и психически Grinning) ресурс да се справим с още едно. Ако се решим ще е скоро след второто, защото дотогава ММ също ще е над 40, но това не ни притеснява чак толкова. Според мен ако само възрастта ви е фактор, не бива толкова да го мислите, по важно е да си прецените дали ще ви стигнат силите, макар че трудни са първите няколко години, после като поотраснат стават по-самостоятелни и нещата потръгват в друго русло Simple Smile

# 113
Здравейте! Относно килограмите, аз в началото с гаденето свалих 8 кг и от тях съм върнала около 4 кг. Аз съм доволна, защото с първата бременност качих 27 кг и ми беше изключително тежко, развих прееклампсия и не се чувствах никак добре. За разлика от тогава сега си търча след детето, имам само корем иначе си седя слаба в краката, ръцете и лицето и се чувствам по-добре от първата бременност. По-леко ми е, нямам толкова задъхване и цялостно съм по-добре.

Миналата вечер ви бях писала за болките, е на сутринта тази неприятна болка я нямаше, сигурно съм се била претоварила.

На последния преглед в петък, лекаря каза, че бебето е заело много странна поза, от която сигурно доста ме боли (така си е), главичката му беше под дясното ребро, а крачетата долу в ляво към таза 😁 батко му до 34-35 седмица стоя седалищно, но като цяло не ме бърка, защото така или иначе ще съм секцио.

Сушилня имаме откакто се роди първия син, значи от 2г и 6м и гладя дрехите след нея, защото всичко излиза намачкано ... но пък си е много удобно без простори и сушилници с мокри дрехи.

Относно изследванията които си пуснах вчера, излезнаха само кръвната картина и обикновената урина. От кръвната картина, хемоглобина ми е паданал още повече, аз все още не пия желязо, хематокрита и еритроцитите също са ми понижени. А в урината имам масово бактерии и нитрити ... тя беше стерилна, защото я носих и за урокултура. Сега чакам да излезе и урокултурата с антибиограмата и да ги изпратя на лекаря ... иначе ме очуди, че кръвната захар дори ми е паднала под 5 😁 а аз си хапвам всичко което ми се иска 🤣 но пък това е добре.

Стана доста дълго, но на последно място искам да кажа, ако някой иска да го впиша в списъка на първа страница, нека ми пише на лично съобщение, защото понякога нямам време да чета всичко в темата и пропускам хора. Не е нарочно, просто имам малък дивак на 2г и 6м и не винаги ми остава време дори за ядене 😁

# 114
  • sofia
Таня, ако пресуша дрехите излизат намачкани, дали не е силна приграмата, която ползваш?

За възрастта и децата, аз не си представям дете абитуриент и родител на 65, винаги ме е било страх от това, но сега масово се ражда след 30г, та май се променят нещата.
Иначе с голямата ми щерка си ходим на концерти заедно, когато влезна да учи немски я заведох на 3-4 дневна екскурзия до Франкфурт, само двечките, ♥ карах я да ми превежда. Та има и плюсове в ранното раждане.

# 115
Здравейте, мина и нашата ФМ, потвърдено е, че чакаме втори мъж, и сме много щастливи! 💙
Разгледахме го хубаво, всичко си му е наред, повечето време спа, накрая го поразбутаха даже да го събудят 😂
Та, може да ми добавите синьо сърчице 😊

# 116
  • София
И при мен вчера мина 2рата ФМ във 21+1 г.с. Всичко му е наред на бебо 💙 Вече няма спор за пола. Мъж от всякъде 💙
Притеснява ме факта, че е 407 грама, а гледам че масово са повече през тази седмица. Ниската ми плацента се е вдигнала и съм много щастлива.
Не можах да разбера колко е дълъг само ..

# 117
И при мен вчера мина 2рата ФМ във 21+1 г.с. Всичко му е наред на бебо 💙 Вече няма спор за пола. Мъж от всякъде 💙
Притеснява ме факта, че е 407 грама, а гледам че масово са повече през тази седмица. Ниската ми плацента се е вдигнала и съм много щастлива.
Не можах да разбера колко е дълъг само ..

Добре е, моето беше 350 в 20+2, после дръпна повече, защото сега тепърва влизаме в периода на засилен растеж, където качват по 100-200гр. на седмица. Вече не го хващат цялото на ехографа и затова не мерят дължина, а мерят отделните части.

Таня, моето стои точно по същия начин и да болезнено е. Такъв ни е късметът, ще търпим, но на тях да им е удобно.

# 118
Жирафче, честито синичко. Очертава се мъжки март месец, май. Grinning
Babyboo, моя юнак беше 316 гр в 20+6 гс. по ПРМ, иначе отговаряше на 21+1 или 21+2. Коментира на док беше добре се е охранило. Даже за тази седмица го даваха май 350-60 гр за нормално.
Допълвам се - не се сравнявай с другите. Всеки човек е различен и всяко бебче върви с негов темп и мерки.
Мен малко ме притеснява, че дължината на бедрената кост и тази на ръчичката са почти еднакви по размер. Гледам масово не е така, но док нищо не изкоментира.

# 119
Момичета, връщам се от АГ сега, изписа ми Полижинакс 12 дена и Уринал Акут за смотаната бактерия е.коли. От антибиограмата бактерията е резистентна към всички антибиотици подходящи за бременни и ще се опитаме с глобули само. Дано да стане 🤞🏻

Жирафче, честито синьо! 💙

Относно сушилнята, може би е най-удобният уред вкъщи, заедно с робота прахосмукачка и миялната машина. Много ми е удобно всичко да е изпрано, сухо и сгънато в един ден. Бебето като се роди, мисля че ще ми е от голяма полза.

В 21ва седмица моят малък господин беше 463 гр., а в 23та беше 620 гр. Всяко бебче си расте със своя си темп, важното е да са здрави. Някои бебета се раждат 2.800, други 3.800.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 13:33 от Габка Жабка

Общи условия

Активация на акаунт